Как да се изгради дървена ограда

Как да се изгради дървена ограда

Изграждането на ограда е отлична отправна точка за начинаещи. Това изисква няколко инструмента и малко търпение. И, разбира се, изграждането на ограда със собствените си ръце ще спести много пари. Дървените огради са най-често срещаните поради големия избор на дърво, неговата естетика и сравнително ниските разходи за строителство и поддръжка.

Възможно е също да се закупят сглобяеми дървени огради и панели. Най-често срещаните видове дърво за конструкцията на оградата са бор, смърч, ела, кипарис, червен и бял кедър, махагон. При избора на дърво е за предпочитане да се използва ядро. По правило няма да се влоши толкова бързо. При правилно намерената дървесина оградата може да остане поне 20 години. Е, ако за пръв път създадете план на ограда на хартия. Това ще позволи да се направят корекции и да се прецени точно колко материал е необходим.



Ако имаше стара ограда на площадката, имаше стълбове от нея, тогава може би трябва само да ремонтирате огради. Тези стълбове се завинтват с водач, използващ крепежни елементи, галванизирани ъгли. Те ще бъдат прикрепени към поста, а водачът ще бъде окачен на него. Ако няма такъв, ще трябва да копаете нови. Първо, ще трябва да ги подготвите, като премахнете кората. Част от стълб, която ще бъде под земята, трябва да бъде импрегнирана с антисептик или изгорена. Гредата, от която ще бъде изградена оградата, също трябва да се третира с водоустойчив уплътнител, боя или петно, преди да започне работа. След като инсталирате оградата, това не е много удобно.

Висококачествената защитна боя ще удължи живота на вашата дървена ограда. За да ускорите процеса на боядисване, можете да събирате дъските в стек и боя, като започнете от края. Дайте им специално внимание, защото колкото по-добре е оцветяването на краищата, толкова по-дълго ще се използва оградата и влагата не може да проникне там. За да улесните по време на инсталацията, трябва предварително да маркирате водача, приблизително 10 см. След това вече можете да завиете оградата. В процеса на работа борда може да отиде по-ниски или по-високи, така че след 3-4 дъски извършване на измерване на разстояние контрол. За да изглежда вашата ограда интересна, можете да я украсите с декоративни детайли. Вашата дървена ограда ще трябва да се обслужва редовно. В зависимост от вида импрегниране и вида дървесина, която сте използвали, оградата ще трябва да бъде полирана и, ако е необходимо, да се сменят дъските.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плетена ограда със собствени ръцеПлетена ограда със собствени ръце
Ограда от газови блоковеОграда от газови блокове
Ограда от пепелОграда от пепел
Декоративни стоманобетонни оградиДекоративни стоманобетонни огради
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Кофраж за оградаКофраж за ограда
Видове оградиВидове огради
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Мрежова мрежа за оградаМрежова мрежа за ограда
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
» » Как да се изгради дървена ограда
© 2021 BggeHat.com