Всичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за ограда

Срокът на експлоатация на всяка ограда зависи пряко от качеството и начина на монтаж на носещите конструкции - колоните, върху които стои.

Завийте пилоти за големи огради

Завийте пилоти за големи огради

Създаване на ограда за вашия сайт, си струва да се помни, че неправилно избрани пилоти или липсата на правилната им инсталация може да доведе не само до деформация, но и до разпадането на цялата структура. Благодарение на огромния брой предимства, както и с повишена икономичност, най-популярните винтови купчини за ограда.

Предимства при използване на винтови купчини за изграждане на ограда

Винтовата ограда заема водеща позиция по отношение на функционалността на инсталацията. Не е необходимо да чакаме пълното втвърдяване на конкретното решение, въпреки че столицата на сградата изобщо не страда от това.

Ако по време на инсталацията всички изчисления са направени правилно, вашата ограда ще бъде силна. И качествените елементи, правилното антикорозионно третиране, правилно подбраните компоненти ще гарантират трайната му употреба.

Сред многобройните потребители такива огради получават изключително положителна обратна връзка. Популярността се прибавя от приемливите разходи и от липсата на ненужни разходи за време и енергия при издигането.

Не по-малко ценно е фактът, че такава ограда няма да загуби външния си облик с течение на времето. Декорирането на външната страна на купчината с боя в тонуса на велпапето не само разкрасява структурата, но също така предпазва надеждно от негативните ефекти от метеорологичните условия.

Търсенето на тази метална конструкция се обяснява с огромния брой предимства:

Най-простите купища винтове с един винт

Най-простите купища винтове с един винт

  1. Висока надеждност. При максимално натоварване този дизайн може да продължи до сто години. Ако металната купчина се обработва със специално антикорозионно покритие, срокът на експлоатация се удължава до сто и петдесет години или повече.

  2. Винтовата купчина за основата на оградата не е чувствителна към натискане на товари. Благодарение на специалната конструкция на купчината, която позволява тя да се задълбочи под нивото на замръзване на земята, тя не се изтласква от почвата, получавайки допълнителна стабилност.

  3. Степента на мобилност на почвата не се отразява на купчините. Ефектът се постига благодарение на диаметъра на острието, което му позволява ефективно да устои на вертикалните и хоризонталните натоварвания. Ето защо винтовите купчини под оградата са най-оптималната възможност за терен с висока степен на почвена подвижност.

  4. Опростеност и гъвкавост на дизайна, позволяващи използването му независимо от вида на почвата, метеорологичните условия и сезона.

  5. Оперативно производство (една стотинка от три дни) и бърза инсталация, която може да бъде направена от собствените си ръце.

  6. Висока икономика, която в сравнение с лента или колонна основа, ви позволява да получите до 50 спестявания. В този случай купчинките за оградата могат да бъдат използвани повторно, което прави възможно разглобяването им и ако е необходимо, да се инсталират на друго място.

Сортове от винтови пилоти

Винтовите купчини се избират в зависимост от типа им:

  • с накрайник;

  • с назъбен цинк-назъбен връх;

  • заварени купчини.

Първите два вида се използват за претеглени структури. В случай на конвенционална ограда често се използват заварени конструкции. Освен лопатките, те са оборудвани с конус, който значително опростява влизането на купчината в земята. Ножовете са перпендикулярни, което напълно премахва разхлабването на почвата.

За да се предотвратят корозионни процеси, които съкращават живота на купчината, заварените лопатки се обработват със специфична композиция. Поради такава обработка оградата върху такива купчини не само ще продължи по-дълго, но и ще издържи на значително натоварване (до 4 тона).

Монтаж на винтови палети за монтаж на ограда

Монтаж на винтови палети за монтаж на ограда

В зависимост от вида на острието, цената на купчините под оградата варира. Най-издръжливите и трайни, съответно по-скъпи, са купчини с отливки. Те се използват за скалисти почви, в които купчините се завинтват ръчно или механично.

Прочетете още: какъв фонд да изберем за подреждането на оградата?

В допълнение към сортовете на острието, върховете се различават по своя диаметър, както и неговите собствени геометрични характеристики (дължина и диаметър). Изборът на необходимата стойност се извършва в зависимост от специфичните почвени характеристики. Най-често използваните диаметри са 57 мм при мрежа и 76 мм (от велпапе). Дълбочината на замръзване на почвата определя необходимата дължина на купчината.

Но инсталирането на подобни винтови продукти - не е толкова важно (ако разгледате отзивите). Пилотните пилоти (кръгли и квадратни) изискват използването на специално оборудване или човешки усилия и специален инструмент. Тяхното приложение е по-подходящо, когато става въпрос за масивни и тежки структури, но за собствената им работа (за ограда около частна къща) те не са толкова полезни.

