Оформлението на модерна къща с мазе

Оформлението на модерна къща с мазе

Днес почти всяка частна къща има мазе или гараж. Често и двете помещения са необходими. Разположението на такива конструкции има много атрактивни предимства:

сутерен план на етажа

Оформлението на сутеренния етаж в модерна къща

  1. Обща отоплителна система за всички жилищни и нежилищни помещения в къщи. Не е необходимо да купувате допълнителен електрически нагревател за вашия гараж или сутерен.
  2. Удобен вход към мазето от вътрешното пространство у дома. Отидете на маринадите няма да ви натоварват при всякакви метеорологични условия и не е нужно да сменяте обувки и да променяте дрехите си.
  3. Подреждане на мазе и гараж под земята, ако площта на крайградската зона е малка.
  4. Строителството се извършва за кратко време.
  5. Топъл гараж - зона на комфорт за шофьора.

Проектите на къщи с мазета и гаражи имат недостатъци:

  1. Необходимо е да се организира висококачествена вентилационна система. Само в този случай изгорелите газове няма да влязат в жилищните помещения.
  2. Фондацията ще изисква голяма инвестиция в сравнение с изграждането на гараж. При издигането е необходимо да се спазват определени правила.
  3. Ако сте избрали проект с гараж в мазето, тогава влизането е сложно поради рампата.

    къща с изба

    Проектиране и оформление на къщата с мазе и гараж

  4. Двуетажни къщи с таванско помещение трябва да има добра основа за хидроизолация.
  5. Преди да се налива основата, трябва да се организира инспекционната яма.
  6. Природното осветление не е достатъчно, така че трябва да помислите как ще бъдат осветени мазето с гаража.

Изграждаме къщи с таван, гараж и мазе

Можете да построите къщи с един, два или повече етажа. Популярни проекти включват едноетажни къщи, където има мазе или гараж. Къщи от 6 до 6 с мансарден етаж се разглеждат и в търсенето.

Имате ли нужда от сутеренна стая, трябва да решите кога да излеете основата. Тази опция се счита за удобна. Подреждането на мазето е оптималното решение за разтоварване на територията от различни икономически сгради.

разпределение на къщата с таванско помещение

Оформлението на всички етажи на къщата с мазе, гараж и таванско помещение

Практичен собственик може да постави тук котелно, складово помещение или котелно помещение. Ако къщата има сутерен, можете да оборудвате "топлата подове". Те са лесни за работа, когато отоплителната система е автономна. Изграждането на мазето трябва да започне, когато се полагат основите на бъдещата структура.

Интегрираният подход изисква изграждането на жилищна сграда с таван. Таванското пространство може да бъде трудно място за съхраняване на ненужни неща. Тук можете да оборудвате семинар или обучение. Оформлението на тавана често се използва като стая за гости. В процеса на строителство капитанът трябва да вземе предвид, че основата ще има допълнителен товар, така че е важно да се укрепи основата.

Изграждане на мазе в едноетажна къща

Започва се строителството, след като вече знаете до каква дълбочина се намират подземните води. Този индикатор влияе върху дълбочината на основата за бъдещата структура.

Важно е водата да не се появи в къщата след дъжд. Да се ​​отървеш от него е трудно. По-лесно е да избегнете проблеми, като направите висока основа. Основното е да правите изчисления и чертежи правилно.

Етапи на работа:

  1. Планът трябва да показва къде ще се намира подземен гараж в къщата и жилищни помещения.
  2. Решете списъка на материалите и техния брой. Необходимо е да се изчислят разходите за бъдещата структура.
  3. Подгответе парцел за строеж. Премахнете растителността от нея. Повърхността трябва да бъде изравнена. Ако строителната площадка е блато, изсушете я. За да направите това, по-добре е да потърсите помощта на специалисти, които ще предложат кой метод е най-ефективен.
    сутеренна схема

    Схемата на устройството на подовата настилка



    Ако предната част на произведението е малка, можете да премахнете неравностите и малката трева сами. Механизирани средства се изискват, когато предградията е проблематична.

приготвяне от плана на апартаментна къща 10х10 препоръчително е да се поверят професионалисти от строителната фирма. Тогава собственикът може да бъде сигурен, че всички нюанси ще бъдат взети предвид при планирането.

При избора на типа фондация е необходимо да се вземе предвид структурата на почвата. Стените на основата не трябва да са по-малки от 30 см.

След като завършите маркировката, изкопайте яма и изкопайте под основата на типа лента. Мазето може да заема една част от къщата, а другото може да бъде взето под гаража. Мазето, предназначено за съхраняване на маринати и туршии, трябва да бъде с височина 2 м. Когато се използва като шкаф или работилница, това ще отнеме 2,5-3 м.

За изграждането на кофража капитанът се нуждае от следните материали и инструменти:

  • дъски с неравномерни пръти;
  • равнище;
  • видях;
  • самобръчкови винтове.
проект на вила с изба

Проект и разпределение на партерния етаж и мазето на вилата

Заедно с монтирането на дървени кофражи, поставени за изолация:

  • полистиролова пяна;
  • полиуретанова пяна;
  • твърди материали.

Не се препоръчва използването на минерална вата. След известно време тя може да бъде наситена с влага.
За производството на бетон жилищна къща, използвани:

  • цимент М 400;
  • натрошен камък;
  • вода;
  • пясък.

Оптималният начин за приготвяне на хоросана е да се използва бетонен смесител. Напълнете стените на мазето и основата едновременно. Прекъсванията не могат да се извършат, така че сградата да е с високо качество. Преди да излеете основата на жилищна структура, трябва да попълните пясък с натрошен камък в ямата.

След това сместа се разпределя равномерно на дъното. Бетонът трябва да се изсуши добре. Това отнема от 15 до 21 дни.

Проектиране на двуетажни къщи с мазета

Двуетажна вила в сравнение с едноетажни сгради, по-големи по размер и височина.

сутерен план със сауна

Оформлението на сутеренния етаж със сауна, хол и котелно помещение

Такива структури обикновено се състоят от 2 етажа и таван. Полезната площ на сградата се увеличава. Чертежите помагат точно да определят натоварването на основата. Мазето е предназначено основно за съхранение на храни. Понякога мазето се превръща в сауна.

В този случай той трябва да бъде изолиран от дневните в къщата. Висококачествен 2 етаж е голямо натоварване на основата. Конусната форма на конструкцията позволява да се намали натоварването по стените на мазето. Когато поръчвате рисунки в строителна фирма, не забравяйте да кажете за вашето желание.

Сутеренът с мазета може да бъде изграден от различни материали:

  • бетон;
  • газобетон;
  • тухла;
  • широки строителни блокове.


За да направи структурата достатъчно здрава, тя е подсилена. За лигамента се използват специални куки, които се издават над страничната повърхност на основата. Собственикът решава кой вариант е най-подходящ. Когато проектирате, трябва да вземете под внимание размери и оформление на участъка, нуждите на собственика и финансовите възможности. Модерните строителни материали позволяват да се съкрати времето за строителство и да се улесни процеса на изграждане на конструкции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти на къщи с подземен гаражПроекти на къщи с подземен гараж
Оформлението на голяма двуетажна частна къщаОформлението на голяма двуетажна частна къща
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Проекти и планиране на къщи за няколко семействаПроекти и планиране на къщи за няколко семейства
Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерияОформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Разпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гаражРазпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гараж
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
» » Оформлението на модерна къща с мазе
© 2021 BggeHat.com