Биметалните радиатори проучват пазарната оферта и избират най-добрите

Основните материали за производство на биметални батерии са стомана и алуминий, така че те имат висока устойчивост на различни товари - високо налягане, водни чукове и се характеризират с добър топлопренос. Такива радиатори напълно се справят с основната си задача да поддържат помещението удобно по всяко време на годината. Но тъй като много производители участват в пускането на тези продукти, нека разгледаме по-подробно каква е разликата им и кои от тях са най-добрите на пазара.

Биметални радиатори - техните силни и слаби страни

Основата на конструкцията е скелет, направен от стомана, по-рядко медни, кухи тръби, разположени в хоризонталните и вертикални равнини, вътре в които циркулира охладителната течност. За да се увеличи предаването на топлината на тръбите, са инсталирани алуминиеви радиаторни плочи. Връзката се осъществява чрез шприцоване или чрез точково заваряване. За да свържете секциите помежду си, се предлагат стоманени нипели. Топлоустойчивите гумени уплътнения осигуряват надеждно уплътняване.

Биметални радиатори - изучаваме пазарната оферта и избираме най-доброто

Инсталирани в градски апартаменти, в къщи с централно отопление, биметалните радиатори издържат на работното налягане от 25 атмосфери и надвишават своите прекурсори от чугун с по-голям топлообмен.

Голямото външно сходство на биметалните и алуминиевите радиатори затруднява правилния избор. За да определите произхода на радиатора, обърнете внимание на теглото му. Поради наличието на стоманена сърцевина, биметалът ще бъде по-тежък от алуминиевия еквивалент с около 60.

Положителните моменти на използване на радиатори от биметален тип включват:

  • термо панелите от панелния тип не заемат много място и идеално се вписват в интериорния дизайн на всяка стая;
  • радиаторът може да бъде едностранно или двустранно, с различни размери, броят на участъците се избира от изчислението на отопляемата площ;
  • широка гама от цветове, разрешено е самостоятелно боядисване;
  • Приемливата повърхностна температура на панелите и отсъствието на остри ъгли ги правят подходящи за монтаж в детските стаи;
  • отделните модели могат да бъдат инсталирани вертикално;
  • Животът на биметалните инструменти е 25 години.

Биметалът е идеален за всяка отоплителна система. Дори и за високи сгради с централно отопление, чийто основен недостатък е лошото качество на охлаждащата течност. Той има отрицателно въздействие върху всякакви отоплителни уреди и за съкращаване на техните услуги, но поради високата антикорозионна изпълнение на стоманена сърцевина биметална е изключително устойчив на висока киселинност, ниско качество на охлаждащата течност.

Биметални радиатори - изучаваме пазарната оферта и избираме най-доброто

Биметалните батерии имат отлична здравина и надеждност, тъй като те могат да издържат на максимално налягане от 35-37 атмосфери, без видими повреди на секциите. Друго предимство е голямо разсейване на топлината. Когато термостатът е монтиран, управлението на потока се контролира почти мигновено и температурата на нагряване се покачва или пада.

Това прави възможно намаляването на обема на топлоносителя с почти половината, което може да е важно за индивидуална отоплителна система. Благодарение на добре обмисления дизайн и наличието на нипели ремонтните работи в случай на необходимост от замяна на една от секциите се извършват без много усилия и отнемат минимално време.

Биметални радиатори - изучаваме пазарната оферта и избираме най-доброто

За да се намалят общите финансови разходи за покупката, инсталирането и последващата работа, ние изчисляваме необходимия брой секции на отоплителните уреди. Например, като използвате онлайн калкулатор или използвате следната формула.

A (брой секции) = S (площ на помещението) × 100 ÷ P (мощност на радиатора).

Негативните аспекти включват:

  • при контакт с нискокачествена охлаждаща течност възниква запушване на стоманени тръби и влошаване на топлопреминаването и значително се намалява експлоатационният живот на радиатора;
  • вътрешните стоманени тръби и алуминиевата сплав имат различни разширения, което води до появата на изкривявания по време на работа и намалява здравината на конструкцията, трайността на радиатора;
  • висока цена в сравнение с чугун, стоманени радиатори е донякъде спорен, тъй като изпълнението на биметалът е по-висока.


Кои биметални радиатори са по-добри

Биметалните радиатори, представени на руския пазар, са напълно сертифицирани, но освен различни държави производители и фирми има още няколко точки, на които обръщаме внимание при покупката.

