Проекти и планиране на къщи за няколко семейства

Проекти и планиране на къщи за няколко семейства

Градските къщи се наричат ​​къщи за няколко собственици, а популярността им напоследък става все по-голяма. Проектът на градската къща предполага изграждането на общи стени, благодарение на които са свързани няколко частни сгради. Всеки от парцелите има собствен вход, земя, гараж и т.н.

къща за 3 семейства

Готов проект за градска къща за три семейства с оригинален екстериор

Това е, всъщност, собствениците живеят в собствените си селска къща, с единствената разлика, че отстрани са съседите. По същия начин, навсякъде в покрайнините на големи мегаполиси се изграждат много селища навсякъде.

Характеристики на изграждането на къщи

Изграждането на градски къщи произхожда от Англия, където този вид развитие е позициониран като икономичен, но след известно време проектът за градска къща е оценен в много страни, включително в нашата страна.

След адаптация във всяка от страните, проектите придобиха вътрешните и външните характеристики, присъщи на регионите. Пример за това е различната цел на градските къщи в различни страни, например в мъглявия Албион, като тези жилища са популярни сред семействата с големи доходи, а в Европа - сред хората с средни доходи.

триетажна градска къща

Вариант на проекта на триетажна градска къща

Като правило, по площ, всеки участък е около 150 квадратни метра, а размерът на прилежащата земя не е повече от няколкостотин. Задължителният атрибут на градските къщи, наложени от западните филми, е точно изрязана морава навсякъде в района. Зад къщата често има зона за отдих и зона за барбекю.

Естествено местната градска къща след асимилацията не беше подобна на западните си колеги. Нашата огромна страна ви позволява да построите къщи, които са много по-големи от 150 квадратни метра, и планиране на земята в няколкостотин наши сънародници, считани за нещо като играчка: как може да е без градина?

къща с гараж

Двуетажен мезонет с гараж и таван

Що се отнася до цената на къщи в страната ни, тя е за сумата от 600 хиляди долара. Всичко зависи от отдалечеността на обекта от града, така че можете да намерите къщи, които надвишават тази цена два пъти. Въпреки това, за повечето жители на нашата страна, къщите от икономична класа се считат за по-приемливи.

Не се избегна промяната и вътрешното планиране на домашната градска къща. Също така, външния вид се промени и за разлика от западните къщи, нашият външен вид е по-привлекателен и дизайнът им е даден на повече сила.

Проект в градската къща

Обмислете някои предимства на градските къщи в сравнение с частните къщи.

  1. Изграждането на такива къщи е по-евтино, благодарение на спестяванията на строителни материали и по-ниската цена на земята.
  2. Проектите на къщи се отличават с големите размери на жилищното пространство и размерите на съседните им земи. В други отношения оформлението на градската къща е подобно на Разпределение на редовна къща 10 за 10: първото ниво е заето от кухня, зала и помещения за обществено ползване, а на втория етаж - спални.
  3. Всяка от секциите приема самостоятелен вход, който може да ни спаси от вътрешни спорове със собствениците на съседната половина.
  4. По принцип населените места с жилищни сгради предполагат наличието на защита, така че за безопасността на техните имоти може да бъдете спокойни.

    Проект на градска къща

    Вариант на оригиналния проект на двуетажни къщи с гараж

  5. Рентабилна поддръжка. Например, отопление на такива домове е много по-лесно, поне защото от едната страна винаги е топла съседна стена. Същото важи и за инженерните комуникации към къщата, защото заедно със съседите всичко е по-лесно и по-евтино. Премахване на боклук, озеленяване, защита и т.н. - колективните приложения, като правило, са по-евтини.


Разбира се, живеенето в градска къща включва спазването на определени закони на хостела, точно както в многофамилните жилищни сгради в града. Ето защо, тези, които искат да се отдалечат от цивилизацията и градската суматоха, трябва да помислите за изграждането на собствената си къща: къщи (буквално - градски къщи) - това е нещо между градския апартамент и частната му структура.

