Как да изберем биметални радиатори

Отопление - това е сравнително сложна система, която е много важна за цялата сграда, независимо дали е жилище или офис. Основната част от тази схема са радиаторите, поради което днес темата за това как да изберат биметалните радиатори набира все по-голяма популярност. Последните изследвания показват, че най-модерните и най-добрите нагреватели на нашето време са биметални.

Основната характеристика на биметалните радиатори е тяхната изключително проста конструкция. Вътрешната част на нагревателя, която има най-пряк контакт с водата, е направена от стомана или мед, а външната страна е лека и е изработена от алуминий. (Виж също: Как да изберем алуминиеви радиатори)

Поради комбинацията на двата метала в едно устройство, тези нагреватели се наричат ​​BI-метални. Такъв прост дизайн позволява, наред с други опции за нагреватели, да се изберат биметални батерии. Поради факта, че външната страна е направена от алуминий, тя има отлични характеристики на топлопренасяне, несравнима с другите материали. Вътрешната страна на медта или стоманата позволява да издържи дълго време на разрушителния ефект на водата, което дава на тази конструкция най-голяма здравина.

Най-добрият резултат от работата на нагревателите, както и продължителността на тяхната безопасност, може да се постигне чрез избора на радиатора с вътрешен слой от метала, който се използва при проектирането на отоплителния котел. По този начин конструкцията на котела от стомана ще окаже благоприятно влияние върху стоманената вътрешност на радиатора, същото важи и за медта.

Биметални отоплителни радиатори 10 секции

Такива радиатори са широко използвани в топлопроводи, които се характеризират с високо налягане. Надеждността на тези устройства им позволява да продължат 20 години, а дизайнът може да продължи повече - около 50 години. Биметалните радиатори за отопление на 10 секции притежават не само големия капацитет и атрактивния дизайн, който позволява да се монтират в помещение с всеки интериор. (Виж също: Радиатори със сечение)

Съвременният руски пазар за такова оборудване има удоволствието да предложи на купувачите биметални радиатори на основните трима производители - Глобал и Сира. В допълнение, можете да намерите висококачествени модели и местно производство, например Rifar, стойността на които, разбира се, ще бъде малко по-евтино, отколкото техните чуждестранни партньори престижни, но признават, те няма да са много.


Предимства и недостатъци


Биметалните радиатори имат висока производителност и отлични характеристики, които надвишават ефективността на аналозите. Изборът на биметален радиатор изисква сериозен подход, тъй като правилното изчисление ще гарантира поставянето на висококачествено оборудване, което може да работи в продължение на няколко десетилетия. Основните предимства на такива устройства са:



  • Компактност и лекота;

  • Устойчивост на корозия;

  • Висок топлопренос;

  • Стилен дизайн;

  • Висока здравина.


Коефициентът на топлопреминаване на радиатора с 50-сантиметрови разстояния между осите е 170-190 W. Малко количество тръби, които преминават в устройството, символизират малък обем и охлаждаща течност. (Виж също: Как да изберем електрически радиатор)

Избиране на биметален радиатор

Тази характеристика има положителен ефект върху реакцията по отношение на промяната в режимите на терморегулатора. Всички стави са запечатани с паронитни подложки. Благодарение на стоманената вътрешна структура - налягане от 20-40 атм. тихо понасяни от нагревателите.

Между другото, стоманата не реагира на алкалната среда на охлаждащата течност, в резултат на което не се получава окисление и корозията не може да се развие и да се разруши околната среда. Такива радиатори могат да бъдат инсталирани в отоплителни системи от различни конструкции с много различен брой етажи. И в многоетажните сгради се препоръчва използването на биметални радиатори SiraConcerrent 500. Това се дължи на факта, че водата преминава през батериите при много високо налягане, а за биметалните нагреватели такъв шок не е най-малката опасност.



В допълнение, общите размери и удобното тегло позволяват монтаж без много трудности. Появата на биметални радиатори е практически неразличима от аналозите на алуминий. Както знаете, алуминиевите нагреватели имат отличен дизайн - и тази важна особеност е прехвърлена и на биметални братя. В допълнение, изберете радиатор биметална GlobalStyle 350 от цветовете на дъгата не е трудно, защото на световните марки са щастливи да представи на своите клиенти модели, направени в най-различни нюанси. (Виж също: Биметални радиатори)

Разбира се, нито едно устройство не може да направи без отрицателна страна. В този случай това е висока цена на стоките. Това е благодарение на този фактор, в частни домове такива нагреватели рядко се закупуват. Друг отрицателен фактор е производството на стоманени ядра.

От само себе си се разбира, че корозията не може да бъде избегната чрез контакт на последната с вода и въздух. Също така може да се появи корозия и в присъствието на антифриз, често използван при частно строителство и отопление. В този случай е силно обезсърчително да се прилагат секторни модели, където е по-добре да се предпочитат монолитните.

