Разпределение на едноетажна къща с 2 спални и гараж

Ограничен до един етаж налага ограничения за собствениците на жилища. Въпреки това, компетентното оформление на едноетажна къща намалява неудобството до минимум. След като сте разбрали основите на изграждането на едноетажна къща, можете да избегнете негативния опит.

Нюанси на бюрокрацията в изграждането на собствените си домове

На пръв поглед не е трудно да се създаде проект - строителните компании излагат стандартни планове за къщи на портали. Въпреки това, скици, взети от отворени източници, могат да се използват само за изграждане на вили. За да се изгради жилищна сграда, ще бъде възможно, само след като получи специално разрешение, и за тази цел върху скица трябва да има печат на дизайнерско-архитектурно бюро.

Преди да започнете да строите, трябва да получите разрешение

Преди да започнете да строите, трябва да получите разрешение

За да получите всичко необходимо за изграждането на документи е по-добре да се обърнете към адвокатска кантора. В противен случай процесът може да се забави до 12 месеца. Трябва да попълните и да получите много документи. Ние дори ще трябва да участваме в търга. Преминаването на всички бюрократични процедури в местното самоуправление не е лесно.

Но за тези, които твърдо решиха да придобият собствен дом, всички пречки рано или късно ще бъдат изоставени. Основното е, че времето и парите не трябва да се губят. На сайтове на строителни фирми и специализирани форуми в търсене в дома, чиято площ е 10x10 квадратни метра. м. Това лесно се обяснява с комбинация от цена и прилично ниво на комфорт.

Правилата и разпоредбите, регулиращи изграждането на жилищни сгради

Преди да отидете в дизайнерското бюро или строителната компания, все още трябва да се грижите за скицата на бъдещата къща. В действителност в архитектурно бюро плащате за доставения печат, проект, прекрасно въплътен в хартия, и местна прогноза. И релевантността на последната под голям въпрос - по време на изграждането на цената ще се промени повече от веднъж.

С други думи, когато планирате едноетажна къща от 10 до 10 (или други размери), ще трябва само да разчитате на себе си. Ето защо добър проект ще бъде, ако вземете предвид следните параметри:

  • Бъдещото местоположение на къщата на роза от ветрове;
  • Нивото на възникване и посока на движение на подпочвените води;
  • Наличие и местоположение на спомагателни икономически сгради;
  • Подвързване или подреждане на отоплителни, водопроводни, канализационни системи;
  • Планираната форма на къщата.

Скицата, получена с тези фактори, ще ви позволи да изберете най-удобната позиция на сградата в сайта.

Преди да посетите дизайнерско и архитектурно бюро или организация на сгради, изучавайте настоящите строителни кодекси и правила. Това ще ви позволи да говорите подробно с строителите. При планирането се вземат предвид следните данни:

  • Климатична зона на строителство (регулирана от SNiP 2.01.01.-82);
  • Очаквана външна температура (варира в зависимост от района);
  • Натоварване при сняг (SNiP 2.01.07-85);
  • Площ от теглото на снежната покривка;
  • Нормативно натоварване от вятър (SNiP 2.01.07-85).

Правилата и разпоредбите се променят в зависимост от времето на годината. Правейки работа през зимата се ръководи от парченце 3.04.03-85, за изрезки от 3.04.01-87, за изрезки от 3.03.01-87 (раздел "Правила на производството и приемане на работа") и парченце 04.03.90 ( "Безопасност в строителството" ). Разбира се, запаметяването на документи няма смисъл, но дори и обичайното резюме ще избегне много грешки.

Приблизителна схема на помещенията на къща с площ от 100 квадратни метра. m

Жилищна частна къща от 100 квадратни метра. m осигурява удобно настаняване за семейство от трима души. Вярно е, че трябва да разберете, че жилищната площ е почти половината от това. Примерното обяснение на помещенията (план-схема) изглежда, както следва:

  • Спалня 1 - 13,5 квадратни метра. m;
  • Спалня номер 2 - 13,5 квадратни метра. m;
  • Дневна - 20,3 квадратни метра. m;
  • Комбинирана баня - 5 квадратни метра. m;
  • Котелна къща - 4,2 квадратни метра. m;
  • Гардероб - 2,9 квадратни метра. m;
  • Входно антре (зала), съчетано с кухня - 22 кв. М. м.
Вариант на плана на едноетажна къща за семейство от трима души

Вариант на плана на едноетажна къща за семейство от трима души

Въпреки факта, че сградата площ - 102 квадратни метра. м, общият размер ще бъде 81.4 кв.м. м и от тях само 47,2 квадратни метра. m ще се счита за жилищен. В същото време гаражът, прикрепен към късата (сляпа) стена, не се взема предвид, размерите му трябва да бъдат 1,5 пъти по-големи от колата.

