Характеристики на избора на биметални радиатори за отоплителни системи

Решихте ли да ремонтирате отоплителната система на вашата къща или апартамент или ще имате нова сграда? Вашият избор е модерните биметални радиатори от най-новия дизайн и дизайн. Ще ви кажем как изберете биметални радиатори

от голямото разнообразие от модели, предлагани правилно, като се има предвид силата на устройството, вътрешното му устройство, размерът на профила и много други.

Класификация на биметалните радиатори

Биметалните радиатори от различни модели могат да се различават не само външно, но и от гледна точка на вътрешното конструиране и дори в състава на материалите. Следователно, те са разделени на типове и типове според следните характеристики.

структура

Биметалния радиатор е нагревателно устройство, имащо стени от два слоя метал. Най-често това е алуминий и стомана, по-рядко алуминий и мед, където алуминия служи като външна обвивка за ядра от друг материал:

  • Алуминиева и стоманена. Стомана им дава устойчивост на падане на налягането и състава на водата, както и удобна връзка с тръбопроводи от всякакъв вид.
  • Алуминиева мед - радиатор от "луксозния" клас. Медта е много по-добра от стоманата, може да издържа на всички видове натоварвания както на автономни, така и на централни отоплителни системи, удължавайки живота на радиатора в продължение на десетки години. Те са много по-скъпи от алуминиевата стомана.
Снимка от алуминиево-медно устройство

Вътрешна структура

Вътрешната структура на устройството може да бъде:

  • Наистина биметален. В този случай радиаторът се състои от тръби, през които протича охлаждащата течност, и корпус, който не влиза в контакт с охлаждащата течност. Това устройство гарантира най-добри характеристики на якост и плътност.
  • Polubimetallicheskim. Тук получаваме само подсилване на основните канали със стоманени плочи и много места за контакт на алуминиевия корпус с вода.
Вътрешна конструкция на биметален радиатор

Вътрешна конструкция на биметален радиатор

Строителство на секции

Биметалният радиатор може да бъде направен от плочи или от отделни елементи:

  • Монолитните радиатори са по-популярни сред практичните собственици, които искат да закупят оборудване, което продължава вечно. Вярно е, че дори твърдото леене не може да бъде спасено от безскрупулен производител.
  • Биметалните секционни радиатори (или екструдиране) се състоят от елементи, закрепени към нипела, със запечатани връзки със силикон или паронит, изглеждат по-елегантни.

Не забравяйте! Независимо от дизайна на устройството (или актьорите секционните и т.н.), е по-добре да си купя малко по-скъпо, но доказано оборудването от добре позната компания, отколкото да плащат два пъти за ремонт на дефектно оборудване.

размери

Можете да избирате биметални радиатори, подходящи за обема на помещението, неговия дизайн и площта на местата за отоплителната система:

  • стандарт,
  • ниско
  • Висока или вертикална.

Височината на радиаторите от биметала може да варира от около 20 см до 1,5 метра, а ширината ще зависи от броя на използваните секции. Ниските устройства могат да се инсталират дори и при ниска височина на пространството под прозореца, и вертикално загряват големи количества въздух в зали и търговски центрове. В допълнение, вертикалните радиатори са най-декоративните по вид.



Интересно! Радиаторите със същия размер на площта, но с различни линейни размери, имат различна мощност. Широките инструменти дават топлина по-добре от високите.

Обем на охлаждащото средство

За да се запълни биметален радиатор, е необходим относително малък обем охладител. Размерът на този параметър зависи от взаимното разстояние (височина) на радиатора:

  • За радиатори с разстояние 200 mm се изисква обем вода от 0,1-0,16 л;
  • За 350-милиметрови радиатори се нуждаете от 0,15-0,2 л;
  • За 500-милиметрови радиатори - 0,2-0,3 литра.

Малкият обем вода позволява спестяване на гориво за котли, което е напълно възможно за биметала с високото си връщане на топлина към въздуха в апартамента.

Метод на свързване

По пътя на свързване към отоплителната система има:

  • Радиатори с долни тръби
  • Диагонален, в който входът за охлаждащата течност се намира в горната част на едната страна, а изходът от долната част на другата страна.
  • С странично подаване, които се използват в еднотръбни системи.

Кои от тях ще изберат, ще видите избраната схема на отоплителната система. Единственото нещо, което може да се отбележи тук, е, че при системи с по-ниска връзка силата на системата е малко по-добра, затова ще е необходимо да се купят по-малко секции.

производство

Производство на радиатори за биметално изпълнение се извършва както от чуждестранни, така и от местни производители:

  • Global Style е италианска компания, която отдавна усвои руския пазар и приспособи продуктите към нашите условия. Биметалните радиатори "Глобал" перфектно съжителстват с тръби от пластмаса, метал-пластмаса, стомана и мед.
  • Сира се занимава с производство на главно полубиметални радиатори.
  • Радиаторите Panelli се произвеждат в предприятията на групата Celikpan, която доставя стоманени конструкции за автомобилни гиганти Ford, Renault и FIAT.
  • Домашните производители на холдинговото дружество Santekhkomplekt произвеждат най-добрите секционни биметални батерии на марката Ogint. Усилената серия радиатори Ogint може да се използва в условия на внезапни падания на налягането в системата. Тяхната надеждност се засилва със специалната технология за запечатване на междусекционни фуги със силиконови уплътнения и кадмиеви зърна.
  • Продуктите на завода за отопление на Тоглиати са представени от моделите "Универсал". Тези радиатори са монтирани в съответствие с руските GOST и имат гаранция за многостепенен контрол на качеството.

Моля, обърнете внимание! Малко известните производители често предлагат устройства на по-ниска цена. Такава покупка може да доведе до повторен ремонт на отоплителната система на вашия апартамент.

Изчисляване на радиатори

За различните стаи в апартамента се нуждаете от различен брой радиатори. Изчисляването колко от тях ще са необходими зависи от познаването на две количества:

  • Захранването, необходимо за отопление на стаята. Изчисляването му се прави от факта, че за всеки 10 m2 имате нужда от 1 kW топлинна енергия.
  • Силата на една част на радиатора, която обикновено се записва в паспорта на устройството.

Съотношението на първото количество към второто ще даде желания брой радиатори.

Фото радиатори, изработени от биметал в хола

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?Какви са разликите между биметалните и алуминиевите радиатори, които са по-добри?
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Биметални радиаториБиметални радиатори
Технически характеристики на биметалните радиаториТехнически характеристики на биметалните радиатори
Радиатори за подово отоплениеРадиатори за подово отопление
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
» » Характеристики на избора на биметални радиатори за отоплителни системи
© 2021 BggeHat.com