Принципи на пасивното жилищно строителство

Принципи на пасивното жилищно строителство

Пасивната къща е немско изобретение, тя приема структура, която изисква минимална енергия за отопление и осветление. По-специално, се предполага, че отоплителните уреди няма да са необходими за него. Макар и парадоксално да звучи, развитието на такава къща бе увенчано с успех. Както се оказа, консумацията на енергия зависи от формата на сградата, от свойствата на обграждащата конструкция, от специфичния тип прозорци и от тяхната ориентация, от правилно подредената вентилационна система и т.н.

Дори на етапа на разработване на проект за пасивна къща, разработчикът трябва да избере формата си. Ще бъдат постигнати минимални енергийни разходи, ако се постигне оптимално съотношение между площта на стената и обема на къщата. Теоретично идеалният дом може да бъде топка, но в действителност това не е най-добрият избор. Но за къща с кръгла форма (купол или цилиндрична структура) може да се мисли. Ако няма възможност да реализирате такъв проект, трябва да изберете куб или вила близо до куб с таван.



Принципите на пасивна жилищна конструкция се прилагат и за материала на стените, който се нарича да натрупва топлина. Това е много важен момент. В края на краищата стандартните нагреватели като минерална вата или пяна пластмаса предотвратяват изтичането на топлина, но не я натрупват. Ето защо най-добрият вариант за строителство би бил структурите, в които изолираната зидария от тухли (или пяна от бетон) би запазила топлината, а самият нагревател ще предпази стената от студа.

Не по-малко внимание изисква тежестта на конструкцията и разположението на прозорците. Не забравяйте, че много прозорци или дори просто голяма площ от остъкляване - това е неикономично, през прозорците се губи до 30 топлина. Не се препоръчва да ги поставите в северната част на сградата. Що се отнася до източната и западната страна, прозорците тук не трябва да бъдат твърде големи. Като цяло, значителна площ от остъкляване е допустима само от южната страна. Това ще позволи на къщата, за да позволи на много естествена светлина и сериозно се запишете на осветление, разбира се, ако светлината съотношението на предаване на прозорци надвишава 50. Плътността на сградата означава, че тя се настройва за коригиране на въздушния поток. И от тази гледна точка камината в пасивната къща е нежелателна, защото коминът ще напусне топлината.

Е, ако се интересувате от ремонта на апартаменти в Санкт Петербург - посетете сайта kvadratremont.ru. Само там ще намерите квалифицирани специалисти за ремонт на вашия апартамент без допълнителни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на отоплениеПроектиране на отопление
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Къщи с икономичен тип, които са по-добриКъщи с икономичен тип, които са по-добри
Как да изберем проект за изграждане на къща?Как да изберем проект за изграждане на къща?
Характеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективностХарактеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективност
Защо трябва да направите проектЗащо трябва да направите проект
Проектът на къщата с перспектива за завършванеПроектът на къщата с перспектива за завършване
Предимствата и възможните рискове от инвестиране в жилищно строителствоПредимствата и възможните рискове от инвестиране в жилищно строителство
Избор на земя за къщаИзбор на земя за къща
» » Принципи на пасивното жилищно строителство
© 2021 BggeHat.com