Как да започнете да построите къща

Защо да започнете да построите къщата си? Как да изчислим размера на разходите за строителство? Първоначално е необходимо да се изготви техническа задача за дизайнерите, да се поръча проекта, да се изчисли приблизителната оценка, да се приведат комуникациите. Възможно е да се отбележи, че първоначалният етап от строителството на къщата ще бъде изготвянето на правилната техническа задача за дизайнерите. Преди изготвянето на ТСР е желателно да се предостави най-пълната информация за обекта: топографски план, резултати от хидрогеоложки и геоложки проучвания и т.н.

В допълнение, трябва да се получи в предната част на разрешение за работа за изграждането и на списъка на изискванията, които съществуват в местността в строителната индустрия - да се ограничи броя на етажите, ъгъл на покрива, височината на оградата, и така нататък. В противен случай разработчикът ще бъде принуден да поеме отговорност за евентуални негативни последици, свързани с грешки при проектирането и строителството. Също така е важно да се определи дали инженерните и конструктивните части ще бъдат включени в проекта. Желателно е тази работа да започне възможно най-рано за навременното изпълнение на проекта.

В техническата задача трябва да се вземат предвид предпочитанията на клиента за естетически план, характеристиките на семейния му състав, планирането, оптималния материал, отоплителната система и т.н. Препоръчва се с архитекта да се обсъдят всички най-малки подробности, включително начинът на предоставяне на информация - оформление, чертежи, триизмерен изглед. Следващото взаимодействие със строителната организация ще бъде изградено на три отделни етапа, обединени с общо наименование "Архитектурни решения".



Архитектът ще покаже възможни етажни планове, план на покрива, архитектурни раздели. Проектантът ще предостави чертежи от припокривания, основи, рамкови стени и т.н.

След приключване на всички процедури, резултатът ще бъде икономическа обосновка с приложените дизайни, чертежи, добре проектирано решение за проектиране, според което къщата ще бъде построена. Изключително важно е да се знае, че при сегашното законодателство на всякакъв вид строителна дейност може да се извършва само ако има одобрен проект, съдържащ всички необходими документи, включително и обяснителните бележки, рисунки, и така нататък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газНие сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газ
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Проектирайте дома сиПроектирайте дома си
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Топографско проучване в строителствотоТопографско проучване в строителството
Защо извършват инженерни и геоложки проучванияЗащо извършват инженерни и геоложки проучвания
Проверка на носещите конструкции на сградитеПроверка на носещите конструкции на сградите
Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?
Алармата за сигурност включва инсталиране на мястоАлармата за сигурност включва инсталиране на място
Разположение на фондациятаРазположение на фондацията
» » Как да започнете да построите къща
© 2021 BggeHat.com