Характеристики на изграждането на монолитни основи

Характеристики на изграждането на монолитни основи

Монолитната основа е надеждна основа за вашия дом. Все пак, за да го издържи дълго време, без никакви технически проблеми по време на строителството е необходимо да се придържа стриктно към цялата последователност на работа, както и да се обърне специално внимание на избора на материали, които не се опитва да спаси с кука или мошеник.

Така че, първо трябва да копаете фундаментна яма. За монолитна основа се изважда около 30 см по-широк от конструкцията. В основата на ямата се монтира кофраж, сглобен от плоскостите, които са почукани на дъските с необходимата височина. Тези щитове са затегнати с тел и ламели. Когато кофражът е готов, ще трябва да се излее циментов или бетонен разтвор, но само малко количество. След това, в произволен ред, се полагат развалини или развалини, след което разтворът отново се излива - и това се повтаря, докато цялото пространство се напълни. Всички следващи работи могат да се извършват само след изсъхване на разтвора.

Кофражът не е задължително направен от дъски, можете да използвате метал. Въпреки това, експертите съветват все още да даде предимство на дървото, защото тежи по-малко, а силата на прилепването му към бетон е по-ниска. Когато избирате материал, можете да спестите малко. В края на краищата, за кофража на устройството не е необходимо да се използват рендосвани дъски и нестандартно дърво, което може да бъде павирано с картон отвътре. Ако все още купувате добри дъски, след като втвърдите основата, те могат да бъдат внимателно отстранени и повторно използвани. Между другото, в сухите почви технологията ви позволява да излеете разтвора директно в ямата, без да инсталирате кофража. Все пак, в този случай, по всички периметри, основата трябва да бъде поставена с полиетиленово фолио, така че водата от разтвора да не се изтърпи на земята.



Що се отнася до самия разтвор, той може да бъде подготвен на обекта или да бъде закупен вече готов. В първия случай самият материал ще бъде по-евтин. Но във втората - можете да намалите разходите на работниците в сферата на услугите. Що се отнася до пълнежния материал, трябва да се отбележи, че в допълнение към каменоломните кариери може да се използва скрап - това също ще помогне за намаляване на разходите.

Инсталацията на кофража трябва да се започне веднага след изкопни работи. В противен случай земята ще изсъхне и ще се разпадне и това ще изисква допълнителна работа, за да бъде премахната. Ако обаче водата попадне в изкопания изкоп, тогава преди да започне работата по полагането на фундамента, е необходимо да се извади втечнената почва от него.

Е, можете да си купите ламинат клас 32 от Германия евтино, като посетите сайта rosconmarket.ru. Само там ще намерите най-добрия дъбов ламинат с бърза доставка и разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монолитна сграда с предимство на технологиитеМонолитна сграда с предимство на технологиите
Монолитна основа със собствена конструкция за ръцеМонолитна основа със собствена конструкция за ръце
Каква е разликата между кофраж от малка част и форма на големи парчета и как е подредена?Каква е разликата между кофраж от малка част и форма на големи парчета и как е подредена?
Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Монолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен подМонолитна стоманобетонна основа за сграда с подземен под
Основа за каминаОснова за камина
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Черният трошен камъкЧерният трошен камък
Кофраж на инвентараКофраж на инвентара
» » Характеристики на изграждането на монолитни основи
© 2021 BggeHat.com