Биметални радиатори

Биметален отоплителен радиаторОще преди началото на студеното време, не открийте посетители на места за затопляне на къщата. Много хора пазаруват за отоплително оборудване, като избират най-добрите модели. До момента лидерите на пазара за домакински нагреватели са биметални радиатори

.

Провеждат се проверки за дългогодишна работа, непрекъснато усъвършенстване на моделите, представяне и отлични оперативни показатели. В допълнение, ценовата политика може да варира в широките коридори, така че всеки да намери нещо за портфейла си.

Характеристики на биметалните радиатори

Диаграма на характеристиките на биметалните радиаториИмето на устройствата идва от комбинацията от материали. Използването на няколко метала позволява да се избягва воден чук и разрушаване при високо налягане, какъвто е случаят с алуминия. Също така, замяната на проводящи тръби с стомана бута назад проблема на окисляване, което особено съкращава живота на алуминия.

Плюс алуминиевите уреди в отличното им разсейване на топлината и приличен външен вид. Точно това е идеята да се създаде алуминиев радиатор със стоманен пълнеж. Вътрешният слой е приблизително 2,5 мм и служи като вид рамка за не много силна обвивка. Тази двойна комбинация позволява радиаторът да издържа на налягане от 40 атмосфери. Също така стоманените елементи са устойчиви на алкална среда. Почистването на нагряването от скалата се извършва с алкални съединения. Алуминиевите радиатори не издържат на този ефект.

Но благодарение на алуминиевия корпус се образува външният вид на нагревателя. Също така, този метал е отличен диригент на топлина. Следователно, топлопредаването на биметалните устройства е с порядък по-голям от този на един вид метал.

Особено отличени на пазара са италианските компании Rifar и Глобал. Радиатори на компанията в световен мащаб по-задържани в дизайна от конкурентите. Те имат допустима температура на охлаждащата течност от 110 градуса. Въпреки това, радиусът на отоплението им е достатъчно голям за приложение, както в жилищно, така и в офис пространство.



Фирмата Rifar създава нестандартни решения за своите модели. Един от тях е оцветяването на продукта в различни цветове. Допустимата температура на течността вътре в радиатора е 130 градуса. И двете компании произвеждат радиатори, които могат да работят при същото налягане от 35 атмосфери.

Монтаж на биметални радиатори

Монтаж на биметални радиаториМонтирането на радиатора започва с избирането на модела и броя на секциите. Изчисляването на секциите на радиатора се основава на топлинно инженерно изчисление. Ценовата политика на устройството зависи от характеристиките му и оригиналността на външния вид.

Радиаторите са инсталирани на специални куки, монтирани в стената. Устройството е свързано към електрическата мрежа чрез комплект, закупен с радиатора. Необходимо е правилно да се измери диаметърът на входящата тръба, така че да не се правят грешки в детайлите. Преди радиатора и при излизането от радиатора е необходимо да инсталирате кран за затваряне на мрежата. Това ще е необходимо в случай на подмяна на радиатора или по време на ремонтна работа. Също така инсталирани термостати, които помагат да се регулира температурата на устройството.

На всеки радиатор задължително трябва да има изпускателен вентил. Той служи за отстраняване на въздух от системата, за да се избегне образуването на въздушна задръствания.

След като се свържете със системата, трябва да извършите пробно пускане. Свързването на фитингите трябва да бъде запечатано със специална санитарна лента. В случай на откриване на ивици, те трябва да бъдат спешно отстранени. Малката неточност може да доведе до преработване на цялата система.

По-добре инсталирайте биметалните радиатори под отворите на прозорците. Трябва да има празнина от 20 мм между батерията и перваза на прозореца. Това позволява на въздушните маси да циркулират.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Как да изберем биметални радиаториКак да изберем биметални радиатори
Биметалните радиатори проучват пазарната оферта и избират най-добритеБиметалните радиатори проучват пазарната оферта и избират най-добрите
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Технически характеристики на биметалните радиаториТехнически характеристики на биметалните радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
» » Биметални радиатори
© 2021 BggeHat.com