Ограда от велпапе

Всеки, който има своя собствена собственост, иска да се предпази от външни, любопитни очи. Защитете малкия си свят от всички хора, крадци и само минувачи. Мисля, че оградата от велпапе със собствени ръце е точно това, което ще ти хареса. Този удобен и сравнително евтин материал отдавна се е утвърдил на пазара и е доста търсен. Тя може да бъде избрана във всеки цвят, така че да е по-добре комбинирана с вашата конструкция и външност.

С определения материал трябва да започнете подготвителната работа, така че всичко да е наред и нищо не пречи на производителността на труда. Ще ви трябва:

  1. Подгответе необходимия брой листове от велпапе;
  2. Поддръжка. Можете също така да използвате метални тръби с кръгла форма;
  3. МИГ. Този елемент ще закрепи опорите и обшивката, което ще направи силата на оградата;
  4. Необходим брой дюбели.

Подготвяме мястото за монтиране на оградата

Как да направите това? Измерваме територията с рулетка, последвани от полюси в земята, те се нуждаят от знак на височина от земята. След това, според знаците между полюсите, задължително тънка нишка се простира от двете страни на бъдещата ограда, задължително.

Закрепване на стълбовете в земята

Използваме метода за удавяне на колона в земята. Той е в изправено положение спрямо нивото, като се има предвид линията, образувана от нишката. При задаване на колона е необходимо да проверите съответствието на вертикалата. Не изкарайте отново, ако марката достигне нивото на конеца. За да направите по-добре силата на повърхността на земята, трябва да почистете земята с камъни.

Можете да използвате и метода за бетониране. За това се прави яма под колоната с дълбочина около 1 метър. Важно е да се разгледа последователността на нивото и вертикалната позиция на поста. Ямата се излива с бетон, който се нуждае от време, за да замръзне. Разстоянието между стълбовете е 2,5 метра.

Закрепване на стълбовете в земята

Бетонен разтвор

За да подготвите висококачествено и надеждно решение, трябва:

  1. Няколко кофи от развалини;
  2. Няколко кофи с пясък;
  3. Едно или две кофи цимент, в зависимост от необходимото количество;
  4. Вода.

Сместа не трябва да е много течна.

Бетонен разтвор

Не забравяйте, че силата на оградата зависи от вашето решение.

Как да направите закъснение за фиксиране на листа

Дървото е тръби, които са заварени. Необходимо е да се заваряват хоризонталните трупи на оградата, след това да се закрепват листовете от велпапе. За точност на заваряването може да се използва нишка, измерваща разстоянието от нея. В зависимост от височината на оградата, закъснението може да бъде заварено в два или повече реда. Позицията на горната част трябва да бъде на ниво 25-30 см от предполагаемата горна част на гофрирания лист, нивото на долната закъснение е 25-30 см от долния ръб.

дървен материал за фиксиране на велпапе

Монтиране на велпапе



Профилираният лист е материал, с който е много удобно да работите. Това ще разберете веднага.

Листовете от гофрирани листа за Райха се фиксират с помощта на винтове за метал и отвертки, галванизирани болтове, боядисани в правилния цвят, за да изглеждат по-хармонично. Докинг листа се извършва в скута една вълна. По време на работа, помнете безопасността, използвайте ръкавици, в противен случай лесно можете да се намажете.

монтаж на ограда от велпапе

Как да поставите врата и порта

Тук сцената не е съвсем лесно. За крилата на вратите и портата се правят рамки. За крилото е необходимо да се заварява скосената греда, тя е много важна, за да се свържат противоположните краища на долната и горната рамки, за да се избегне увисването на крилата с теглото им. Рамките са прикрепени чрез панти към стълбовете, след което те са облицовани с профилирани листове.

За да се подобри повишената твърдост, опорните стълбове на вратата и портата могат да бъдат свързани в затворена кутия по горния ръб на колоната с хоризонтално закъснение. Някои хора изграждат специален вид уши под бравата на рамката на вратата и болтове за закрепване на вратите към земята.

Как да поставите врата и порта

Работа на оградата от велпапе

Това чудо е материалът на нашия век, изглежда много красив, изобщо не изисква. Профилираните листове не е необходимо да бъдат боядисани и ремонтирани всяка година, което не е без значение. Понякога трябва да го избършете със сапунена вода и това ще отнеме много време на вашето око.

Ограда от велпапе

Между другото, велпапе борда в продължение на много години няма да загуби своя оригинален цвят, така че има свойството на цветност устойчивост.

Последният етап

Благодарение на силните си и финансови възможности, сега имате красива и нова ограда! Сега трябва да подредим цялата прилежаща територия, да не пропускаме никакви малки частици от строителната площадка, всичко е напълно заменено. Като цяло, ние въвеждаме всичко в божествен вид и не забравяйте нашите инструменти на улицата!

Видео мастер класа инсталация на ограда от велпапе

заключение

Винаги е необходима ограда на вашия сайт, независимо от това как го слагате, но все още трябва да го направите. Преди да започнете работа, не се колебайте да поискате съвет от хора, които вече са направили това. В края на краищата, мъдрите хора винаги се учат от грешките на другите и след това смело започват да строят ограда от велпапе със собствените си ръце.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вграждане от велпапе със собствените си ръцеВграждане от велпапе със собствените си ръце
Всичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за оградаВсичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за ограда
Колко правилно да направите панделка под оградата?Колко правилно да направите панделка под оградата?
Плетена ограда със собствени ръцеПлетена ограда със собствени ръце
Основните предимства на използването на велпапеОсновните предимства на използването на велпапе
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Гараж от велпапе със собствени ръцеГараж от велпапе със собствени ръце
Профилирани листове като евтин и висококачествен покривен материалПрофилирани листове като евтин и висококачествен покривен материал
Предимства на велпапетоПредимства на велпапето
Профилирани листовеПрофилирани листове
» » Ограда от велпапе
© 2021 BggeHat.com