5 Стъпки към приватизацията на апартамент в Беларус

1Въпреки факта, че повечето от апартаментите в страната ни бяха приватизирани през 90-те години, без изключение, белоруските градове имат неприватизирани жилища. Неговите собственици искат да приватизират, въпреки че стойността му се е увеличила значително през последните две десетилетия. Самият процес на регистрация на недвижими имоти в имота - относително прости, но изисква събирането и предоставянето на голям брой различни документи.

Първа стъпка. Изпълнение на пълномощно

Първата стъпка към приватизацията е създаването на пълномощно. Това е специален документ, в който всички регистрирани жители на този конкретен апартамент дават съгласието си за приватизация на недвижими имоти. Ако поне един от тях не даде такова разрешение, няма да бъде възможно формализирането на процедурата.

Стъпка втора. Събиране на различни справки и документи

Този етап - най-трудният и обезпокоителен, защото включва събирането на многобройни сертификати и фотокопия на документи. Те се предоставят от всички граждани, които са регистрирани в къщата или апартамента, включително непълнолетни. По-специално, гражданите трябва да предоставят копие от главните страници на паспорта, удостоверение за раждане, документ за брак, удостоверение за състав на семейството и т.н. Списъкът на документите, необходими за приватизацията, може да бъде изяснен в ZHESe или адвокат, специализиран в областта на недвижимите имоти. Всички събрани документи впоследствие се предоставят на услугата "Един прозорец" на мястото на регистрация.

Стъпка 3. Посещение на ОТИ



Заедно със събраните документи едно лице се изпраща в Бюрото за технически инвентаризация. Хората го наричат ​​просто ОТИ. Там ще трябва да получите жилищен план, както и обяснението му. Това е кратка процедура - това отнема около половин час.

Стъпка четири. Проследяване на валидността на референциите

След като посетите ОТИ, всички получени документи могат да бъдат изпратени до службата "Един прозорец" на администрацията на района, в който лицето е регистрирано. Трябва да се помни, че някои отпратки (например относно състава на семейството и обитаваните помещения) имат ограничена продължителност. Така че посещението в администрацията не трябва да се забавя, в противен случай те трябва да бъдат направени по нов начин.

Стъпка пет. Изготвяне на допълнителни документи

В областната администрация, по време на разглеждането на конкретен случай, специалистите може да се нуждаят от различни допълнителни документи, например нотариално заверено копие на паспорта за апартамент. Трябва да сме готови да ги предоставим своевременно, в противен случай приватизацията ще се забави със седмици или дори месеци.

Информацията е предоставена от агенцията за недвижими имоти "Вашата столица" (Минск).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Покупка на апартамент Какви документи трябва да бъдат изискани от продавачПокупка на апартамент Какви документи трябва да бъдат изискани от продавач
План на етажа на къщатаПлан на етажа на къщата
Пазарът на недвижими имоти на голям градПазарът на недвижими имоти на голям град
База на апартаментитеБаза на апартаментите
Закупуването на имот в България край морето е най-добрият вариант за комфортен престойЗакупуването на имот в България край морето е най-добрият вариант за комфортен престой
Ремонт на апартамент на кредит?Ремонт на апартамент на кредит?
Апартаменти в нови сградиАпартаменти в нови сгради
Характеристики на строителство и покупка на недвижими имоти в КипърХарактеристики на строителство и покупка на недвижими имоти в Кипър
Предимства на новите сградиПредимства на новите сгради
Характеристики на луксозните жилищаХарактеристики на луксозните жилища
» » 5 Стъпки към приватизацията на апартамент в Беларус
© 2021 BggeHat.com