Биметален радиатор GlobalStyle 350


Качество и ефективност


Ценовата категория на средното ниво се определя от цената на една секция от около 400-600 рубли. Такива модели се намират по-често от други три големи производителя. Видимите разлики между тези нагреватели не могат да бъдат открити. Ето защо, биметалните радиатори, които ще изберат, ще подтикнат дизайнерското решение и функционалност. Най-скъпите модели, които да се срещнат на пазара, са трудни, може би това са монолитни версии на компанията Rifar, а монолитът е изработен от стомана. Работното налягане на такава апаратура е в състояние да издържа на 100 атм. Сред тези мощни устройства има и радиатор с медно жило на компанията Piligrim. (Виж също: Как да изчислим радиаторите)

Струва си да се отбележи, че функционалността на такива устройства не се различава една от друга, с изключение на това, че може да има разлики в моделите с нестандартно разстояние от центъра към центъра. Най-типичните разстояния са 350 мм и 500 мм, например биметалните радиатори SiraGladiator 500 или варианти с 350 мм. Въпреки това, търсенето на тесни модели остава, затова производителите произвеждат модели с разстояние 200 mm. Sira Corporation обаче не пренебрегва големи размери, така че гиганти от 800 мм напускат машините си. Някои модели Rifar имат значителни характеристики:



  1. На първо място, това е RifarMonolit, чието ядро ​​е направено от мед;

  2. RifarFlex се произвеждат изключително на базата на индивидуално приложение. Особеността на тези радиатори в тяхната извита форма, която е приспособена към посоката на стените, която е характерна за кръгли помещения;

  3. RifarVentil са оборудвани със специални дюзи, разположени в долната част на радиаторите. Тези модели са се влюбили в собствениците на частни къщи, така че рядко се срещат там. В допълнение, една секция се допълва с вграден термостат на механична основа - това прави много удобно и практично да се контролира разсейването на топлината на радиатора.


Биметалните радиатори 350 мм се произвеждат от великолепен дизайн, изборът на който може да разчита единствено на вкуса на потребителя. На пръв поглед може да изглежда, че всички нагреватели са еднакви, но все още има разлики във външния вид. Разбира се, цветовете могат да се различават, но може да има разлика във формите.

Биметални радиатори 350 мм


Критерии за подбор


Много проведени избор радиатори, въз основа на неговата цена, но това решение е неправилно, тъй като цената на устройството е пряко свързан с нейните характеристики - броя на секциите или инсталираната мощност, наличието на допълнителни функции и термостат. Поради това се препоръчва да се обърне внимание на своите все още приписвани характеристики, не от общите разходи, или можете да си купите биметални радиатори 10 секции на по-голяма стойност, отколкото може да бъде.

Важно е да се вземат предвид препоръките за инсталиране, тъй като моделите могат да имат някои характеристики на инсталацията. Важно е да погледнете към допълнителни устройства, тъй като понякога не е необходимо автоматично отдушник, тогава не трябва да плащате за него. Разбира се, че избора на радиатора не трябва да се извършва без предварително изчисление, чието изпълнение е най-добре възложено на специалисти.

Изберете биметални радиатори Rifar 500 това не е трудно, тъй като най-малко познат производител, но когато изборът да се направи, дори определи маркови стоки - нещата са много по-сложно.

Важно е да се помни, какво да купуват нискокачествени модел е просто невъзможно, защото всички продукти са сертифицирани и са произведени от водещи производители, разбира се, ако не се вземат доста познати продукти. Преди да вземе сравнително евтин радиатор, дори и ако Rifarb500 радиаторната биметална, трябва да се мисли за това, че по-ниските цени може да зависи от материалните икономии или опростяване на дизайна, намаляване на броя на автоматично или най-рентабилен проект.



Не се отказвайте от евтините модели, но също така се нуждаете от супер-способности от тях, защото със сигурност не са в състояние да издържат на голям натиск или да имат допълнителни функции. Също така, не е необходимо да се изисква сложен дизайн, тъй като за такива разходи (по-малко от 400 рубли на раздел), най-добре е да се задоволите с малка, по-точно, какво е.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Какви са радиаторитеКакви са радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Биметални радиатори, кои са по-добри?Биметални радиатори, кои са по-добри?
Биметални радиаториБиметални радиатори
Технически характеристики на биметалните радиаториТехнически характеристики на биметалните радиатори
Кои радиатори са по-добри?Кои радиатори са по-добри?
Алуминиеви или биметални радиатори?Алуминиеви или биметални радиатори?
Как да изберем биметални радиатори?Как да изберем биметални радиатори?
» » Как да изберем биметални радиатори
© 2021 BggeHat.com