Как да запълним основите на всяка сграда

Как да запълним основите на всяка сграда

Разбира се, на първо място всичко започва с проект. За прост навес можете да използвате ръчни скици. Но за сериозна структура е необходимо да имаме ясен план и пълни рисунки. И след това можете да продължите към самата конструкция. Изливането на основата е цялостен процес по стъпка по стъпка.

Първият етап. Първо, трябва да отбележите размерите на бъдещата фондация. По-добре е да използвате дървени колове или канапи.

Вторият етап. Необходимо е да се изкопае изкоп, според маркировките. Как да изкопаеш изкопа, има два варианта. Можете да наемете багер. Но ако го копаете на ръка, то ще бъде по-точна. Вече е готов за леене, защото при ръчна работа ръбовете ще бъдат ясно видими. Няма голяма разлика в парите. След багера все още трябва да наемате работници, за да отрежете изкопа. Ако тя копае под обикновена къща, тогава е по-добре да се използва ръчен труд. Така че ще бъде по-качествен.



Третият етап. Вече има кофраж за основата. Кофражът е вертикално разположен щит, който има определена височина. Те ви позволяват да държите течния бетон във вида, от който се нуждаете. За да се поддържа необходимата ширина, в долната част на кофража се правят специални телчета. За да не се разделят щитовете в горната част, те се повреждат заедно с джъмпер. Ако има нужда, тогава е възможно да се направят допълнителни спирания към земята отвън. От това, строителството ще бъде по-трайно.

Четвъртият етап е изцяло посветен на укрепването на самия дизайн. За това се извършва цялостно укрепване. Самият вече закален бетон е много издръжлив и издържа доста тежък товар. Но недостатъкът е, че може да се счупи, ако има фрактура. Ето защо това не се случва, по-конкретно се прокарва оребрена армировка. Благодарение на него фондацията става монолитна структура.

Петият етап е окончателен. На нея излеете основата. Но преди това пясък трябва да се излее на дъното на окопа. Това се прави така, че бетонът да не се смесва със земята. И можете да попълните по два начина. Ако структурата е малка, можете да разбъркате бетона със собствените си ръце. Но ако размерите са доста впечатляващи, тогава е по-добре да поръчате специален бетонен смесител, който ще донесе готов бетон. Основното нещо е да попълните веднъж. След като бетонът се втвърди, можете да премахнете кофража, но няма да получите пълна мощност до двадесет дни.

И, разбира се, за времето на работа ще ви е необходим костюм на Передовик, който можете да купите textile-master.ru. Само там е най-доброто специално облекло за строители на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Всичко, което трябва да знаете за развитието на почвата в багерния багерВсичко, което трябва да знаете за развитието на почвата в багерния багер
Основа на плочитеОснова на плочите
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Правила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багерПравила за развитие на почвата в окоп или изкопа с багер
Как и какво да копаем изкопа?Как и какво да копаем изкопа?
Скрийте покрива със собствените си ръцеСкрийте покрива със собствените си ръце
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Кофраж за основи със собствени ръцеКофраж за основи със собствени ръце
» » Как да запълним основите на всяка сграда
© 2021 BggeHat.com