Проект на градска къща икономична класа

Такива къщи на пазара на недвижими имоти се считат за много евтини аналози на градски апартаменти, което привлича бъдещи собственици, защото за същата цена, която апартаментът струва, можете да придобиете свой собствен жилищен район и дори с прилежащата територия.


оформление на градската къща

Планиране на всички етажи на икономиката на градската къща

Въпреки това, поради факта, че повечето от градските къщи са значително отдалечени от града, те не се считат за основно място на пребиваване.
Схеми типични къщи могат лесно да бъдат намерени в интернет, а основната им концепция са икономиите на строителни материали и цената на земята.

Оформлението на къщата за двама собственици

Типичното оформление на градската къща за настаняване на няколко семейства има всичко необходимо за комфортен живот извън града. И двете части на градската къща са огледално изображение един на друг, със сходно по размер жилищна площ.

Оформлението на градската къща може да бъде променено по искане на клиента на етапа на строителството, обаче, като цяло той не се променя основно: на първия етаж - кухненски бокс, коридор, антре, баня и тоалетна тераса в къщата. Първи етаж на къщата предполага наличието на дневни, детски градини и спални.

оформление на втория етаж

Оформлението на втория етаж на градската къща на двама майстори

Въз основа на проекта, на последния етаж може да се осигури баня и тоалетна. Често градовете се използват от големи семейства, където едната половина е населена например от по-старото поколение, а в квартала се намират деца и внуци.

Тази опция допринася за факта, че семейството живее на почти едно място и има възможност да виждаме и помагаме по-често.

От друга страна, всички проблеми на бащите и децата са изключени, защото всеки член на семейството има свое собствено място и просто няма причини за спорове на вътрешна основа. Освен това е много по-приятно да осъзнаете, че не споделяте вашата земя с никого, освен с вашите близки и не е нужно да чакате мръсен трик.

Оформлението на къщата за трима собственици

Такива къщи за трима собственици по отношение на вътрешното пространство са много просторни. Подобно на предишния тип, на приземния етаж оборудват и планират кухнята, зала, както и спомагателни и технологични помещения.

трифамилна градска къща

Детайлно планиране и проектиране на градската къща за трима собственици

Много популярно сега комбинирайте кухнята със студийната стая, като по този начин се запазва жизнено пространство. Като правило всеки от секциите има собствен изход към терасата, откъдето имотите са напълно видими. Вторият етаж включва стандартна спалня, детска стая и малка баня.

Оформлението на къщата за четирима собственици

Такива къщи за четири семейства се отличават с голяма площ от остъкляване, както и с малък брой вътрешнофамилни преградни стени. Градски къщи за четири семейства са много често построени в селата с добре проектирана инфраструктура, където лесно можете да намерите образователни институции, хранителни и други магазини, както и собствени инженерни комуникации.

На такова място можете да се установите за постоянно пребиваване и да отидете в града само за работа или за бизнес. Предимствата пред обикновените частни вили са очевидни, а в съвременния свят тези опции все по-често привличат купувачи.


Изграждането на градски къщи е растяща индустрия в частното строителство, която има отлични перспективи. Това се потвърждава от интереса на правителството в ниската постройка на градовете. Подобно на аналозите на градските апартаменти, къщите привличат все по-голяма целева аудитория.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вила село модерна сграда реалностВила село модерна сграда реалност
Проекти на къщи за 2 семействаПроекти на къщи за 2 семейства
Изграждане на вилни селищаИзграждане на вилни селища
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Къща за две семейства ще бъде достатъчна за всички!Къща за две семейства ще бъде достатъчна за всички!
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Предимства на индивидуален проект у домаПредимства на индивидуален проект у дома
Характеристики на строителството на вилиХарактеристики на строителството на вили
Как да се изгради една къща евтиноКак да се изгради една къща евтино
Защо се нуждая от проект у дома?Защо се нуждая от проект у дома?
» » Проекти и планиране на къщи за няколко семейства
© 2021 BggeHat.com