Геология на обекта преди строителство

Преди да получите парцела и да започнете строителството, трябва да изберете и да проучите най-подходящия сайт. При избора на обект за изграждане е необходимо да се проучат всички физически и геоложки условия, като например:

- облекчение;

- почвен състав;

- геомеханични процеси, протичащи в рамките на обекта;

- химически състав на земята;

- отводняване на площадката.

Изследването на всички пространствени характеристики на обекта по време на строителството на който и да е изкуствен обект е свързано с геодезия. Преди фазата на проектиране и по време на него, геодезистите на mosk-stroy.com помагат на дизайнерите да открият точно всички характеристики на парцела възможно най-точно. Геологията на поземления имот се осъществява с цел по-нататъшно обосноваване на избора на конструкцията на сградата от техническа и икономическа страна.

Теренни проучвания

Преди проектът на сградата да е включен в чертежите, е необходимо да се извърши геодезическо проучване на терена. Теренът, предложен за развитие, е изследван от геодезични инженери. Организацията на проекта, от своя страна, трябва да препоръча броя на изследователските кладенци и тяхното местоположение около обекта, за да се получи най-пълната информация за състава и естеството на почвата. Позиционирането на кладенци в площадката се определя от мястото, където фондацията ще носи максималното натоварване. Информацията, получена по време на пробиването на проучвателните кладенци, се прехвърля на организацията на проекта за подбор и обосновка на типа фондация.

Статично звучене на почвата



Преди екипът на геодезистите да започне да пробива кладенци, се извършва статично сондиране. Принципът на статично звучене се основава на непрекъснатата вдлъбнатина на метална сонда в земята, за да се определи подробно местоположението на границите на почвените слоеве от различен състав. По време на звука се изследва степента на хомогенност на почвата, всички получени данни се записват в дневника. Сондата може да бъде спряна само когато сондата е изградена и когато е достигнато максималното възможно натоварване.

По време на прозвучаването, пробиването и проучването на място се получават следните данни:

- насищане с вода на почвата;

- характеристики на подземните води;

- дълбочината на появата на водоносния хоризонт;

- дълбочина на поява на скални скали;

- степента на уплътняване на почвата;

- определяне на динамичната устойчивост на почвите.

Всички резултати, получени по време на теренната работа, се предават на организацията на проекта под формата на технически доклад за проектирането на обекта. Освен това се извършва събирането на картографски материали, координацията на местоположението на съществуващите комуникации в строителната площадка с операционните услуги, както и възможността за полагане на нови.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Изграждане на къщаИзграждане на къща
Изграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнетеИзграждане на търговски недвижими имоти откъде да започнете
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Разпределение на поземления имот по кадастралния планРазпределение на поземления имот по кадастралния план
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Планиране на терена и чертеж на чертежа за подравняванеПланиране на терена и чертеж на чертежа за подравняване
Изцедете парцелаИзцедете парцела
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Методи за техническа проверка на сградиМетоди за техническа проверка на сгради
» » Геология на обекта преди строителство
© 2021 BggeHat.com