Колко струва да се построи къща от разрешение за строеж на електричество

Собственото жилище е мечта за много хора. Днес вили, построени в предградията, се конкурират с апартаментите с увереност. Много книги и статии са написани за заслугите на частните къщи. Въпреки това, колко струва да се построи къща, авторите споменават небрежно, в най-добрия случай да дадат приблизителна цена на материалите и заплатите на строителите. Междувременно първите разходи ще започнат много преди началото на строителството.

Начини за получаване на земя за индивидуално строителство

Строителството на къщата започва с регистрацията на земята. Парцелът за строителство може да се получи по няколко начина.

Най-простият начин е да се закупи вече издаден поземлен имот в границите на населеното място. В този случай, ако проектната документация е на разположение, можете да продължите с изграждането след приключване на транзакцията. Недостатъкът на такова разпределение е неговата цена.

Възможно е обаче да се намалят финансовите загуби. Земя за строителство може да се получи от местната власт. Вярно е, че такъв метод не може да бъде наречен оперативен. Трябва да съберете много документи, да рекламирате във вестника и дори да участвате в търга. Получаването на всяка официална книга се придружава от разходи - заплащане на държавната такса. Сумата зависи от конкретния регион на Руската федерация, но като правило не надвишава 2 000 рубли.

Начини за получаване на земя за индивидуално строителство

По-лесно е (но по-скъпо) да купите вече издаден парцел във всяко населено място

По този начин да се получи поземлен имот за индивидуално жилищно строителство (индивидуално жилищно строителство) има няколко недостатъка:

  • Строителството трябва да бъде завършено и формализирано в рамките на 3 години. Докато къщата не е завършена, поземлената земя се счита за отдадена под наем от държавата. Сумата, наложена на наемателя, зависи от района и площта на разпределението (в Сибир това е 35 000 рубли);
  • Бюрократичната верига. Получаването на всички необходими документи за строителството отнема много време.

Разпределянето на земя е обичайна практика в селските райони. Като част от тази програма семейства с много деца във ветерани от войната могат да получават земя без да плащат наем. Вярно е, че разходите, свързани с регистрация на земя, тези граждани трябва да платят.

Документи, необходими за строителството и свързаните с него разходи

Ако сте собственик на парцел с комуникации, свързани с него, и имате предварително проектиране на къщата в ръцете си, тогава можете да продължите строителството незабавно. Но всичко се променя, когато строителството започне от нулата. Трябва да минете през много случаи и да получите купчина разрешителни.

След като напишете заявка за сайт в местната администрация, отидете в редакцията на вестника (град) - трябва да рекламирате, че сайтът е на такъв адрес, предложен за търг. Да, това не е шега. Още веднъж платени от държавата. мито и гаранция, имате право да участвате в търга (залогът се връща).

В края на аукциона (в землището на областната администрация), печелившият участник получава договор за наем, валиден за 3 години. През това време трябва да построите жилищна сграда. Ако някой не подаде сигнал за сайта, само рядко участва в оферирането само някой друг освен кандидата.

След подписването на договора за наем, отивате в организация, която извършва геодезически проучвания. Специалисти от това дружество ще работят за извършването в природата на характерните точки на границата на вашия парцел (документите трябва да посочват кадастралния номер). Цената на тези услуги зависи от региона и цената на сайта.

След завършването на геодезическата работа е необходимо да посетите архитектурния офис, където въз основа на документите ще получите план за градоустройствения план на парцела. Естествено, не е безплатно.

Предварителен дизайн на отделна къща

Проектът на къщата може да бъде изтеглена в интернет, защото много строителни фирми разпространиха безплатно своите скици на сгради. Това е така, но има един нюанс. Проектът на жилищна сграда ще трябва да бъде регистриран в строителния отдел на областната администрация. В противен случай къщата ще бъде почти невъзможна (или много скъпа).

Ето защо, въз основа на скиците, изложени в интернет, можете да създадете собствен проект, с който ще отидете в архитектурната организация. Въз основа на вашата рисунка, специалистите на компанията ще разработи проект за проектиране, цената му зависи от сложността.

