Фондация за двуетажна къща

Фондация за двуетажна къща

Все повече собственици започват да строят двуетажни сгради за себе си. От една страна, този вид структура ще реши проблемите с настаняването на гостите и в къщата ще има достатъчно свободно пространство. От друга страна, двуетажна структура ще изисква много пари, усилия и време.

В зависимост от вида на конструкцията трябва да се избере най-подходящият вариант на основата. Сценични рамкови конструкции не изискват създаването на фондация, но, тъй като в този случай става дума за двуетажна сграда, съветите на специалисти все още се използва от вида на пилотно фундиране за подобряване на безопасността и трайността на структурата на каркаса.

Основата за такава къща трябва да бъде не само надеждна, но и много висококачествена. Тъй като в сравнение с обикновената структура, двуетажната структура ще осигури два пъти повече натоварване на основата.

Най-често срещаната основа за двуетажни къщи са версията на плочките и панделките на фондацията. Други видове фундаменти не са подходящи за такива конструкции поради високата им цена.



Типът лента на основата е специална яма, направена в правоъгълна форма, те напълно повтарят формата на къщата. Тези ями трябва да бъдат изкопани по периметъра на построената къща, ямите трябва да бъдат изкопани до нивото на подпочвените води. Освен това те се пълнят с бетонов разтвор с добавяне на чакъл и натрошен камък. В повечето случаи се прави метална щайга за основния камък, което ще помогне на фондацията да се държи здраво и да не губи своя собствена форма.

Основата с плочки е отлична за слаба почва. Също така, една керамична основа се нарича плаваща основа. За този сорт се използват плочи от стоманобетон от твърдо или решетъчно разнообразие. Основата с плочки има един недостатък. Ако изграждате структура на плочи с плочки, тогава в бъдеще няма да има възможност да направите сутерен. Но този вариант на мазето е добър изход за тези почви, които са доста замръзнали през зимата.

Дълбочината на основата за двуетажна сграда е почти същата като при едноетажните къщи. Единственото нещо, може да е малко повече, тъй като в този случай натоварването ще бъде по-голямо. Дълбочината трябва да има резерв, в случай че товарът е много по-голям, отколкото е било изчислено.

Е, ако трябва да наемете специално оборудване Волгоград - посетете сайта exkavator.ru. Само там можете да наемете всякакви строителни машини на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на фундамент за тухлена къщаИзграждане на фундамент за тухлена къща
Проекти на рамкови къщи 6x6Проекти на рамкови къщи 6x6
Проекти и оформление на тухлена къщаПроекти и оформление на тухлена къща
Диаграма на отопление на двуетажна къщаДиаграма на отопление на двуетажна къща
Схема на отопление двуетажна къщаСхема на отопление двуетажна къща
Отоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариантОтоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариант
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
» » Фондация за двуетажна къща
© 2021 BggeHat.com