План за състояние на парцела

План за състояние на парцела

Планът за ситуацията включва документи, които се посочват схема на определена територия в кадастралния план, Разполагайки с обширни данни за прилежащите сгради, показващи характеристиките на пейзажа. Този документ е от значение в случай на необходимост от взаимодействие на собственика на територията с външен обект, като комуникационни мрежи, съседни територии, близки пътища и др.

план за местоположение

Това е ситуационният план на парцела

За да се изготви план за ситуацията, е необходимо да има представа за извършване на топографска и геодезическа работа в дадената територия. Тъй като този документ е ситуационен и не съдържа точна информация за определени аспекти на територията и структурите, той се прави изключително в схематична форма. Такава схема не може да се използва при извършването на различни видове работа по изграждането и оформлението на територията.

Целта на ситуационния план е да се визуализират предмети, които са в рамките на града или областната територия. Също така показва всички функционални, транспортни и композитни връзки.

След като сте съставили ситуационен план, ще определите:

  • линии и планове за изграждане на населени места;
  • разположението на основните строителни конструкции - ситуационен план
  • основна информация за броя на етажите на сградите, наличието на допълнителни съоръжения като паркинг, както и информация за наличните комуникации и имената на съседни улици.

Мащабът, използван за изготвяне на план за ситуационно задание, обикновено е малък (няколко пъти по-малък от този, използван в общите чертежи).

Целта на ситуационния план

Независимо от факта, че ситуационният план на парцела не е точен чертеж, върху който е възможно да се извърши строителна работа или да се развие планиране на парцел, но в същото време е важен компонент и за двете действия.

Разработването на ситуационен план е необходимо при следните процедури:

  • необходимостта от финансови транзакции за продажбата и покупката на частни имоти, както и за въпроси относно границата на обекта и тяхното хармонизиране;
  • работа по свързването на комуникации като газ, електричество или вода, план за комуникация
  • планиране на територията в специална програма;
  • реконструкция на сградата или обекта;
  • Разположението на плана е незаменим документ, разрешаващ строителните работи на територията на местното самоуправление.

Например при изграждането на модерен търговски комплекс може да видите, че тук е необходим ситуационен план.

Тъй като всеки търговски строителен проект трябва да бъде спонсориран от инвеститори, които покриват по-голямата част от разходите за монтаж, е необходимо да разработите план или пример, в който да видите точно къде ще бъдат изразходвани средствата.

Първоначално е избран подходящ сайт. Вече имате нужда от приблизителен план за маркиране на територията, което ще ви помогне да намерите подходящата земя за строеж. В бъдеще ситуационната рисунка е подходяща за по-внимателно планиране на територията.

В допълнение към данните за сградите, в плана за ситуации могат да се посочат следните данни:

план за подобряване на обекта

Пример за план за подобряване на ситуацията на обекта

  1. Проектиране и изчисляване на осветителни тела за сгради.
  2. Възможност за извършване на изчисления на най-късото разстояние за свързване на сградата с електроцентралата.
  3. Избор на най-доброто място за водоснабдяване. Планът за ситуацията показва къде са разположени водопроводните тръби.
  4. Показване на местата, където са поставени електрически или други комуникационни кабели, което предотвратява опасността от случайно повреждане.

Тази информация ще спомогне за създаването на необходимата документация за изграждането или реконструкцията на жилищни и промишлени сгради.


Как да си направите план за ситуацията



Сложността на дизайна на ситуационния план зависи от местоположението на обекта, всеки от които има свои собствени изисквания.

Трябва веднага да се отбележи, че няма да е възможно да се получи разрешение за развитие на общинските територии за търговски организации. Това е забранено от руското право. Административните правила съдържат цялата необходима информация за възможностите за получаване на план за ситуацията от правителствена агенция.

Друга възможност да получите план за ситуацията е да го направите сами. Това е икономическо решение, тъй като ще позволи да не се използват услугите на държавните представители, но в същото време този метод има редица недостатъци:

  1. За да разработите истински точен и оперативен ситуационен план, ще трябва да проучите всички административни изисквания и да ги приложите по време на изложение на градински парцел.

    план на обекта

    План за състоянието и разположение на обекта

  2. За да стане разбираемото и разбираемо, е необходимо да има минимално ниво на притежание на чертожния бизнес, за да се разберат принципите на геодезията.
  3. За да се маркират всички линии на комуникация, е необходимо да има специализирано оборудване, чрез което е възможно да се получат данни дори на дълбоки канали с кабел. Такива инструменти са далеч от всички, а покупката им не оправдава самостоятелното разработване на единична рисунка.
  4. За пълнотата на такъв план ще са необходими точни знания за размерите и структурните характеристики на всички сгради в квартала на застроената територия. дизайн на сайта Това е доста трудна задача, която изисква достъп до документите на топографията и генералния план на града. С този въпрос най-добре е да се свържете с строителна фирма, която ще извърши цялата рутинна работа с документацията.

Разработването на самостоятелно ситуационно планиране е възможно в случай, че сградите и самата територия са малки и не носят трудности при проектирането.

Но, въпреки това, дори подготовката на документи рисуване на обикновена къща може да стане трудна задача за неподготвен човек. Ето защо в повечето случаи е по-добре да потърси помощ от специалисти, които в кратък срок ще подготвят план за ситуацията за всяка територия.

Как да кандидатствате за ситуационен план

Ако е взето решение да се търси развитие в частни фирми, които участват в планирането на територията, за изоставянето на заявление за извършване на работата, ще ви е необходим минимален набор от документи: паспорт и пълномощно да се посочи на територията, както и списъка на компанията самия договор и на отделния човек.

Обикновено това е достатъчно, за да започнете работа, но във всеки строителен офис изискванията могат да бъдат различни.

Ако имаше нужда да се използват услугите на местната администрация, тогава ще са необходими много повече документи. В заявлението ще бъде необходимо да се посочи следната информация:

  • адреса, на който се намира територията;
  • паспорт, данни за контакт и място на регистрация;
  • размера на избраната територия.

Ако поне една от горепосочените изисквани данни не е посочена или е подадена в грешна форма, тогава молбата може да бъде отхвърлена.

план за местоположение

Готовият ситуационен план на парцела

Юридическите лица и фирмите са предмет на други изисквания:

  1. Посочете основната информация за самата компания: нейното име, длъжност, служебен и действителен адрес.
  2. Изпратете данни на въпросния сайт, а именно адреса, размерите и документите му, даващи право да се възползва от тази територия.
  3. Подгответе документация за решението да се регистрирате в данъчната служба.

След като изпрати всички необходими документи, попълнени в съответствие с модела, клиентът ще получи отговор в рамките на няколко дни за възможността за изготвяне на план за ситуацията за конкретната територия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Планиране и развитие на населените местаПланиране и развитие на населените места
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Разпределение на поземления имот по кадастралния планРазпределение на поземления имот по кадастралния план
План на етажа на къщатаПлан на етажа на къщата
Технически условия за водоснабдяванеТехнически условия за водоснабдяване
Оформлението на двора на частна къщаОформлението на двора на частна къща
» » План за състояние на парцела
© 2021 BggeHat.com