Ограда от пепел

Оградата е една от най-важните сгради в частна зона. Тя е, която защитава частната зона от любопитни очи и обсебващи хулигани, но какво би трябвало да е модерна бариера? Със сигурност силен, икономичен, издръжлив, не финиширан и разбира се красив и чист. Всички тези качества се оформят в ограда от груби блокове. Това е толкова лесно, за да се изгради, че можете да се справите сами с тази задача "перфектно".

Какво трябва да знаете за блоковете на шума

Днес това е доста популярен материал за стени, от който не е ограда, а изградени пълноценни жилищни сгради. Ето защо се произвежда доста широка гама от такива продукти.

Шлакови блокове с технически кухини и пълни тела. Тези два вида се отличават от наличието на кухини в кухи блокове. Такива продукти се считат за по-ефективни. Този значителен плюс балансира сериозен недостатък - сравнително ниска якост на марката в сравнение с пълното тяло. Между другото, такива блокове ще бъдат най-добрият вариант за издигане на ограда.

Ограда от пепел

Декоративен блок от петна

На едната или и в двете му страни има красива повърхност, повтаряйки различни релефи. Благодарение на него блокът става по-защитен от влага и няма нужда от скъпи мазилки.

Декоративен блок от петна

Разкъсан блок

Неговата текстура е много подобна на разкъсаната повърхност на бита тухли. Тя е доста атрактивна и поради това много често се използва за ограждане на огради и сгради.

Разкъсан блок

Основен блок на основата

Такива продукти се отличават с повишената плътност и якост, които гарантират надеждността на бъдещата база. За да се гарантира, че тя издържа по-дълго, основата на шлаковите блокове е водонепропусклива спешно.



Основен блок на основата

сила

Същинската сила също е важна при избора на пепелни блокове за ограда. Препоръчваният диапазон е 75-100 kgf / cm2.

циментов блок

Съпротивление срещу замръзване

Този параметър характеризира способността на шлаковия блок да издържи цикли на замразяване-размразяване - без размразяване. Колкото е по-висок този показател, толкова по-дълъг е материалът.

циментов блок

Изграждане на ограда от пепел от собствени ръце

  1. След като сте закупили шлаковите блокове, които харесвате и правите някои прости изчисления, можете да започнете да маркирате територията и директно до самия строителен процес.
  2. Изграждането на всяка ограда започва с надеждна основа. За оградата е разположена конвенционална лента. За това се изкопава изкоп по периметъра на бъдещата ограда с дълбочина 0,6 метра и ширина малко по-голяма от ширината на блока. Обикновено тя варира в диапазона от 0.3 до 0.5 метра. Възглавницата е направена от чакъл на височина 0,1 метра и е добре уплътнена.
  3. Завършеният изкоп е пълен с кутия, подсилваща клетката, така че да се издига малко над ръбовете на окопа. За производството му обикновено се използва армировка от клас АIII 10.
  4. Металните стълбове са монтирани на разстояние три метра една от друга и са сигурно фиксирани. Сега можете да излеете цялата тази конструкция с бетонна смес, не по-малка от M300. За по-добро разполагане на бетонова смес със специални вибратори. Те й помагат да запълни целия изискван обем.
  5. Сега всичко е покрито с филм и оставено да изсъхне за 5-7 дни. Не забравяйте да разпръснете бетона с вода, така че да не се напука. След пълното втвърдяване е необходимо да се направи водопропускливост на качествената основа. За тези цели е подходящ обикновен покривен материал.
  6. Сега забавлението започва - зидария ограда. За да го направите гладка, издърпайте конеца и проверете всеки ред с вертикална линия. Дебелината на бетонния шев е около 1 сантиметър. При завършване на зидария, ако желаете, можете да защитите оградата със специални разтвори и мазилка.

Най-накрая

Без значение колко добра е оградата, ако блоковете са нестандартни, тогава този дизайн няма да продължи дълго. Ето защо, при покупка, бъдете внимателни, обърнете внимание не само на външния вид на блоковете, но и на техните качествени паспорти.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пяна за бетонна оградаПяна за бетонна ограда
Ограда от газови блоковеОграда от газови блокове
Кофраж за оградаКофраж за ограда
Видове оградиВидове огради
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Мрежова мрежа за оградаМрежова мрежа за ограда
Пяна Бетон Какво е добро?Пяна Бетон Какво е добро?
Керамични блокове, техните предимстваКерамични блокове, техните предимства
Как да се изгради дървена оградаКак да се изгради дървена ограда
Каква е основата на оградата?Каква е основата на оградата?
» » Ограда от пепел
© 2021 BggeHat.com