Как да попълните фондацията със собствените си ръце

Фондация под къщатаИзливането на основите е първият приоритет при изграждането на къща. Но пред тази задача - мнозина не знаят, как да попълните основите на къщата. Този въпрос трябва да бъде разгледан колкото е възможно по-сериозно, защото качеството на фондацията ще зависи от дълголетието и надеждността на къщата. Най-често срещаните фондация фондация. Този тип фундамент е идеален за изграждане на къщи, които осигуряват мазе, мазе, подземен гараж. Особено се оказа добре на нестабилна земя.

Фондация под къщата със собствени ръце

Обмислете реда на работа с устройството лента фондация.

• На първо място, е необходимо да се направи маркиране на земята, където ще бъде разположена бъдещата фондация.

• След маркирането трябва да изкопаете изкопа. Дълбочината на изкопа зависи от качеството на почвата. Ако почвата е нестабилна и съдържа глина, тогава изкокът трябва да се копае по-дълбоко, но не по-малко от дълбочината на замръзване на почвата. В идеалния случай, ако има пясък под почвата, достатъчно е да изкопаеш изкопа до началото на пясъчния слой. Обичайната дълбочина на основата е най-малко 0,5 метра.

• След като окопът е готов, е необходимо да се постави кофражът и надеждно да се закрепи от всички страни. Кофражът трябва да се простира над нивото на пода с 30-50 см.



Фондация под къщата• Подгответе основата на почвата. Основата на основата (повърхността на почвата) не трябва да съдържа свободна почва или глина. Ако тези условия не са изпълнени, тогава е необходимо да се подготви основата на бъдещата фондация, която се състои от пясъчна възглавница. За тази цел на дъното на изкопа е положен грубозърнест пясък или чакъл със слой с дебелина 15-20 см, потънал и разлян с вода. Тази манипулация ще помогне да се намали натоварването на основата при температурни скокове и да даде стабилност при замръзване на земята.

• Следващата стъпка е да свържете мрежата (рамката) извън арматурата в кофража и да я закрепите здраво. Диаметърът на армировката се изчислява поотделно за всеки случай, но основно се използва арматура с диаметър 10-16 милиметра.

• Сега трябва да направите решение. Разбира се, можете да поръчате готов бетонен разтвор. Тя ще бъде по-безопасна, по-бърза, но по-скъпа. Ако не ви харесва тази опция, тогава ще ви трябват пясък, чакъл, цимент и вода. За производството на бетон, например най-използваните на марката m200, съотношението на съставките трябва да бъде както следва: 1 част цимент, 5 чакъл, 3 пясък и 1 част вода. За други марки бетон може да бъде прочетете тук. В последния завой се добавя вода и се подава постепенно. Разтворът трябва да се разбърква постоянно, докато се получи плътността на заквасена сметана. По-добре, ако разтворът се разрежда в бетонов смесител, в този случай се получава доста хомогенна маса. Ако това не е възможно, то всеки капацитет е подходящ. Вярно е, че този процес ще бъде доста трудоемък.

• На последния етап бетоновата смес се излива в кофража и се изсипва по цялата площ на кофража. Две седмици по-късно можете да започнете да разглобявате кофража, а след месец фондацията ще се втвърди и можете да започнете да изграждате стените. Но трябва да се помни, че основата под къщата се свива дълго време, тъй като много хора започват да строят къща следващата година.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Как да създадем фондация за плочки?Как да създадем фондация за плочки?
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Основа на колана със собствени ръцеОснова на колана със собствени ръце
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Фондация UshpФондация Ushp
Фондация TisseФондация Tisse
» » Как да попълните фондацията със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com