Изграждане на вилни селища

Изграждане на вилни селища

Инвестирането на средства в изграждането на вилни селища се счита за много печеливш бизнес. Естествено, в допълнение към ползите, разработчиците са изправени пред сериозни рискове. Нека се опитаме да разберем как и с какво се изграждат населените места големи частни къщи, какви трудности могат да стоят на пътя на разработчиците и как да се справят с тях с минимални загуби.

проект на вилно селище

Проект къща село с къщи от различен брой етажи

Концепция за конструкцията

Изграждането на вилни селища включва, преди всичко, разработването на определена концепция, която трябва да съответства на това, което е ликвидно на пазара в момента. Освен това е необходимо да се предскаже колко продукт ще бъде от интерес в момент, когато строителството ще бъде завършено.

В концепцията за всеки проект, независимо дали става дума за елитна къща или райони за жилища от икономическа класа, трябва да има:

  • Идея, която може да привлече целевата си аудитория;
  • Тези, които ще се интересуват от тази идея, и които могат да си позволят да подкрепят техния интерес към пари.

Търсене в сайта

След като бъде избрана концепцията, можете да започнете да търсите подходящо място за построяване на къщи. Има случаи, когато сайтът е избран за първи път и е създадена концепция под него. Каквото и да е, мястото и концепцията му ще трябва да се приспособят един към друг.

изпичане на вилно селище

Подробно планиране на селището за строителство

Ние ще разглобяваме, на какво да обърнем внимание при избора на земя под сградата:

  • Право на земя (собственост или лизинг);
  • За какви цели е разрешено да използваме сайта?
  • Правилността на регистрацията на документите за собственост;
  • Размери;
  • Близост до комуналните услуги;
  • Транспортна достъпност;
  • Геоложки свойства на земята.

Правен аспект на проблема

Ако собственикът на земята е държавата, тогава, като правило, земята трябва да бъде наета. Купете същите парцели от частни собственици. Много е трудно да се намери земя за жилищно строителство и дори на достъпна цена.

Вследствие на това, разработчиците купуват земя за всякакви цели и основният критерий при подбора е успешното му местоположение. Например, в близост до градовете се придобива индустриална земя, а в селските райони - земеделска земя.

кадастрален номер на парцела

Примерно кадастрално число на сайта

Впоследствие целта на тези земи трябва да бъде преведена в подходяща, която не е свободна. Купената земя трябва да бъде разделена на малки, подходящи за продажба и строителство договори. Всички получени части са регистрирани в Rosreestr, с назначаването на кадастрално число.

Често процедурата за регистрация на земя се игнорира от разработчиците и всички съдебни процеси се прехвърлят на раменете на купувачите и изпълнителите. Въпреки това, поради факта, че нивото на юридическа грамотност на жителите през последните години се е увеличило значително, подобна собственост е малко вероятно да намери своя купувач.

Геоложки свойства на земята

Много важен момент при избора на земя за къща в общината са свойствата на почвата и нивото на подпочвените води. Въпросът е, че в зависимост от вида на почвата се избира конкретна основа. За глината почвата подходящи бюджетни бази от отегчени купчини, както и води за puchinistyh почви ще трябва да вилица за дълбока лента основа. геологията на сайта Ако считаме, че базата за къщи може да струва 40 от очакваните разходи за цялото строителство, тези инвестиции могат да станат неинтересуващи за потребителя. В допълнение към основата на фондацията, за издигането на земя, е по-трудно да се оборудват инженерните комуникации. Консултациите с организации, които ще сключат договор с разработчици, ще позволят да се предвидят всички рискове.

Въпреки факта, че изследванията на почвените свойства могат да летят в много пари, тази процедура е много необходима. Благодарение на него рисковете могат да бъдат значително намалени. Цената на този договор ще зависи от големината на обекта и от сложността на поведението.

инфраструктура

Що се отнася до необходимата инфраструктура, тя ще зависи от концепцията за селото. Вилното селище в близост до града трябва да бъде оборудвано с всичко необходимо от електроенергия до газ.