Предварителен дизайн на отделна къща

Проектът на бъдещата къща може да бъде изтеглен в Интернет или създаден самостоятелно, но е необходимо да се регистрирате в областната администрация

На работното място архитектите използват следните изчислени данни:

  • Климатична конструкция (SNiP 2.01.01-82);
  • Очаквана външна температура;
  • Натоварване при сняг (SNiP 2.01.07-85);
  • Площ от теглото на снежната покривка;
  • Нормативно натоварване от вятър (SNiP 2.01.07-85).

Документът е разработен в съответствие с действащите строителни норми, правила и стандарти. Проектът, изготвен от съответните специалисти, включва диаграма на помещенията на къщата, нейните технически и икономически показатели и дори приблизителна оценка за строителството.

По технически и икономически показатели имаме предвид площта на сградата, общата площ на къщата, жилищната площ, обема на строителството.

След като получи проекта, одобри го в строителния отдел на администрацията, получи разрешение за строеж и може да започне строителството.

Системата за изчисляване на разходите за строителство и начините за нейното намаляване

Поръчаването на професионален проект у дома в съответната организация вече ще представлява приблизителната цена на бъдещото строителство. В края на краищата документът е придружен от обяснителна бележка и оценка. Изчисляването на местните приблизителни оценки се разработва чрез метода на базисния индекс с използване на индекси за преобразуване на прогнозните разходи и като се взема предвид настоящото равнище на териториалните цени. За това се използва списание "Ценови индекси в строителството". Разходите за самите строителни материали се определят от:

  • Според териториалното събиране на местните цени за материали, продукти и конструкции, използвани в строителството;
  • Текущите цени се изучават в ценовите листи на производствените компании.

Разбира се, точните разходи за индивидуално строителство не могат да бъдат изчислени. Особено като се има предвид промяната в цените. В допълнение, специалистите се ръководят от официалните цени за работа и строителни материали.

Изчислете предварително точната цена на строителството е почти невъзможно

Изчислете предварително точната цена на строителството е почти невъзможно

Но изграждането, особено за себе си и за парите, изисква творчески подход. Например за земни работи е възможно да се привлече не строителна фирма, а нискоквалифицирани работници (гостуващи работници) или да се договарят директно с багер. В този случай работата ще бъде по-евтина.

Въпреки това местното изчисление често се използва като вид база, което ви позволява да се движите в текущото ценово ниво. Цената на строителните материали може да се намери в открити източници, но работниците ще трябва да разчитат на средните цени, за да изчислят заплатите си.

Разбира се, можете да си построи къща без участието на външни експерти, но в този случай трябва да се научат на много строителни специалности :. Зидар, заварчик, дърводелец, електротехник, и т.н., прекарано за финансиране на образованието може да се използва ефективно. Не забравяйте фактора време - независима конструкция на къщата ще отнеме няколко пъти повече време.

Елементи на жилищна сграда - това, което трябва да знаете, за да изчислите реалната им цена

Събирането на документи и преминаването на бюрократични пречки бяха изоставени. Изграждането на къщата започва. Изграждането на къщата се извършва на няколко етапа и никой от тях не е свободен.

Първият етап на строителството - изкоп, чиято цена зависи от много фактори

Първият етап на строителството - изкоп, чиято цена зависи от много фактори

Разходите за изкопни работи (развитие на почвата, насипване, уплътняване) зависят от количеството на почвата и от начина, по който се работи (ръчно или механично). Основите са монолитни, ленти, купчини и др. Всички опции имат различна цена, но в някои случаи можете да направите сами.

Стени - тук се вземат предвид разходите за строителство и консумативи и сложността на работата с тях. Например, е лесно да изградите сами дървени стени, но за да работите с тухли, себит и термоблокове, по-добре е да се обърнете към професионалистите. При изчисляване на цената на припокриването се взема предвид цената на материалите (дърво, метал или бетон) и заплатите на строителите.

