Разстояние между къщата и оградата

Разстояние между къщата и оградата

Чрез създаването селски проект, трябва да се основава на препоръчителния размер между обектите, разположени върху него. Това ще позволи правилното организиране на пространството и почивката на такъв сайт няма да бъде засенчена от различни неудобства. Освен това е необходимо да се спазват строителните норми и правила, в противен случай може да има проблеми с надзорните органи, което може да доведе до глоби и разногласия със собствениците на съседни парцели. схема на разположение на сградите на обекта Едно от основните измерения на планиране на крайградски район със собствените си ръце е разстоянието между основната жилищна сграда и оградата. Неправилното местоположение на оградата може да предизвика враждебни отношения със съседите, а случаите, когато става дума дори за съдебни спорове, не са необичайни.

Определяне на разстоянието

Много разработчици погрешно вярват, че разстоянието от един метър между жилищната сграда и оградата е достатъчно. Може би от оперативната страна няма значение колко метра има и това решение е напълно приемливо, обаче кодовете на сградите казват обратното.

Страницата на парцела, който отива на пътя

Когато преглеждаме даден парцел, границата между мястото и пътя се определя точно, то в този момент трябва да бъде разположена оградата.

Разстояние до оградата

Пример за местоположение на сгради по отношение на пътя и оградата на съседа

близо местоположение на къщата на парцела близо до такава ограда има своите плюсове и минуси, които ще разгледаме:

  • На близко разстояние от портата до входната врата можете да влезете в къщата възможно най-бързо, което ще ви бъде полезно при замръзване или дъжд;
  • Къщите близо до оградата не ви позволяват надеждно да се скриете от шума и праха от пътя;
  • Къщата до оградата оказва негативно влияние върху личния живот на личния ви живот, защото минувачите ще видят добре какво се случва вътре. Можете, разбира се, да се организира на прозорците на дебели завеси, обаче, наематели в този случай ще забрави какво слънчева светлина.

Изборът на разстоянието между оградата, граничеща с пътя и къщата, трябва да се извършва въз основа на строителни кодекси и правила. Колко метра имате нужда да оттеглите? Съответният SNiP регулира точно: пет метра.

Разстояние до оградата

Схема на разстоянието между оградата и пътя

Ако увеличите това разстояние, можете да организирате пространство близо до къщата по много печеливш начин и ако го намалите, можете да се сблъскате с глоба и проблеми при регистрацията на недвижимите имоти в Rosreestr.

В интерес на истината трябва да се отбележи, че пет метра между къщата и оградата ще задоволят не само надзорните органи: такъв пропуск се счита за много удобен за потребителя, а в секциите становището на Силите, не носи дискомфорт за живота градинари.

Страницата на обекта, която граничи със съседните



По правило лъвският дял от всички спорове и спорове е свързан със "съседната" част от парцела.


  1. Понастоящем повечето разработчици Изграждане на къщи с височина повече от един етаж. Разположението на такива сгради в непосредствена близост до границата на парцел на съседа може да затъмни градината или предната градина, което оказва неблагоприятно влияние върху растежа на културите.

    разстоянието между къщите

    Диаграма на разстоянията между съседни къщи

  2. Ако предприемачът планира да построи жилищна сграда в средата на обекта, той рискува да затъмни градината си.
  3. Съществуват и места, където няма да бъдат изпълнени изискванията за строителни кодекси и правила. Например, ако ширината на земята е по-малка от двадесет метра, тогава изискването разстоянието между съседните жилищни сгради да е не по-малко от единадесет метра е просто невъзможно. Без значение колко изчислявате, то няма да работи според закона.

Обобщавайки, можем да кажем, че за да се определи разстоянието между устройството и оградата по своя преценка да не е желателно, най-добре е да се придържаме към строителните правила, които определят на разстояние по-голямо от три метра. След като сте направили всичко от закона, можете да се отървете от проблеми и спорове със съседите в бъдеще.

Също така ще е излишно да имате писмено съгласие на съседите, което дори при смяната на собствеността ще разреши спорните ситуации във ваша полза. разстоянието между сградите Освен това, преди да започнете да построявате къща, най-добре е да се свържете с персонала на ОТИ, който ще оцени правилността на спазването на всички правила, а в случай на грешки те ще ви попитат какво трябва да бъде коригирано.

пристройки

Като правило, лятото жители, издигащи се навеси и други стопански постройки, не обръщат внимание, колко метра на оградата. Този надзор може да доведе и до тъжни последствия, защото неудовлетворените съседи могат със закон да накарат предприемача да го разруши. За да се изключи това, се препоръчва такива конструкции да не се намират на по-малко от един метър от оградата.

Разбира се, можете да получите писмено съгласие от съседите и да изградите такива структури по-близо, но това не е препоръчително, предвид правилата за пожарна безопасност. В допълнение, за такова съгласие съседите могат да поискат подкуп, което значително ще увеличи разходите за изграждане на селскостопански сгради.

регистрация

Има няколко варианта за развитие в уреждането на проблемите с дизайна на къщата.

  1. Първо, е необходимо да се получи писмено разрешение от собствениците на съседните обекти, след което е необходимо да се съгласят всички въпроси в ОТИ. След това можете да започнете да строите, въпреки че има отклонения от кодовете и правилата на сградата. В края на строежа е необходимо да се заснемете крайния резултат на камерата, да прикачите снимки към проекта и да се обърнете към съда за одобрение. Обикновено тази опция се избира, когато поради особеностите на поземления имот е невъзможно строителството да се извърши съгласно правилата.
  2. Първоначално се събират разрешения и се изпълнява къща, която трябва да бъде договорена. След изграждането на сградата съответните услуги представляват акт на приемане и въвеждане в експлоатация на обекта. В крайна сметка е необходимо този акт да се регистрира с ОТИ. акт за регистрация на сграда Тази опция се счита за най-правилна и изборът й е най-предпочитан.

Изборът на разстояние между къщата и оградата е много важен при планирането на строителството. Пренебрегването на строителните норми и правила може да причини много проблеми на предприемача, така че не го препоръчвайте. Има обаче случаи, когато е невъзможно да се направи без нарушение и след това всички разногласия могат да бъдат разрешени от съда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Правилата за изграждане на частна къща от съседи, които човек трябва да знае, за да се избегне…Правилата за изграждане на частна къща от съседи, които човек трябва да знае, за да се избегне…
Плетена ограда със собствени ръцеПлетена ограда със собствени ръце
Ограда от велпапеОграда от велпапе
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Кофраж за оградаКофраж за ограда
Видове оградиВидове огради
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Мрежова мрежа за оградаМрежова мрежа за ограда
Красива страна парцел как да направя?Красива страна парцел как да направя?
» » Разстояние между къщата и оградата
© 2021 BggeHat.com