градска инфраструктура

Подробна карта на инфраструктурата на вилата

Що се отнася до ваканционно селище, а след това да се гарантира, че е достатъчно да се проведе електричество, и копаят добре. Въпросът за доставката на комунални услуги изисква внимателно проучване. Може да се случи, че централните мрежи ще преминат край селото, но няма да могат да се свържат с тях. Всичката вина може да бъде претоварване на мрежата. За да оцените всички рискове, трябва да получите съвети от организацията доставчик.

Много често земята не е подходяща. Това не е извинение за отказ от строеж, тъй като пътят за достъп до къщи може да бъде организиран от предприемача и координиран в местната пътна полиция.

Инфраструктурата на социалния план е необходима, ако се изгражда вилно селище от жилищен тип. градска инфраструктурна карта В сравнение с близкото минало, когато инфраструктурата на магазини, образователни институции, и така нататък. Е., оборудван само елитни селища, сега дори и институциите на икономиката селище имат минимални услуги. Това в конкурентна среда позволява на разработчиците да представят своя проект в по-благоприятна светлина.

инвестиция



За разработчиците, които не разполагат със собствени собствени средства, има няколко възможности за намиране на инвестиции за къща в квартирата: кредитна или партньорска подкрепа. Редица местни банки отдават дълго време заеми на кредитополучатели, искат залог на дълготрайни активи на организацията или гаранция за бизнес партньори. Такива кредитори са Sberbank, VTB24, Rosselkhozbank и други.


Сбербанк се откроява на фона на други кредитори, като предоставя специална програма за предприемачи, предоставяйки заем, който е 75 от стойността на строителството.

градски проект

Проект къща село с двуетажни и едноетажни вили

Естествено, на всяко такова лице не се дават такива заеми и за да се привлече подкрепата на банките, е необходимо да се съберат редица документи:

  • Устав на дружеството;
  • Решението на фирмата да създаде проекта;
  • Концепцията и бизнес плана на проекта;
  • Правни документи за собствеността върху земята;
  • Документи, потвърждаващи, че организацията е платежоспособна, например счетоводна документация;
  • Други документи, които се изискват поотделно от кредиторите.

Необходимо е да се каже, че има професионални инвеститори, с които разработчиците могат да се свързват при разработването на проектите си. За да могат инвеститорите да се интересуват от инвестирането на парите си в проекта на предприемача, ще е необходим компетентен бизнес план. В допълнение, ще дойде по-удобно някой популяризиране и развитие, например, вече декориран в собствеността на земята или желанието на строителен работник компания, която при благоприятни условия.

Строителство на къщи

Изграждането на вилни селища не изисква разработчиците да разработват строителни проекти и да получат разрешителни за монтаж. Ето защо, ако проектът на разработчиците поема само да продаде парцели в селски селища, отношенията с архитектурни надзорни органи ще бъдат прехвърлени на тези, които ще закупят тези парцели. Въпреки това, подготовката и планиране на парцели и осигуряването им с необходимите комуникации все още ще изисква някои формулировки.

Това ще помогне да се спаси разработчикът, използвайки местни инженерни мрежи, например автономни пречиствателни станции за отпадни води. Що се отнася до купувачите, напротив, те ще получат големи разходи за поддръжката на домовете си. Следователно, такава земя ще се радва на по-малко търсене в сравнение със сайтовете, свързани с централизирани инженерни мрежи.

къща дизайн

Проектиране и оформление на двуетажна вила

Организациите, които се основават на земя в къща населени места, като правило, или имат своя собствена конструкция на капацитет, или работят в тясно сътрудничество с надеждни строители и извършват строителство, въз основа на сключването на споразумения договор. Много по-рентабилно е да се изграждат сгради сами, въпреки че то предполага наличието на повече административен персонал. Повечето от тези организации, между другото, дойдоха от строителната индустрия.