Технологични ревюта

Ще дадем и обратна информация относно използването на такива продукти като основа за фехтовка.



Сергей В., 39, Новоросийск:

Пилотите избраха, защото оградата беше построена през есента и времето беше непрекъснато влажно, и това се случваше в студено време. Страхувах се, че бетонът просто няма да замръзне нормално. И тъй като не бях построил дача, а къща за цялото семейство - не исках да получа резултат, който да бъде разпръснат след няколко години.

Той слушаше коментарите на съседите - те също имаха огради на кокили - и решиха да го направят. Направихме самата инсталация заедно с брат ми. По времето, разбира се, се оказа не по-бързо от наливане на бетон, но веднага след монтажа е възможно да се постави оградата самата.

Максим А., 32 годишен, Перм:

Основата на купчината беше поставена от собствените ни ръце под оградата около обекта - това е голямо, нараства много, не искам никой да разкъсва ябълки през нощта. И животните понякога също идват.

Piles избра да спаси. На парите действително излезе по-евтино, отколкото оценката е да се освободи от фондация фондация. Работата също трябваше да го направите сами - за същите спестявания. Оказа се перфектно: оградата вече е третата година, няма търкаляне, няма изкривявания. И ревютата не бяха измамени - преди да направи избор, той дълго време изучаваше това, което другите хора мислят за тази основа.

Етапи на инсталиране

Монтирането на конструкцията със собствени ръце се състои от следните стъпки:

  1. Редактиране, което включва първоначален анализ на почвата, за да се определи необходимата дължина на конструкцията. Дизайнът също така предполага изчисляване на разстоянията между опорните полюси и дълбочината на тяхното завинтване.

  2. Монтиране на основата (ръчно или механично).

  3. Монтаж на основната конструкция (всъщност, монтаж върху основата на самата ограда). С помощта на специални скрепителни елементи дървената ограда или оградата, направена от велпапе, се фиксира към опората.

Ако имате намерение да инсталирате ограда на винтови пилоти сами по себе си, със собствените си ръце, вместо проектиране на теста може да се извърши, за да се определи дизайна на завинтването дължина и дълбочина на потапяне в земята. Също така е необходимо да се вземе предвид естеството на почвата и степента на нейното замразяване през студения сезон.

След предварителното маркиране на територията опорите могат да се завинтват на ръка, оставяйки горната част на острието над повърхността на почвата. Тогава можете да започнете да го циментирате.

Тъй като разтворът изсъхва, са инсталирани мястото и опорната колона. Горната част на подложката се обработва с антикорозионно съединение, след което се монтират компонентите на оградата.

Процес на монтаж на винтови пилоти за ограда (видео)

Материал за ограждане на винтодържачи

За производството на кърпа:

  • листове от велпапе;

  • дървен материал;

  • нето;

  • бетон;

  • тухла;

  • фалшиви дизайни.

За конструкцията на ограда на винтовите подпори често се използват дърво и велпапе - оценявайки рецензиите, лесно е да се види, че това е най-честата опция. И в двата случая рамките се правят по подобна схема.

Монтиране на велпапе

Методът на закрепване до голяма степен зависи от стила на фехтовка, който сте избрали. По правило панелите се инсталират успоредно на опорните елементи. За да се избегне изкривяването, по време на монтирането на първия лист трябва да се направят много внимателни измервания.

Разстоянието от земята трябва да бъде най-малко пет сантиметра, тъй като постоянният контакт на листа с повърхността на земята ще доведе до бърз провал, дължащ се на висока влажност.

Стъпките за закрепване на панелите се извършват в този ред:

  • определяне на точната височина от земята до долния ръб на листа;

  • по протежение на измерената височина, строителната нишка се простира от една опора на друга;

  • Първият панел се прилага в съответствие с наличните измервания;

  • закрепване на листа;

  • Следващите листове се фиксират един след друг въз основа на позицията на първата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?Къде в Новосибирск купуват винтови купчини?
Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?Колко ефективен е върхът за винтовите купчини?
Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?
Къде в Твър, за да купуваш купчинките?Къде в Твър, за да купуваш купчинките?
Кофраж за оградаКофраж за ограда
Видове оградиВидове огради
Методи за инсталиране на пилотиМетоди за инсталиране на пилоти
Завийте купчини в строителствотоЗавийте купчини в строителството
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Мрежова мрежа за оградаМрежова мрежа за ограда
» » Всичко, което трябва да знаете за винтовите купчини за ограда
© 2021 BggeHat.com