Технически характеристики на биметалните радиатори

Както е известно, в Русия и в близките страни студеният период от време трае около шест месеца. И през цялото това време помещенията трябва да се нагорещят. От десетилетия се практикува използването на чугунени отоплителни системи. Понастоящем, на фона на разнообразието на пазара на радиатори и други отоплителни уреди, разбира се, пробите от чугун изглеждат тромави, тежки. Освен това инсталацията им е достатъчно трудоемка, кухините бързо се запушват и механичните боклуци се отлагат по стените на радиаторите. Употребата им за дълго време е продиктувана от тяхната сила и надеждност, много важни качества за всяко устройство. Те отговарят на изискванията за поддържане на желаната температура до 18-20 ° C в жилища и апартаменти, както и в работните помещения. Сега има достойни заместители - биметални радиатори за отопление, техническите характеристики на които ще разгледаме по-долу.
биметални радиатори
Биметален радиатор

Технически характеристики на биметални отоплителни уреди

Модерните отоплителни устройства се характеризират с лекота, високо качество и отлична проводимост на топлинната енергия, те просто са инсталирани. Повърхността на нагревателите е метална, лесно поглъща топлината и дава на пространството в стаята, бързо го нагрява. Температурата на повърхността винаги е по-висока от температурата на въздуха.

топлинно разсейване на биметални радиатори
Технически характеристики на биметалните батерии на някои производители

Модерни радиатори от биметално отопление, чиито характеристики ви харесват, са естетически приятни по отношение на външния дизайн, лесно се вписват в интериора. Размерите на биметалните радиатори са различни, което ги прави лесни за избор. Благодарение на защитните решетки, тяхната безопасност е подобрена. Висококачествените радиатори трябва да отговарят на следните характеристики:

  • Висока якост;
  • Поддържане на налягане над 25-30 атмосфери;
  • Задържане на налягането при преместване на гореща вода.

Биметалните радиатори отговарят на тези характеристики, докато имат приятен външен вид.

Други важни показатели на биметалните радиатори са следните:

  • Дългосрочно функциониране;
  • Универсално прехвърляне на топлина от биметални радиатори до всички части на помещението;
  • Устойчивост на механични повреди;
  • Естетичен вид.

Биметалните радиатори са подходящи и ефективни дори в помещения с висока влажност. Те не са обект на корозионни повреди. Това се улеснява от производството на горната повърхност на радиатора от стоманена ламарина. Поради малкия размер на каналите в радиаторите горещата вода идва по-бързо от системата за централно отопление или от котлите. Радиаторите за отопление са биметални, с височина 300 мм са по-скъпи, но надеждността и дълготрайността на работата им заслужават. Освен това, през първите години поради тяхната рентабилност тези разходи напълно се изплащат.

биметални отоплителни размери
Отопляем радиатор в банята

Избиране на биметален радиатор

След като сте решили да смените чугунния радиатор с биметална проба или да закупите ново подобно устройство, е необходимо да се занимавате с конкретен модел. За окончателен подбор трябва:

  1. Спрете на някакъв радиатор;
  2. Проучване на пазара на материали за производство на радиатори;
  3. Определете ефективността за анализиране на параметри като пропускателна способност и топлопредаване на биметални отоплителни радиатори, чието изчисление се изисква отделно;
  4. За да измерите теглото на устройството, защо ще бъде достатъчно лесно да разберете от какъв материал е направен. Например, биметалните радиатори са външно подобни на алуминиевите радиатори, но те имат разлика в теглото с 55.

Биметални радиатори могат да бъдат произведени:

  • С помощта на масивна стомана, закрепена върху рамката на радиатора за всички технически изисквания;
  • С използването на стоманени листове не на цялата повърхност на инструментите, а на местата на тръбите за отопление.

В първия случай, биметални радиатори за отопление, височина 800 са по-защитени от korrozii.Pri използване на стоманени листа изискват по-прецизен и педантичен монтаж на плочи, за да се избегнат пристрастия, и в резултат на това намалява ефективността.

Има особена особеност в биметалните радиатори - по-късно загряване на метала и разширяването му има някои шумове и звуци от циркулацията на гореща вода.

Също така е полезно да знаете какво е по-добре да изберете - алуминиеви или биметални радиатори, техните предимства и недостатъци.

Инсталационни и инсталационни функции

Инсталирането на всяко устройство започва с инструкция, в която се отразява дизайна на биметалните радиатори за отопление, всички елементи, етапите на монтаж и общите обяснения и препоръки за инсталиране и използване на устройството. Но всеки потребител не може самостоятелно да прави правилната инсталация на радиатора, дори и след внимателно проучване на всички придружаващи съпровождащи материали.

мощност на биметалните радиатори
Монтаж на биметален радиатор

Монтажът на биметални радиатори ще се извършва само от високо квалифициран специалист с дълбоки теоретични познания и практически умения за санитарен ремонт и монтаж. Приканвайки такъв майстор, винаги трябва да питате за съществуването на лиценз за правото да работите във водопровод.



Важна стъпка в инсталирането на радиатори е компетентен договореност клапан се използва за освобождаване на натрупаната вътре радиаторите и по-нататъшно нормалната работа на нагревателя и циркулацията на топлина въздуха. Необходими са специални филтри, които се монтират директно пред вентилите.

Поради филтрите замърсителите не могат да влизат в клапаните. Такива частици обикновено се съдържат във вода. След пълната инсталация на системата въздушната тапа в акумулатора се спуска и се проверява действието на вентила.

Основните етапи на работа:

  • Измерване на местоположението на крепежни елементи;
  • Закрепване на крепежни елементи с дюбели и цимент;
  • Изпълнение на инсталация, която изисква точното спазване на конкретни пропорции;
  • Инсталиране и изпитване на вентила.

Изчисляване на броя секции на акумулаторите за помещения

Обикновено производителят определя мощността на биметалните радиатори. Въз основа на него и да се изчисли необходимия брой секции на батерията. Ако инструкцията не съдържа такива данни, можете да използвате нашия ресурс, за да разберете мощността на тази конфигурация. За всяка стая това изчисление се извършва отделно.

Формула за изчисляване на ключовите показатели:

A = B х 100 / V, където

A - необходимия брой секции на батерията,

B - площта на стаята, която трябва да бъде нагрята,

B - топлинната мощност на биметалните радиатори.

Например, трябва да отоплявате помещение от 12 квадратни метра. Височината на тавана е 3,5 м. Захранването на батерията е 1. В резултат на това:

A = 12 х 100/200 = 6 секции

Ако крайната стойност не е цяло число с десетична стойност, желателно е да я закръгли. По-добре малко повече топлина, отколкото ако не е достатъчно за отопление. Размерите на биметалната отоплителна батерия са различни, така че можете лесно да ги комбинирате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои радиатори са по-добриКои радиатори са по-добри
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Биметален радиатор, който фирмата избираБиметален радиатор, който фирмата избира
Как да изберем радиаториКак да изберем радиатори
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Биметални радиаториБиметални радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
» » Технически характеристики на биметалните радиатори
© 2021 BggeHat.com