Кофраж за ограда

кофраж за оградаИзграждането на мощна каменна или тухлена ограда на собствения й парцел е естествено желание на много хора, живеещи в частна къща. Думата "моята къща е моята крепост" в тази ситуация подсъзнателно премества всички.

Като се има предвид, че подходящият бюджетен капацитет за осъществяване на такъв проект е осъществим, но е целесъобразно да се разбере, че за такава конструкция е необходима мощна база, която може да притежава резерв от носещи качества. Такава основа е естествено конкретният кофраж за оградата, който трябва да се направи в началния етап.

Кофраж за самосъбиране

производство кофражни собствените си ръцеНа първо място, необходимо е да се определи размерът на бъдещата ограда, нейната конфигурация и материал за производство. Въз основа на това е препоръчително да се извършат изчисления на необходимите елементи и размера на кофража.

След като направите необходимите изчисления, е необходимо да маркирате границите на конструкцията по периметъра на участъка. Необходимо е да се разбере, колкото по-масивна е оградата, толкова по-голяма ще бъде необходимостта от това. На тази основа, изкопа е изкопано за маркиране на предстоящия кофраж. Средната дълбочина не трябва да е по-малка от един метър на строителните площадки на входната ограда и от половината метър за главните стени, а широчината трябва да е със стабилна носеща способност.

В долната част на подготвената яма е поставен слой от около 15 см, който трябва да бъде добре натоварен до максимална твърдост. След това, от дървесината, дървените дъски или дебелия шперплат се изграждат стените на бъдещия кофраж, като се отчита незначителното му излизане над нивото на общата повърхност на почвата.



Изграждането на кутията трябва да бъде възможно най-стабилно и силно, затова е полезно да се тревожиш за това и да направиш връзка със допълнително подсилените колове в земята. След изграждането на кутията е необходимо свързващата арматурна конструкция във вътрешната част на металните пръти и плътната стоманена тел. Като се има предвид, че относително малко количество бетон трябва да се използва в относително малко количество, препоръчително е да се използва бетонен смесител, но ако това не е възможно, могат да се използват подходящи контейнери за приготвяне на разтвори.

Когато бетоновото решение е готово, е необходимо да започнете да запълвате кофража за оградата. Надеждността на кофражната кутия не би трябвало да позволи на разтвора да изтече извън нейните граници, трябва да бъде следван. Когато бъде наводнена по цялата дължина на бъдещата ограда, ще отнеме много време, за да се втвърди напълно.

Елементите на кофражната кутия могат да бъдат разглобени не по-рано от 10 дни след горните работи, а пълното втвърдяване се извършва след 28 дни. Такъв период на оптимално втвърдяване на бетона се определя от технологичните свойства на този материал.

Както можете да видите, целият процес е сравнително лесен и принудителен за всяко лице, което има способността да работи физически. Не особено бързайте да изградите оградата, по-добре е такава основа да остане за няколко месеца, през която се получава оптимално свиване на бетона в земята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колко правилно да направите панделка под оградата?Колко правилно да направите панделка под оградата?
Пяна за бетонна оградаПяна за бетонна ограда
Ограда от пепелОграда от пепел
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Кофраж за основи със собствени ръцеКофраж за основи със собствени ръце
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Кофраж, техните типовеКофраж, техните типове
Видове оградиВидове огради
Предимства на индивидуален проект у домаПредимства на индивидуален проект у дома
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
» » Кофраж за ограда
© 2021 BggeHat.com