Оформлението на двора на частна къща

Оформлението на двора на частна къща

Планирането на района е най-важният момент в изграждането на вили и вили. Понастоящем все повече и повече предприемачи предпочитат да не се занимават с активно отглеждане на култури и да оставят само малко парче земя за отглеждането на плодови растения. А останалата част от сайта?

разпределение на двора

Планиране и ландшафтен дизайн на двора в частна къща

За да се гарантира, че селската къща не изглежда самотна и депресираща, е необходимо да се заемете с много отговорно отношение към създаването на оформлението на частната къща, както и нейния дизайн.

Частна къща парцел

Спецификата на живота извън града задължава разработчиците на планирането на района разгледайте не само визуалната красота. Сайтът трябва да е все още удобен и да съдържа всичко необходимо за комфортен живот.

Нека анализираме основните елементи, които като правило са достъпни на всички сайтове:

  • баня;
  • Тераса в къщата;
  • Паркинг места или гараж в къщата;
  • Gazebo, в който можете да уредите печка за готвене или фурнир;
  • Една плевня за съхраняване на нещата в домакинството;
  • Цветни лехи, храсти и други насаждения;
  • Различни елементи на декор.

Не е често, че всичко, от което се нуждаете, може да се побере в съществуващата част на къщата.

план на обекта

Оформлението и оформлението на различните елементи на обекта

Преди началото на строителството е необходимо да се изготви план за крайградската зона и да се опита да се организира всичко схематично. Ако все още нямате достатъчно свободно място, трябва да решите какво може да бъде изключено от планирания или намален размер.

План на частния двор

Най-добре е да се създаде изчерпателна информация планиране на обекта в специална програма, т.е. вземете предвид фасадата на сградата и различните насаждения, за да получите напълно хармонична картина. Първо, трябва да оцените цялата площ от размера до терена. В тези случаи, ако няма достатъчно място, броят на пристройките трябва да се намали до необходимия минимум или да се съчетаят няколко различни проектирани сгради в едно.

Например, можете да откажете паркинг, оставяйки само пълен гараж, можете да прикачите малка барака в парната баня, за да съхраните необходимото домакинско оборудване.

двор планиране

Разпределение на двора и парцел в селска къща

Що се отнася до големи площи, за тях има само естетически ограничения.

Изграждане на правила и правила при проектирането на парцели

Докато се занимавате с планирането на собствения си заден двор, трябва да запомните кодовете на сградата, регулиращи местоположението на вътрешните сгради по отношение на оградата и помежду си. Например, изграждането на жилищен план трябва да се отдели от пътя с три метра, или шест метра в случай на преминаване на магистрала в близост.

Разположението на крайградските зони в непосредствена близост до магистрали е много рядко, но е възможно. Сградите с икономическа цел трябва да бъдат отделени от жилищната структура с най-малко седем метра.

Фекалните ями са забранени да се намират на по-малко от 15 метра от жилището. Освен това, си струва да се помнят домашните любимци, чиито местообитания не трябва да се намират на по-малко от четири метра от къщата.

ландшафтен дизайн на парцела

Оригиналният ландшафтен дизайн на крайградската зона



Има правила, регулиращи местоположението на огради и дървета, чието разработване ще бъде необходимо при планирането на парцелите.

След като всички необходими сгради са били разпределени на мястото на частна къща, е необходимо да започнете да маркирате пътеките. В случаите, когато размерите на обекта позволяват, възможно е да се осигури пътека, която обхваща целия участък по кръгов начин. Това ще ви позволи да правите разходки, без да напускате територията си.

Пейзажът на провинцията

След като завършите всички основни строителни работи, можете да започнете да преобразувате пейзажа на двора, за да дадете на вашата територия пълен облик. Най-лесният начин е за тези, които притежават напълно плосък сайт. В такива случаи, преди разработчиците, има оригинален празен лист, който, ако желаете, няма да бъде трудно да украсява. Ще бъде много по-трудно за тези, които притежават неравностойни обекти.

ландшафта на обекта

Вариант на ландшафтен дизайн и регистрация на дадена страна

Тук първо ще трябва да поправите всички недостатъци и едва след това да преминете към дизайна.
Озеленяване и план на етажа 15 сто части изисква разработчиците да знаят не само профила на дизайна. Също така ще са необходими известни познания за ботаниката: за да се отглеждат определени растения, трябва да знаете със сигурност, че те ще се привикат към тази област. Освен това в бъдеще е необходимо да си представите как да се грижите за тези или други растения.

На първо място се определят някои свойства на съществуващата територия:

  • Има ли достатъчно светлина за бъдещи насаждения. Някои растения се нуждаят от изобилие от светлина, докато други, напротив, растат най-добре, като са в сянка -

    регистрация на сайт

    Пример за регистрация на парцел в страната с растения

  • Каква е средната температура на околната среда. В много отношения този показател ще зависи от региона;
  • Влажност на почвата и въздуха. Колко добре почвата е влажна зависи от дълбочината на потока на подпочвените води;
  • Релеф и планиране на сайта;
  • Вид и състав на почвата.

Като се има предвид всички горепосочени свойства, можете лесно да прецените кои растения са най-подходящи за сайта и да изберете тези, които харесвате. За да оцените до каква степен това или онова растение ще се впише в общия изглед на сайта, можете да използвате Интернет, където със сигурност ще има снимки на всички видове цветя и храсти.

Стил решения в дизайна на сайтове

След като цялата работа е завършена, често разработчиците имат съмнения относно верността на избраното решение. Много хора не дават почивка на снимки от лъскави списания, където успешните хора се хвалят на фона на идеалните селски райони. Желанието да въплъщава нещо подобно на неговата територия е разбираемо. Нека се опитаме да разберем колко реалистично е за обикновените хора да реализират мечтата си и да планирате сайта си на 10 дка отвъд признаването.

Без да се впускате в тънкостите на дизайна, можете да определите няколко области в дизайна на лични парцели на частна къща: класическа и естествена. Класическият стил предполага ясни прави линии в дизайна на писти, сгради и насаждения. Този дизайн позволява на жителите на града да се чувстват спокойни.

стилен дизайн на парцела

Оригиналният дизайн на обекта край езерото и водопадите

Струва си да се отбележи, че класическият стил на двора изисква постоянна грижа, защото без да го правиш, можеш да превърнеш всичко в гъста гъсталака. Що се отнася до естествения стил, тук естествеността, напротив, е основната концепция.

Тъй като вкусовете на всички са различни, естественият стил в дизайна на крайградските части на частната къща е разделен на няколко вида:

  • Строги английски;
  • Груб и естествен славянски стил;
  • Елегантен и минималистичен японски стил;
  • Европейски стил на страната;
  • Помпозен френски стил;
  • Модерен стил - модерни дизайнерски решения.


Единственото нещо, което трябва да се запомни, е, че дизайна на двора трябва първо да се хареса на собственика на обекта и да не предизвиква завист на съседите. Следователно, не си струва да се преследва модата, най-добре е да се организира всичко, така че да бъдеш в страната допринася за възстановяването на силите и задоволява очите на жителите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Разпределение на едноетажна къща с 2 спални и гаражРазпределение на едноетажна къща с 2 спални и гараж
Проекти и планиране на къщи за няколко семействаПроекти и планиране на къщи за няколко семейства
Планиране на елитна къщаПланиране на елитна къща
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Ремонт в частна къщаРемонт в частна къща
» » Оформлението на двора на частна къща
© 2021 BggeHat.com