Характеристики на комбинацията от гараж и жилищни помещения под един покрив



За изграждането на едноетажна къща се използват всички строителни материали, които се предлагат на пазара, като се започне от грундирани блокове и завършват със сандвич панели. Когато издигате къщи, опитайте да използвате доказани екологични строителни материали: дървен материал, трупи или тухли. Освен това с едноетажна сграда се използват различни основи. Това може да бъде бюджетна лента или солиден монолит - зависи от почвата и дизайна на къщата.

Оформлението на едноетажна къща често предвижда жилищен таван и отопляем сутерен. В подземния етаж има икономически зони: пещ, сушилня, пране, складови помещения, водна помпена станция. Следователно, определението за "една история" е донякъде произволно.

Изявлението на Остап Бендер, "колата не е лукс, а средство за транспорт", е пророчески. Днес е трудно да се изненадате с личните автомобили. Въпреки това, дори и "железен кон" трябва да се погрижи. Проектирането на много едноетажни къщи включва гаражи.

Гараж в съчетание с къщата

Гараж в съчетание с къщата

Сградите, които обединяват жилищните помещения и гаража под един покрив, имат много предимства:

  • Сградата визуално заема по-малко пространство, освобождавайки мястото пред къщата;
  • Хангар за колата може да бъде свързан към отоплителната система на дома - няма нужда да се изграждат допълнителни комуникации. Това обаче важи за водоснабдяването и канализацията;
  • Финансов въпрос. Изграждането на такава сграда спестява строителни материали. В края на краищата една от стените и покривът са общи и за двете стаи. Цената на свободностоящите сгради ще бъде по-висока.

От гледна точка на комфорта, гаражът в съчетание с къщата, извън конкуренцията - наематели стигат до колата, без да се под открито небе. Това е вярно по време на дъжд или снеговалеж.

Въпреки това, дори най-добрите проекти на такива къщи имат своите недостатъци:

  • Сложният ландшафт на площадката ще изисква извършване на скъпи земни работи или ще доведе до претърпяване на проекта;
  • Гараж и жилищни помещения, които са под един покрив, намаляват района близо до къщата. Като алтернатива, можете да разгледате подземния паркинг, но в този случай, говорете за спестяване не е необходимо.

Във всеки случай, преди да започнете да построявате къща, трябва да изготвите проект на проекта и да оцените разходите.

Общ съвет за къщи от всякакъв мащаб

Опитайте се да подредите къщата така, че вятърът да влезе в покривните склонове - това ще намали натоварването по стените със силни пориви и лошо време. Освен това дъждът няма да надвиши фронтона. В регионите, където вятърът е нестабилен, се препоръчва да се поставят покривите на бедрения тип. Те ви позволяват да създавате балдахини, които предпазват стените от дъжд.

Не изграждайте къща на най-ниското или най-високото място на обекта. В низините се събира влага, на височината вятърът непрекъснато духа.

В местната администрация можете да поискате карта с геодезическо зониране - тя показва характеристиките на релефа и дори нивото на възникване и посока на подпочвените води. Подобен документ съществува и за разработчиците, работещи в района.

Има няколко ежедневни нюанса, за които строителите често забравят:

  •  Прозорците на спалнята, ориентирани на изток, ще направят пробуждането приятно и светлината на стаята;
  •  Кухнята, разположена на западната или северната страна, не се загрява толкова много по време на готвенето през лятото.

Това означава, че когато поемете планирането на бъдещия си дом, ще трябва да вземете под внимание климатичните условия, характеристиките на сайта. Те са независими от човешките фактори. Самият собственик трябва предварително да определи системата за отопление, канализация, водоснабдяване. Ако всички условия са изпълнени, ще получите топъл комфортен дом, който ще ви достави удоволствие от много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Изготвяне на къща с четири спалниИзготвяне на къща с четири спални
Проекти на къщи за 8 спалниПроекти на къщи за 8 спални
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Оформлението на едноетажна къща 9х13 на голям парцелОформлението на едноетажна къща 9х13 на голям парцел
Проектът на просторна едноетажна къщаПроектът на просторна едноетажна къща
Дизайнът на едноетажна къща с 2 спалниДизайнът на едноетажна къща с 2 спални
Вътрешно оформление на едноетажна къща 1111Вътрешно оформление на едноетажна къща 1111
Оформлението на едноетажна къща 9x9Оформлението на едноетажна къща 9x9
Вила 7x7Вила 7x7
» » Разпределение на едноетажна къща с 2 спални и гараж
© 2021 BggeHat.com