Закупуване на парцел на какво да търсите при избора

парцелАко решите да построите къща, тогава трябва да наблюдавате строителния процес на всички етапи. Особено това се отнася до избора на земя, защото ще купувате само веднъж и ще трябва да живеете в него до края на живота си. Това твърдение се потвърждава от практиката, тъй като много хора нямат представа какви критерии трябва да се използват за избор на парцел за строеж, така че е време да го поправим.

Площ, форма и местоположение

За да се изгради една добра къща, която ще има по-високо ниво на комфорт за живите, за парцела, следва да се обобщи електрически и ВиК и газови комуникации. Без съмнение, тези обекти в Нева ще струват по-скъпо, но ако си купите необорудван земя и решите да прекарате своя собствена комуникация, ще струва не само по-скъпи, но вие също трябва да поемат допълнителни задължения и да получите един куп разрешения от съответните органи.



Не трябва да се отделя по-малко внимание на размера на обекта. Нейната площ трябва да е достатъчна не само за самата къща, но и за допълнителни удължения като гараж, плевня, сауна и други, както и градина и градина, разбира се, ако имате нужда от нея. Оттук и изискванията за формата на парцела. За правилното и ергономичното разполагане на всички сгради върху нея, тя трябва да има квадратна форма. В някои случаи е възможно да се закупят правоъгълни площи, но това важи само когато имат голяма площ. На квадратен парцел можете да центрирате къщата, около която можете да изградите допълнителни удължения. Препоръчва се да се откаже от ъгъла, защото те ще трябва да бъдат оградени с висока ограда, за да се предпазят от натрапници.

Качество на почвата

Ако сте решили формата, местоположението и размера на земята, трябва да помислите за качеството на почвата. За този важен нюанс, брокерите предпочитат да мълчат, така че ще трябва да се използват услугите на фирми, специализирани в геодезически работа. Струва си да не се купува земя, под която може да има подземни платна и пясъчни находища. Такава почва е по-малко плодородна и с времето тя много потъва.

инфраструктура

Последният критерий за избор на парцел е инфраструктурата. Близо до бъдещия ви дом трябва да имате социално значими предмети, за да имате къде да купите храна, ако е необходимо, се свържете с Вашия лекар и детето ви не е далеч от училище.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на къщаИзграждане на къща
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
На стотина квадратни метра земя е колко, или какво може да се настани на такъв площадНа стотина квадратни метра земя е колко, или какво може да се настани на такъв площад
Разпределение на поземления имот по кадастралния планРазпределение на поземления имот по кадастралния план
План за състояние на парцелаПлан за състояние на парцела
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
» » Закупуване на парцел на какво да търсите при избора
© 2021 BggeHat.com