С покрива всичко е просто - колкото по-трудно е, толкова по-скъпо. Например, един обикновен покрив може да бъде повдигнат без специални остриета. При сложни проекти е по-добре да се обърнете към покриващите. Цената на прозорците и вратите е посочена в ценовите листи на предприятията, но инсталацията по правило е безплатна. Полагане на подове е проста процедура, която всеки човек, който знае как да се справи с инструмент, може да направи (разходите за материали се вземат предвид).

Довършителните работи са един от трудоемките и скъпи процеси. Тук всичко зависи от вашите предпочитания. По принцип можете да спестите малко, като поръчате предварително чист завършек в организацията на сградата и оставите довършителната фаза за себе си.

Една от най-трудоемките и скъпи етапи - довършителни работи

Една от най-трудоемките и скъпи етапи - довършителни работи

Можете сами да инсталирате ВиК и дори възможните грешки няма да доведат до фатални последствия. Електрическите мрежи в къщата могат да се обработват и самостоятелно, но това е неразумен риск. Според Министерството на извънредните ситуации, причината за пожара в началото на 90-а е електрическата инсталация.

Всъщност всеки от тези етапи е тема за отделна статия. При планиране на изграждането на жилищна сграда, да определи тяхната оценка. Тези елементи обаче присъстват във всяка сграда (частна къща, вила или вила).

Инженерно оборудване на частна къща

Инженерните елементи на сградата включват следните елементи:

  • Захранване (в нашия случай от местни електропреносни мрежи);
  • Водоснабдяване (от водопровод или кладенец);
  • Канализационна система;
  • Отопление.
При започване на строителството е необходимо внимателно да се помисли върху цялото инженерно оборудване

При започване на строителството е необходимо внимателно да се помисли върху цялото инженерно оборудване

Започването на строителството на нов обект ще трябва да се грижи за електричеството. Процесът е толкова дълъг, че на първия етап е по-добре да се използва бензинов или дизелов генератор. В края на краищата, повечето строителни работи се извършват с помощта на електрически инструменти.

За да донесете електричество в къщата, ще трябва да посетите местните електрически мрежи и да предоставите схема на вашия сайт там. Експертите, които са напуснали място, ще изчислят оптималния начин на захранване и ще ви дадат заключение. С получената книга ще бъде необходимо да се посети регионалната организация, която се занимава с електроснабдяване на населението.

За щастие, не е необходимо да плащате за инсталирането на полюсите и полагането на електропроводи. Не забравяйте обаче за държавната такса и таксата за свързване на къщата с външна електропроводна мрежа.

Цената на останалата част от инженерното оборудване зависи изцяло от вашите предпочитания. Например, някой ще пробие кладенци и да инсталирате станция за водна помпа и да полагате канализационни мрежи. И някой ще организира "удобство в двора" и ще се разхожда до най-близкото кладенец.

Сложността може да възникне с отоплителна система. Капацитетът на отоплителния котел се избира, като се отчита площта му на къщата. Цената му зависи от това. Спестяванията в този случай са неподходящи, по-добре е котелът да бъде по-мощен, отколкото се изисква от 15-20.

Както можете да видите, изчисляването на колко пари ви е необходимо за изграждане на къща не е толкова лесно. Основната трудност е регистрацията и плащането на всички видове разрешителни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газНие сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газ
Как да вземем заем за изграждане на къща в бреговете на УкрайнаКак да вземем заем за изграждане на къща в бреговете на Украйна
Колко струва да се свържете с къщатаКолко струва да се свържете с къщата
Есента и зимата са подходящо време за строителствоЕсента и зимата са подходящо време за строителство
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Характеристики на строителството на вилиХарактеристики на строителството на вили
Характеристики на строителство и покупка на недвижими имоти в КипърХарактеристики на строителство и покупка на недвижими имоти в Кипър
Избор на земя за къщаИзбор на земя за къща
Строителство на къщи по финландската технологияСтроителство на къщи по финландската технология
Защо се нуждая от проект у дома?Защо се нуждая от проект у дома?
» » Колко струва да се построи къща от разрешение за строеж на електричество
© 2021 BggeHat.com