Един от основните показатели - цената, но преди да направим окончателно заключение, ще разберем как се формира цената на радиатора. Произходът на най-достъпните отоплителни уреди на цена до четиристотин рубли за една секция е Китай и Русия. Ниска цена в производството на стоки се постига чрез опростяване на съществуващия дизайн и максимално спестяване на материали. Поради това работното налягане е малко по-ниско и външният им вид не е перфектен.

Биметалните батерии с цена от 400 до 600 рубли на секция имат по-високо качество. Добре доказани продукти на италианските производители Global, Sira и руската марка RIFAR. Радиаторите на снежнобял, кремави нюанси имат по-естетичен и привлекателен външен вид. Редица модели са монтирани вентилационни отвори и термостати.

Биметални радиатори - изучаваме пазарната оферта и избираме най-доброто

Различията в производството, методите на инсталиране и оборудването са незначителни и нямат значителен ефект върху топлинната енергия и надеждността. Те са се доказали на пазара и имат много положителни отзиви. Моделите от серията RIFAR MONOLIT са изработени от специални радиатори, проектирани за работа при високо работно налягане. Те са в състояние да издържат до сто атмосфери.

Качествено биметално оборудване - популярни марки

Сира Груп. Марката е позната още от втората половина на миналия век. Много експерти приписват този италиански производител на предците на оборудване от биметален тип. Днес компанията има много производствени обекти, повечето от които са разположени извън страната. Уважаваният успех и ласкателската обратна връзка от страна на потребителите станаха възможни благодарение на усилената работа по създаването на високотехнологично оборудване с ефективен топлопренос и елегантни външни форми. В допълнение към работата с потребителите, компанията се фокусира върху производството на ресурсно спестяващо оборудване и опазването на околната среда.

Global. Компанията е създадена през 1971 г. от братята Fardelli. Първоначално фирмата се занимава изключително с производство на алуминиеви радиатори. Обяснението е просто - високата цена на енергийните ресурси на вътрешния пазар, а радиаторите, изработени от алуминий, имат по-висок коефициент на топлинна мощност от чугунени или стоманени радиатори. Освобождаването на биметалните радиатори в компанията започна през 1994 г. с развитието на руския пазар. Продуктите от алуминий не са подходящи за битова отоплителна система с работната среда при високо налягане и най-лошото качество на охлаждащата течност. Топлинното оборудване, произведено днес, напълно съответства на вътрешните GOST, а гаранционният срок е 25 години!

Роял Термо. Марката се появи в процеса на обединение на британската корпорация и няколко италиански строителни компании. След няколко успешни сделки, британците започнаха активно да инвестират в развитието на марката и да я рекламират на строителния пазар. До 1998 г. основният обем продукти са били изпратени на вътрешния пазар, по-специално на северните региони на Италия. Развитието на нови пазари в Източна Европа, Русия започна в началото на хилядолетието. Днес оборудването е напълно приспособено към нуждите на многобройни потребители, като се вземат предвид природните условия и затова се радва на заслужен успех в постсъветското пространство. Според експерти, продуктите на компанията са доверително водещи по отношение на съотношението цена-качество.

Fondital. Историята на тази италианска марка е тясно свързана със създателя й Silvestro Niboli. Той престава да произвежда компоненти за полилеи и през 1970 г. се фокусира върху разработването и производството на собствени маркови топлинни поглътители, хвърлени под натиск. Днес компанията динамично развива и доставя продуктите си по целия свят. Реалистична оценка на пазара, перспективи за неговото развитие, висококачествено оборудване, постоянно обновяване на асортимента - позволяват на компанията да заеме водеща позиция сред своите конкуренти.

Rifar. Дейността на местната марка започна през 2002 година. Първоначално разработването на дизайна се осъществяваше съвместно с италианските специалисти, а основното производствено оборудване на всяка от линиите беше от Италия. Основната характеристика на радиаторите е високото разсейване на топлина и работното налягане, което ги прави идеална покупка за отопление на големи площи. Всички продукти са с европейско качество, но идеално пригодени за използване при всякакви климатични условия.

За да закупите и инсталирате радиатора не разочарова, обърнете внимание на фирмата на производителя, лекотата на свързване и надеждността на дизайна, и най-важното е разсейването на електроенергия и топлина. След това, като вземем предвид горепосочената информация, можем спокойно да отидем за стилен, качествен биметален радиатор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Видове радиаториВидове радиатори
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Технически характеристики на биметалните радиаториТехнически характеристики на биметалните радиатори
Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
» » Биметалните радиатори проучват пазарната оферта и избират най-добрите
© 2021 BggeHat.com