Планиране на обекта с къща и сауна

Планиране на обекта с къща и сауна

Как да изберем сайт и къде е по-добре да поставим къща? От какъв материал да се изгради и как да се избере проект? Това е само малка част от проблемите, които засягат човек, който е решил да построи собствена къща, баня и други сгради на закупения обект.

планиране на обекта с баня

Проект и 3D визуализация на обекта с баня и къща

Основните моменти, от които да започне планирането на крайградската зона

Първо, необходимо е да се запознаете със съседите. Заедно с тях се обадете на геодезиста, който ще застреля предварително зададените клечки, разделящи вашия сайт от съседните. Също така си струва да обсъдите възможностите за изграждане на обекти, които вие или новите си приятели планирате.

Това е необходимо, за да се спазят изискванията на GOST. Може да се случи, че човек ще направи кладенец или помпена станция, а секунда близо до това място ще организира тоалетна. Някой ще трябва да понесе строителството и комуникациите. След като сте се съгласили със съседите предварително, можете да избегнете такива неприятни мигове.

планиране на сайта

Подробно планиране на крайградската зона с къща и сауна

Много е важно заедно с всички членове на семейството, които ще живеят в къщата, да работят в заговора, да мислят за всички тези структури, които ще бъдат на територията. Важното е какво искате да получите от сайта си. Дете може да се нуждае от детска площадка, някой се нуждае от басейн и някой мечтае за оранжерия или баня 6x6. Веднага щом се появи ясен план, е необходимо той да бъде одобрен от всички членове на семейството.

Начало на териториалното планиране

Преди да започнете физическа работа, е необходимо да направите правилното планиране на крайградската зона. Разберете също и дали местната администрация планира всяка работа, засягаща вашия сайт. Познаването на такива елементарни моменти ще ви помогне да не харчите допълнителни пари.

Някои собственици на земя трябваше да се справят с трудности, като прехвърляне на ограда. Понякога дори трябваше да преместя къщата.
план на обекта с къща
Изпълнение на позициите план на обекта 15 хектара може да продължи няколко години. Ако ние разбираме, че сега банята нямаме пари, но след 5 години ще стоят в някой ъгъл, можете да похарчите за да преминете инженерство: отведе до правилните места тапи водоснабдителните. И когато дойде времето, ние просто поставихме сградата на върха, но не копаем обекта и не разваляме моравата, облицованите пътеки и т.н.

Как да спестите пари, като планирате територията

Силно се препоръчва да започнете планирането с помощта на полагане на съобщения до всички структури на обекта. Проектните идеи могат да бъдат приложени в самия край на планирането. В началния етап инвестирайте пари в комуникациите, които в бъдеще ще ви помогнат значително да спестите.

Наемодателят, който купи парцела, често се пита как да започне: с планиране на вашия дом или малка сграда, която в бъдеще може да бъде римейк на банята с таван. За съжаление тук няма правилен отговор.

парцел с езеро

Оригинално оформление с вана, къща и езеро

Много често срещаната грешка е да се изгради малка къща с апартаменти с надеждата, че скоро ще бъде издигната основната голяма сграда. Необходимо е да се вземат предвид разходите за всички текущи разходи за електричество, вода, газ и други нюанси, свързани с експлоатацията на малко жилище. Тези отпадъци могат да намалят разпределения бюджет, планиран за всички останали сгради, включително основната жилищна сграда.



Често се случва, че собственикът на земята неправилно изчислява отпадъците и мечтите за голяма селска къща се отдалечават на заден план от много дълго време.

Струва си да помислим не само как да спестяваме пари, но и как да планираме сайта по такъв начин, че да се наслаждаваме на красотата му. Един от добрите съвети, които ще помогнат правилно да планирате сайт със собствените си ръце Да го гледаш отгоре. Съвременните инструменти и инструменти ще ви позволят лесно да сканирате отгоре на вашата територия и да разберете какво се случва около вас.
място с къща
Това ще помогне да се оцени самият сайт и селото като цяло. Освен това ще научите за наличието на гори в близост до територията, резервоарите и други характеристики на околния пейзаж. Също така си струва да обърнете внимание на съседните сгради.

Подреждане на обект с къща и баня

Следващият етап ще бъде преходът от проект към работа с сайта. Необходимо е да се прецени дали това е ниво или има разлики във височината на релефа. За да направите това, не е необходимо да използвате услугите на професионални специалисти или да купувате скъпо оборудване.

Достатъчно е да използвате само едно специално устройство, с което можете да направите топографско проучване и да разберете къде преминава нивото на хоризонта. Важна част планиране на градината площ парцел е създаването на скица на обекта и приложението на движението на слънцето върху него.

етаж план на къщата

Проектиране и оформление на парцела, къщи и бани с басейн

Много е лесно да се правят импровизирани средства. Достатъчно е да вкарате колче на мястото и да изтеглите движението на сянката през целия ден. Това ще помогне за правилното намиране на всички зони на сайта, така че дворът да е снабден със слънчева светлина.

Ако не бързате с пълното подреждане на сайта си, можете да изградите основна сграда и да живеете няколко сезона в тази област, като наблюдавате как се изграждат съседите ви. Потъмнената площ поради сградите на вашите съседи може да се използва правилно, например, за монтаж на вана. За да създадете на сайта си в идеално място за живеене и отдих, трябва да имате всички данни на външните фактори, които биха могли да окажат въздействие - полезен или не - на външния вид на вашия сайт.

Плюсове и минуси на провинцията

Най-очевидният и неприятният момент, който може да възникне, е оградата на съседите. Понякога оградите изглеждат страхотно. Трябва да разберете, че ще видите тази сграда всеки ден. Градският живот може да свикне с факта, че сме в мир с околния ландшафт. Но в частна зона всеки би искал да се наслаждава на спокойна и тиха атмосфера.

Пътят, който предхожда мястото на пръв поглед, може да изглежда неблагоприятен фактор. Но това не винаги е така, защото присъствието на пътуване означава, че тук нищо няма да се промени. Няма да бъде построена съсед, къщата на неразбираемия дизайн няма да расте. Следователно, пътят има очевиден плюс.

планиране на парцел в страната

Вариант на планиране и ландшафтен дизайн на място в страната с вана и градина

Околната среда на вашия сайт трябва да се използва във ваша полза. Да кажем, че теренът може да се промени. След това можете да построите къща с разлики в нивото. Таваните в спалнята получават малка височина, достатъчна да спи в нея, а дневната може да има по-високи тавани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на територията на парцел в странатаПланиране на територията на парцел в страната
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Оформлението на двора на частна къщаОформлението на двора на частна къща
Разстояние между къщата и оградатаРазстояние между къщата и оградата
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Колко струва да се свържете с къщатаКолко струва да се свържете с къщата
Как да планираме пейзаж?Как да планираме пейзаж?
Как да изберем проект за изграждане на къща?Как да изберем проект за изграждане на къща?
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
» » Планиране на обекта с къща и сауна
© 2021 BggeHat.com