Кои алуминиеви радиатори са по-добри?

Алуминиеви радиатори - най-добрите отоплителни уреди за отоплителната система на устройствата на градски или крайградски ниски сгради. За да знаете как да ги избирате измежду огромния асортимент spetsmagazinov продукти нужда предварително запознаване с тяхното проектиране (общ външен вид, размер, характеристики) и какво от това по-добри алуминиеви радиатори за отопление вашия апартамент или къща.

Алуминиеви радиатори

Алуминиеви радиатори

дизайн

Профилите на алуминиеви радиатори не са изработени от чист алуминий, а от неговите сплави със силиконови добавки. Поради това алуминиевият апарат става много по-силен и по-устойчив на корозия. За да се увеличат допълнително антикорозионните свойства, вътрешните кухини, с които охладителят е в контакт, могат да имат полимерно покритие. Размерите му могат да бъдат около 50 микрона.

Различните модели алуминиеви нагревателни батерии могат да бъдат много различни. Те се отличават:

  1. В общия изглед:
  • Панелните панели, чиито секции са направени от двойка заварени плочи,
  • Тръбна, състояща се от видими тръби.
  • Алуминиевите радиатори се произвеждат по метода на твърдото леене.
  • Екструзия или алуминиеви секционни радиатори се състоят от болтови елементи (в стандартния случай от три). Сглобяването на секциите в същото време включва процеса на запечатване на фугите, за да се предотврати изтичането на вода чрез силикон или паронит.
  1. Чрез метода на производство на раздел:

Моля, обърнете внимание! Качеството на отоплителните тела зависи не от наличието на проблемни места, а от производителя: висококачествените алуминиеви секционни радиатори могат да издържат повече от тези, направени от безскрупулна фирма.

  1. Според размерите:
  • Като стандартни размери: ширина около 40 см и височина 58 см.
  • Височината на ниските алуминиеви радиатори може да достигне до 15 см. Това им позволява да се поберат в дори ограничено пространство. Може да има голяма ширина, която компенсира разсейването на топлината на височината на "изрязания" радиатор. В момента някои компании предлагат дори нововъведение под формата на "плинт" алуминиева батерия с височина от около 2-4 см.
  • Висока (вертикална). Те имат малка широчина и големи вертикални размери (до 2 - 3 метра), което прави възможно поставянето им в малки помещения с високи тавани, ако се налага да загрявате голямо количество въздух. Те изглеждат много декоративни, те могат да бъдат оригинален дизайн за допълнителни функции (например, с притежателите на кухненски кърпи).
  1. По пътя на връзката
  • С горна връзка, която е най-подходяща за уреди като ниско радиатори.
  • С по-ниската връзка. Алуминиевите отоплителни радиатори с по-ниска връзка се отличават с по-елегантен външен вид и проста инсталационна процедура. В този случай тръбите за захранване на радиатора на водата не преминават през цялата стая и могат да бъдат скрити под рамката на перваза.
  • Диагонален, в който входът може да бъде разположен отгоре на едната страна, а изходът от дъното на другата страна.
  • Страниците се използват за еднотръбни отоплителни системи.

Моля, обърнете внимание! Когато купувате батерии със специфична връзка, не забравяйте, че при еднотръбните радиатори топлопредаването на устройството се намалява с приблизително 10-20. По-добро е преносът на топлина в инструментите с долна и диагонална връзка.

В допълнение, дизайнът на акумулатора може да включва наличието на термостатен вентил от вградения тип. Ако има такъв, можете да инсталирате термостат върху него. С негова помощ ще бъде възможно да се поддържа в апартамента температурен режим, който е необходим за комфортно благополучие.

Технически спецификации

Общи свойства

  • Налягане. Модерните алуминиеви радиатори могат да издържат на налягане от 6 до 25 атм. (до 30 атм за контролни тестове и кримпване). Това позволява използването на алуминиево устройство за всяка стандартна отоплителна система в градска и крайградска нискоетажна конструкция.


Интересно! Тръбните алуминиеви радиатори могат да издържат малко по-голям обем работно налягане в сравнение с панелните. В допълнение, вътрешните кухини на радиатора могат да имат различни размери и форма на секцията - стандартна елиптична или подсилена, приблизителна до правоъгълна. В този случай "укрепеният" радиатор реагира по-добре на увеличаването на налягането на водата.

