Кофраж за основи със собствени ръце

Фото кофраж със собствените си ръцеИзграждането на всяка сграда: независимо дали става дума за сауна, малка вила, вила или двуетажна къща, започва с изграждането на фундамент. Тя зависи от качеството на фондацията зависи от силата на стените, трайността на къщата и много повече. Но важен елемент от основата е кофражът, така да се каже, корпусът. Кофраж за основи със собствени ръце

- Възможно ли е? Или трябва да купите готови? Нека се опитаме да разберем.

Покритието се използва в случаите, когато основата се излива с хоросан (цимент, бетон и т.н.). Какви материали мога да направя кофраж? Най-често се използват метали или дъски, но трябва да се има предвид, че кофражът е видим елемент на основата, независимо дали е панделка или някой друг, така че трябва да бъдат направени от здрави, чисти и чисти материали, така че след това по-малко време и пари, да се харчат за почистване и довършителни работи.

Разпродажба има готов набор от части за кофраж, който събрание се извършва много бързо и без много физически усилия, но някои все още предпочитат да направят своя собствена кофраж. И така, откъде да започнем, всъщност?

Трябва да се каже, че има два вида кофраж: подвижен и несменяем, всеки от които има свои предимства и характеристики, за които ще говорим.

Свалящ се кофраж за основа

Демонтируем кофраж за основиЗащо се нарича "подвижен"? Това означава, че след изливане на основи и замразяването му, кофражът е демонтиран. Най-често се използва за производство на шперплат, дърво (с малка конструкция) или стоманени листове (за изграждане на сложни, големи сгради). При производството на подвижен кофраж от дърво могат да се използват метални рамки за улесняване на работата.



Изберете дъски, чиято дебелина е около 3 см, но не широк, до 25 см, за да се избегне появата на пукнатини. Тези дъски са закачени в щитове, така че главите на ноктите да се намират вътре в кофража. Ако има някъде някъде, тогава те са затворени от плексигласа или пръчките са изковани там.

Освен това в ъглите на периметъра са закрепени щифтове и от тях започва монтажа на кофража. Тя се поставя перпендикулярно на земята, фиксирани клечки всеки 30-50 см. Ако не е сигурно, че ще се засили достатъчно кофража, че трябва да го свалям с допълнителни рафтове, така че да не погледна към момента на изливане на фундамента.
Това е всичко, разглобяем кофраж е готов!

Фиксиран кофраж за основа

Снимка на фиксиран кофраж за основаОт името става ясно, че тъмният кофраж не се демонтира, а остава част от основата, част от сградата. Ето защо за производството му се използват топлоизолационни материали (например пенополистирол).

По принцип процесът на оформяне на несвалящ се кофраж е по-прост, така че повечето строители го предпочитат.

Блокове от експандиран полистирол се полагат отстрани на изкопа, образувайки кухина за изливане на бетон. Те са много лесни за закрепване - с помощта на специални брави, които се доставят от производителите. За да се направи качествена основа, блоковете се подреждат на няколко парчета, тази процедура продължава, докато основата бъде напълно оформена. И за силата между блоковете подредени и вмъкнати закрепени армировка, което няма да даде на дизайна как да се промени. След като тази работа приключи, можете да започнете да изливате основата.

Сега, като имате необходимата информация за различни форми на кофраж, можете да изберете какво е най-подходящо за вас! Както можете да видите, основен кофраж за основа - не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждаме кофража за фондацията със собствените си ръцеИзграждаме кофража за фондацията със собствените си ръце
Каква е целта на неподвижния кофраж за основата?Каква е целта на неподвижния кофраж за основата?
Как да монтирате кофража за основата със собствените си ръце?Как да монтирате кофража за основата със собствените си ръце?
Каква е разликата между кофраж от малка част и форма на големи парчета и как е подредена?Каква е разликата между кофраж от малка част и форма на големи парчета и как е подредена?
Веранда от бетон със собствени ръцеВеранда от бетон със собствени ръце
Пяна полистиролова пяна за монолитна конструкцияПяна полистиролова пяна за монолитна конструкция
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Кофраж на инвентараКофраж на инвентара
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
» » Кофраж за основи със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com