Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?

Когато купувате радиатори, трябва да се подготвите предварително. Едно желание да купуват уреди - малко. Необходимо е да проучите техническите характеристики и параметри на радиаторите, за да разберете кои радиатори са най-подходящи за вашата отоплителна система.

Можете да сравните съвсем същия модел батерия на външен вид, но по отношение на топлинната мощност, мощност - те могат да се различават значително. Тук всичко зависи от материала на радиатора и неговите дизайнерски характеристики, от вътрешния капацитет на батериите, от начина, по който са свързани. Ето защо, когато избирате най-добрите отоплителни батерии, трябва да се подготвите и да имате известни познания.

радиатори какво е по-добре
Радиатор за отопление

Какви са изискванията за монтиране на радиатори?

Ако вярвате в стандартните изчисления, той показва дебит 90-125 W на 1 кв. М от стаята, която се отоплява. В този случай, присъствието в стаята на прозореца, вратата, височината на тавана е не повече от 3 метра, температурата на охлаждащата течност е 70 градуса по Целзий.

Ако такива стандарти са нарушени, например височината на тавана е по-голяма, тогава мощността на радиаторите трябва да се увеличи със същата сума. И ако имате прозорци с двоен стъклопакет, тогава те имат ниска топлинна мощност, съответно, както показват ревютата, мощността може да бъде намалена с 10%.

Ако температурата на охлаждащата течност спадне, това ще изисква увеличаване на капацитета на батериите или увеличаване на броя на секциите. Всеки път, когато температурата спадне с 10 градуса, това се компенсира от увеличение на мощността с 15-18.

отопление на батериите, което е по-добро
Таблица за избор на броя секции на радиатора

Когато се правят изчисления, без значение какъв е най-добрият радиатор, е абсолютно необходимо да се вземат под внимание дизайнерските характеристики на вашата отоплителна система. И ако топлоносителят е подаден през долния отвор и връщането е през горния, тогава в този случай всеки радиатор няма да даде до 10% от неговия капацитет. Ако охлаждащата течност се доставя само от едната страна, тогава инсталирането на повече от 10 секции няма да има значение - всъщност последните секции ще бъдат достатъчно топло.

Сравнение на отоплителните батерии

На първо място, отбелязваме, че е доста трудно да се отговори кои отоплителни акумулатори са по-добри, без специални познания. Обърнете внимание на панелните стоманени радиатори. Такива отоплителни уреди имат висока ефективност - работното им налягане е 9 атмосфери, те могат да издържат на 13 атмосфери кримпване. Както показват рейтингите на радиаторите, те са много търсени, когато се постави отделна отоплителна система и когато има топлоизолация в многоетажни сгради.

класификация на радиаторите
Стоманен радиатор

Тези качествени радиатори, изработени от стоманени листове със специални вдлъбнатини за преминаване на охлаждащата течност, и устройства за пренос на топлина за повишаване - на задната страна заварени изпъкнали ребра, които допълнително увеличават конвекция въздушен поток. Радиаторите са изработени от нисковъглеродна стомана, което има повишена корозионна устойчивост. Те са покрити с емайл на прах.

Следващият поглед, който ще разгледаме, са чугунните радиатори. Разбира се, тази опция няма да бъде отговор на въпроса, какви са най-добрите радиатори за отопление.

Чугунени батерии са класика, която съветските потребители преди това са използвали поради липса на каквото и да било друго.

Това са наистина качествени продукти, основното предимство на което е чугунът. Този материал има отлична топлопроводимост, е устойчив на всякакъв топлоносител. Делът на радиационния поток включва 70 топлина и 30 конвективни - това ще затопли долната и горната зона на стаята. Трябва да се отбележи, че срокът на живот на чугунния радиатор може да бъде до 50 години. Към днешна дата такива радиатори могат да бъдат закупени сравнително евтини, пазарът представя различни модели, както се вижда на снимката.

сравнение радиатори маса за отопление
Чугунени радиатори


С повърхностно сравнение алуминиевите радиатори ще ви изглеждат по-светли, елегантни. Но тогава ще научите, че такива най-добри отоплителни акумулатори също имат подобрен топлообмен. Такива радиатори се произвеждат чрез леене или екструдиране. Всеки отсек има колектори, както и свързващ вертикален канал, ребра за ускоряване на въздушния поток и премахване на топлината от равнината, поради което топлината в стаята ще бъде разпределена по оптимален начин.

Съберете тези радиатори чрез нипели от стомана, между секциите поставете специални уплътнения от водоустойчив материал. На предната повърхност има ребра, образува непрекъсната повърхност, а също така и прозорци за отдушник отгоре. Изборът на топлинна мощност на тези радиатори изисква набор от необходимия брой секции, както и техните височини. Можете просто да съберете радиатор с необходимата височина и дължина, за да го приберете добре в архитектурните особености на стаята си.

радиатори за отопление най-добрите
Алуминиеви радиатори

Що се отнася до недостатъците на този тип батерии, това е високо изискване за химическите параметри на водата. В допълнение, топлообменниците, месинговите и медните фитинги, свързващите тръби от стомана, увеличават процеса на корозия. И колкото повече мед има, толкова по-силен ще бъде този процес. За да се премахне този недостатък, производителите използват сплави, които ще предпазят батериите отвътре.

Както отбелязват експертите, биметалните радиатори са най-ефективните отоплителни батерии.

Стоманените канали, които водят охлаждащата течност, ще осигурят здравината на цялата конструкция. Също така те са покрити с алуминиеви перки, така че водата влиза само в контакт с метала. Има няколко различни версии на такива батерии. Те могат да направят, покриване на стоманена рамка с алуминий - така че, водата ще контактува само с стомана. Стоманата може да бъде укрепена и чрез вертикални канали, така че тяхната дебелина да издържа на голямо натоварване.

Биметалните най-добри отоплителни батерии могат да пренасят високо налягане и дългосрочно натоварване, са устойчиви на хидравлични удари и имат високо ниво на топлопредаване. Работното налягане е 35 атмосфери и тестът за налягане е практически 52. И поради факта, че капацитетът на биметалните раздели е по-малък от алуминия, това влияе положително на топлинната инертност. Както показва тестът, най-ефективните радиатори са надеждни в многоетажни сгради. След сглобяването най-добрите отоплителни радиатори са боядисани с емайл на прах, те се нагряват за отхвърляне и се държат на 180 градуса по Целзий. При максимална температура на охлаждащата течност от 110 градуса това ще е достатъчно.

Ние предлагаме да се проучи сравнението на радиатори, таблицата (таблица 1) ще покаже най-силните и слабите места на различните видове радиатори.

радиатори за по-добри прегледи
Сравнение между различните видове радиатори

В края на краищата въпросът за това кои радиатори са по-добри от отоплението може да е от значение за дълго време и само специалистът, който е запознат с вашата отоплителна система, може да отговори правилно.

По-подробно за избора на биметални радиатори в материала - Биметалните радиатори, кои са по-добри?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на свързване за отопление на батериитеСхема на свързване за отопление на батериите
Отоплителни радиаториОтоплителни радиатори
Самостоятелно изчисляване на отоплителните акумулаториСамостоятелно изчисляване на отоплителните акумулатори
Как да изчислим радиаторитеКак да изчислим радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Радиатори и обща информация за батериитеРадиатори и обща информация за батериите
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Технически характеристики на чугунени радиаториТехнически характеристики на чугунени радиатори
Изчисляване на радиаториИзчисляване на радиатори
» » Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?
© 2021 BggeHat.com