Каква е основата за графика за строителството?

Строителство: каква е основата за работния график?



Минимизирането на времето на работа на строителната площадка и нестандартното оборудване се дължи на факта, че изпълнителите се придържат към предварително планиран план. Разпоредбите му се отнасят не само до последователността на процесите и времето на работа. Необходимостта от обекта в материалите и компонентите, човешките ресурси се взема предвид.

Компонент от проектната документация е график за работа в строителството. В допълнение, както е посочено по-горе, то отразява срока за прехвърляне на съоръжението на клиента след инсталиране и тестване на оборудването. Как се разработва графикът? От проекта се извличат необходимите данни и в резултат на анализа те получават първоначалните данни. Сложността на мерките се определя от единни норми и котировки (производствени норми), разходите за работа се вземат от прогнозите. След това мрежовият модел на графика е изграден с разбивка на обекта в определени етапи. Въз основа на тази информация се правят локални графики, които се отличават с по-големи детайли. В хода на работата локалните мрежи са "зашити" - общата мрежа се заема от референтните точки на първоначалния план. След това се изчислява графикът на мрежата. Крайният резултат е оптимизирането на документацията, показваща степента на развитие както на капиталовите инвестиции, така и на движението чрез работната сила. Графикът на работа включва проверка на оценката, мерките за нейното съставяне за дълго време са били извършени ръчно, с минимална автоматизация. Ситуацията се промени драстично след появата на софтуера DefSmeta. С неговата помощ, съставянето на проектната документация престана да бъде задача на повишена сложност. Ако по-рано служителите в отдел "Проекти" намериха самите данни, използвайки графика с тяхна помощ, днес необходимостта от това изчезва. Основата за графика е финансов план за изпълнението на проекта - автоматичната проверка на прогнозата позволява да се намали до минимум и да се премахнат грешките и несъответствията. Няма значение в коя програма е разработена прогнозата - прехвърлянето на информация към програмата DefSmeta се извършва лесно и просто във формат ARPS. Самото приложение гради график в резултат на анализа на прогнозата. Необходимите промени се извършват в ръчен режим - това ви позволява да получите най-точния план на изхода, съответстващ на реалната ситуация. Системата също така разделя обекта на няколко етапа, всеки от които е придружен от график на ресурсите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технически условия за водоснабдяванеТехнически условия за водоснабдяване
Производствени норми за отписване на строителни материалиПроизводствени норми за отписване на строителни материали
Ние сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газНие сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газ
Характеристики на реконструкцията на сгради и съоръженияХарактеристики на реконструкцията на сгради и съоръжения
Как бързо да се изгради склад?Как бързо да се изгради склад?
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Топографско проучване в строителствотоТопографско проучване в строителството
Комплекс от произведения на нулевия цикълКомплекс от произведения на нулевия цикъл
Предимства на индивидуален проект у домаПредимства на индивидуален проект у дома
Какъв е времето за приемане?Какъв е времето за приемане?
» » Каква е основата за графика за строителството?
© 2021 BggeHat.com