Сечение на стандартния и подсилен радиатор

Сечение на стандартния и подсилен радиатор

  • Сила на звука. Използваната охлаждаща течност е вода. Алуминиевите радиатори изискват малко количество вода (за разлика от батериите с подобен капацитет от други материали).
  • Температура. В алуминиев радиатор охладителят може да се загрее до много високи температури - около 130 ° С. За водата е повече от достатъчно.
  • Ако искате да изберете батериите с най-доброто разсейване на топлината, което бързо ще отоплява охлажданата стая, тогава ще намерите алуминиеви радиатори. Силата на секцията в този случай е до 230 W, което е много по-добре от тази на стоманените и чугунните уреди.
  • Животът на алуминиевите уреди е 15-20 години.

Таблица. Технически характеристики на алуминиеви радиатори

Изглед към радиатораНалягане: работа / изпитване / счупванеОграничения за ННКорозивно въздействиеТочността на сечението е h = 500 mm, Dt = 70 ° C, WГаранция, години
алуминий10-20 / 15-30 / 30-507-8кислородСтранни токовеЕлектролитни пари175-1993-10
недада

предимства

  • Лек,
  • Те се загряват бързо,
  • Малкият обем вода позволява да се спести енергията на котлите, която загрява охлаждащата течност,
  • Лесно се настройва с помощта на регулатори на температурата,
  • Цената е евтина,
  • Лесно монтирани,
  • Погледнете красиво в стаите от какъвто и да е дизайн.

Ако искате да украсите стаята и да включите отоплителната система в оригинален елемент на интериора, трябва да обърнете внимание на алуминиевите радиатори за разработване на дизайна.

недостатъци

Инструментите от алуминий могат да имат следните недостатъци:

  • Между секциите на устройства с лошо качество могат да се измият изтичания на вода,
  • Сглобяването на система, съдържаща алуминиеви елементи, може да има малка вътрешна газова формация, дължаща се на бавните химични реакции, които се случват между различните метали. Излишъкът от въздух може да разруши батериите, така че те трябва да инсталират автоматични въздушни клапани.
  • Алуминият е активен метал. Следователно, с течение на времето, размерите на корозията, които водят до унищожаване на стените на устройството, не са изключени.
Избор на радиатори в специалния магазин

Избор на радиатори в специалния магазин

Кои са най-добрите за избор и как да ги запазите?

Как да изберем радиатори, така че те да продължат възможно най-дълго? Срокът на експлоатация на отоплителните тела ще зависи пряко от тези, които са само от типа им, но и от това доколко добре се извършва монтажа и какво ще се направи за завършената система:

  • Не забравяйте да изчислите необходимите размери за всяка стая.
  • Монтажът на радиатора трябва да следва правилата за строеж, включително спазването на определени цифрови параметри: размерите на разстоянията до перваза на прозореца, до стената и до пода. Затова изберете такива устройства, чиито размери ще ви задоволят.
  • Моля, имайте предвид, че може да са необходими устройства с различно свързване към системата - горна, долна и т.н.
  • Обърнете внимание на цвета на устройствата. Интересно е, че тези, които са боядисани в по-тъмен цвят, излъчването на топлина ще бъде по-голямо.
  • Не забравяйте, че завършената система трябва да се поддържа чиста: ако миете радиаторите от прах, тогава те ще дадат много по-добра топлина.
  • От време на време ще е необходимо да изплакнете и вътрешния обем на акумулатора, тъй като охлаждащата течност може да го задръсти с окачените в него.

Моля, обърнете внимание! Ако не сте напълно сигурни в собствената си компетентност, избора и монтажа на алуминиеви радиатори трябва да се извършват от опитни занаятчии. Също така, за да се измие запушената система, е по-добре да поканите специалисти.

Поддръжка на радиатори

Поддръжка на радиатори

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?Какъв вид алуминиеви радиатори са по-добри?
Кое е по-добре да изберете радиаторКое е по-добре да изберете радиатор
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
» » Кои алуминиеви радиатори са по-добри?
© 2021 BggeHat.com