Ние сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газ

1Времето в дача ще бъде по-приятно, ако ви се предоставя не само с парцел и домакински уреди, но и с комунални услуги: електричество и газ. Можете да реализирате тези предимства на цивилизацията по различно време: преди изграждането и подреждането на крайградски обект, навреме и след завършването му. Днес на пазара има фирми, които ще действат като посредници между собственика и организациите за доставка на енергия. Медиаторите ще помогнат за намаляване на сроковете и правилно издаване на документите, а за да направите всичко сами, ще ви трябва около шест месеца, за да извършите електричество и до две години, за да завършите доставката на газ.

газ

За полагане на газопровод в организация за доставка на ресурси може да кандидатства собственикът на селска къща, както и членове на кооперация или селище. За тази цел е необходимо да се събере списък на следните документи:

- паспорт;
- удостоверение за собственост върху недвижим имот или други документи за собственост;
- технически паспорт на обекта (изготвен в ОТИ);
- разрешение за строеж, издадено от ръководителя на общината;
- акт на въвеждане в експлоатация, който може да бъде издаден от инсталационната организация.

Също така трябва да имате:

- План за местоположението на съоръжението с предложение за газификация, което можете да дадете на администрацията на селото.

Документите се подават едновременно със заявлението за получаване на технически условия за връзка. Тази услуга е безплатна в Руската федерация. След получаване на техническите условия, при които ще бъде изчислен възможен товар, вие смело ще отидете в организацията на проекта, за да получите документация за проектиране и оценка на комуникацията. Обърнете внимание, че такива видове работа могат да се предоставят само от организация, която има достъп (с други думи, членове на строители на SRO). За Ваше запитване: в района на Москва тази услуга струва около 15 000 рубли. Координацията на проекта с доставчика на ресурсите е задължителна и кой ще го осъществи - говори с организацията на проекта: независимо или дизайнерите. Моля, имайте предвид, че след споразумението ще имате две години да започнете строителството, в противен случай процедурата ще трябва да мине отново: от получаване на спецификации за промяна на проекта.

Всяка акредитирана инженерингова компания има право да извършва инсталационни работи по газификация на съоръжението, но както показва практиката, е по-лесно да се сключи споразумение директно с доставчиците на газ. За вашата информация: на територията на региона на Москва, газификацията на съоръжението ще ви струва средно от 70 000 до 100 000 рубли.
В края на инсталационната работа и по искане на собственика работата на оборудването трябва да бъде проверена от специална комисия, създадена в организацията, която осигурява ресурсите, както и с участието на служители от службата за технически и екологичен надзор. Докато тази процедура може да отнеме до четири седмици. Последният етап ще бъде подписването на договори за доставка на газ и поддръжка на системата.



електричество

Според установените норми в Русия индивидът може да разчита на използването на електроенергия до 15 кВт. Въпреки това, за нормална работа на обикновени битови уреди, не повече от 5 kW, за специално оборудване - до 10 kW.

Необходимо е да се стартира връзката от приложението за връзка с организацията на електрозахранването. За това трябва да съберете следния пакет от документи:

- паспорт;
- данни за обекта и документите, които установяват право на собственост върху него;
- посочва размера на искания капацитет;
- определя условията за производство на проектната документация;
- план за разположението на EPU (устройства за получаване на мощност), такъв план е съставен във всяка акредитирана инженерна организация.

Срокът за издаване на документ с решение за провеждане на електрификация е шест работни дни. След месец или два ще ви бъде издаден документ, който ясно посочва какви работи ще трябва да се предприемат сами и кои от тях принадлежат на организацията, предоставяща енергия. За вашата информация: на територията на района на Москва само 550 рубли на вашия сайт ще извършват електричество, а въпросът за неговото разпространение, вие ще се справят със себе си.

Въпреки това, без да имате специално разрешение за видове работа с високо напрежение, ще трябва да се свържете с организация за инсталиране на счетоводния център и за извършване на специални работи. Ако тези работи не са завършени в рамките на шест месеца от датата на издаване на разрешението, организацията на електроенергийната мрежа има право да откаже да се свърже и ще трябва отново да премине цялата процедура.

Последният етап ще бъде проверка за точността и ефективността на инсталираното оборудване и окабеляване от енергийните организации. На ръцете трябва да получите следните документи: актът за внедряване на технологичната връзка и разделянето на баланса и актът за оперативна отговорност. Само с тези документи можете да сключите договор за доставка на електроенергия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ролята на общото договаряне в строителствотоРолята на общото договаряне в строителството
Изграждане на къщаИзграждане на къща
В коя фирма можете да си купите най-добрите вили?В коя фирма можете да си купите най-добрите вили?
План на етажа на къщатаПлан на етажа на къщата
Безплатна инсталация на газомериБезплатна инсталация на газомери
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Как да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешкаКак да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешка
Инсталиране на изисквания за устройства за измерване на газ, стандарти, документи, схемиИнсталиране на изисквания за устройства за измерване на газ, стандарти, документи, схеми
Спестяването на енергия е от значение за всичкиСпестяването на енергия е от значение за всички
Какъв е времето за приемане?Какъв е времето за приемане?
» » Ние сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газ
© 2021 BggeHat.com