Ако работата се предвижда да бъде възложена на наети организации по силата на договорно споразумение, изборът им най-добре се прави от резултатите от търга.

Това ще позволи на разработчика да избере най-изгодната за цената, качеството и времето на предложението. Когато се свържете с организации на изпълнители за помощ, можете да разчитате на тях и по въпроси, свързани със съгласуването на строителството, ако, разбира се, има такива специалисти в тяхната държава.

вила с таванско помещение

Планиране и проектиране на вилата с таван

Много популярно в момента е развитието, изпълнявано в един стил, т.е. когато всички къщи във вилната общност съответстват един на друг. Например, тя може да бъде къща в стил къща или традиционен Руски колиби от дървени трупи. Ако се приближите към процеса на създаване на обща концепция с въображение, можете да донесете нещо ново, нещо, което ще зарадва клиентите и да не им оставя възможност да се противопоставят на покупката.

План за продажба на къщи

Определянето на цената на вашия продукт е доста труден въпрос за разработчиците. От една страна, трябва да останете в черно, а от друга страна, трябва да сте конкурентни и да не се страхувате от купувачите с високите цени. Като правило, разработчиците прибягват до такъв трик като привличане на първите купувачи с много големи отстъпки.

планински план

Оформлението на къщата с тераса във вилното селище

За да предадете предложението си на потенциални купувачи, най-добре е да се обърнете към маркетинговите акули. Въз основа на факта, че пазарът на рекламни услуги и има конкуренция, можете да намерите на организация, която в продължение на разумен пари за провеждане на широка рекламна кампания, която дава възможност за постигане на добри резултати по всички фронтове, независимо дали става въпрос за интернет, телевизия и радио.

Много разработчици страдат от избор, отколкото да запълнят рекламата на своя продукт. Необходимо ли е да измислите марка за вашето селище или просто да посочите, че тази оферта е много евтина и удобна, така да се каже, за натиск на купувачите от страна на ползите. градско планиране Например, ние може да се отнася до факта, че в селото има план да се установи или вече имат свои предучилищна възраст и училищните учебни заведения, широка мрежа от магазини, собствен спортен комплекс, и в допълнение, не е далеч от града, и е просто стотинка. Естествено, такова предложение ще се интересува от разработчика и без други маркетингови ходове.

Създаване на марка е най-подходящ за реклама елитни крайградски селища, тъй като потенциалните купувачи на такива имоти са настроени да получи от покупката си е повече от просто една къща с отлично местоположение.


Много полезна за разработчиците ще бъде акредитацията в големите банки. Такъв ход ще им позволи да привлекат още повече купувачи, защото мнозина не могат да си позволят да купуват недвижими имоти за пари и те може да се нуждаят от ипотека. И предвид факта, че наскоро държавата изпълнява план за подпомагане на жителите и създава много преференциални програми, отношението на нашите граждани към ипотека постепенно се променя към по-добро. Този факт, разбира се, ще позволи на разработчика да продаде продукта си възможно най-скоро.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнетеИзграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнете
В коя фирма можете да си купите най-добрите вили?В коя фирма можете да си купите най-добрите вили?
Проекти и планиране на къщи за няколко семействаПроекти и планиране на къщи за няколко семейства
Изграждането на селски къщи в района на Москва ще помогне да се забрави за негативните аспекти на…Изграждането на селски къщи в района на Москва ще помогне да се забрави за негативните аспекти на…
Избираме апартамент в нова сградаИзбираме апартамент в нова сграда
Как да изградим автомивка?Как да изградим автомивка?
Предимствата и възможните рискове от инвестиране в жилищно строителствоПредимствата и възможните рискове от инвестиране в жилищно строителство
Основни предимства на вилни селищаОсновни предимства на вилни селища
Характеристики на строителството на вилиХарактеристики на строителството на вили
Бизнес идеи за строителния секторБизнес идеи за строителния сектор
» » Изграждане на вилни селища
© 2021 BggeHat.com