Избор на земя за къща

избор на земяПритежаването на собствен дом е желанието на почти всички. За да построите къща, това изисква парцел земя. Освен това в началото се подготвя проектът на бъдещата къща и след това се подбира парцелът за този проект.

При избора на обект е необходимо да се определи размерът му, оптималното съотношение на площта на къщата към земната площ е приблизително една до десет. В допълнение, големите и малки земни площи имат редица характеристики. Например в малка площ ще има ограничение на свободата в дизайна на ландшафтния дизайн, но в същото време ще спечелите свободно време и ще спестите енергия. Важно при избора на формата на участъка: правоъгълна или ъглова. Най-приемливият вариант е правоъгълната секция за жилищно строителство и дизайн.

Местоположението на земята, която може да бъде закупена тук arktikland.ru, също играе собствена роля. Ако в близост до гората - ще донесе природата по-близо, ще осигури чист чист въздух, ще се насладите на гъби и горски плодове. До къщата има гъста гора, за да я предпази от силни ветрове, но също така да я ограничи на слънце.

Местоположението на парцела на хълма ще осигури на къщата изобилие от слънчева топлина и светлина, но ще има проблем с измиването на почвата след силни дъждове, ще възникнат трудности при полагането на основите.



Ако парцелът се намира в низината, то има влажна почва, липса на вятър и практически постоянно наличие на подземни води. На този сайт ще бъде необходима допълнителна работа за разработване на система за изсушаване. Мястото до езерото ще съдържа опасност от наводнение.

Не всички парцели, предлагани за продажба, имат инженерни комуникации, например водоснабдяване. Ако е невъзможно да се свърже с водопровода или ако то напълно отсъства, е необходимо да се проектира пробиването на кладенеца. За да се работи по сондажите, трябва да се включат специалисти, тъй като не е възможно да се пробие кладенец във всички почви, а не цялата вода от кладенците е подходяща за консумация.

Голяма роля играе появата на почвата върху земята. На това зависи възможността за отглеждане на зеленчуци, изграждане на градина и дори на основата на къщата.

Най-малко значение е местоположението на земята от града и пътната инфраструктура. Когато избирате сайт за къща, всеки има различни вкусове и изисквания, както и възможности за всеки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колко струва да се построи къща от разрешение за строеж на електричествоКолко струва да се построи къща от разрешение за строеж на електричество
Планиране на територията на парцел в странатаПланиране на територията на парцел в страната
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Собствена къща в брезаСобствена къща в бреза
Как да започнем строителствотоКак да започнем строителството
» » Избор на земя за къща
© 2021 BggeHat.com