Варианти на планиране на двуетажни къщи с гараж

Варианти на планиране на двуетажни къщи с гараж

Проектите на двуетажни къщи с гараж трябва да осигуряват удобство за разполагане на всички стаи, както и входове и изходи. Наличието на втория етаж в дизайна определя компактността и в същото време възможността да се настанят в къщата на голямо семейство.

къща с гараж

Проектиране и оформление на двуетажна къща с гараж

Удобство на обединени сгради

Дизайнът на двуетажна къща, съчетана с гаражно пространство, има предимствата:

  1. Под един покрив са разположени всички жилищни помещения и гараж.
  2. Способността да спасявате земя, без да заемате много място в задния двор.
  3. Осигуряване на отопление на гаража с комуникации у дома.
  4. Възможност да влезете в гаража, без да напускате улицата.

При проектирането вътрешно оформление в къщата трябва да вземе предвид всички изисквания на клиента. Но най-подходящите решения са:

  1. Настаняване на първия етаж на кухнята с достъп до тавана, баня, бани в къщата, студио, хол, стая за гости, котелно помещение, общ коридор с отделен изход към гаража.
    партерния план

    Оформлението на първия етаж на двуетажна вила с гараж

    На втория етаж е препоръчително да поставите спални, две бани, баня в частна къща и балкон.

  2. Настаняване на първия етаж на детска стая, хол, баня и баня, кухненско студио с трапезария, до - помещения с достъп до гаража. На втория етаж има спалня, стая за гости, студио или студио. Можете да предоставите надстройка над гаража. Например, поставете на това място голяма зимна градина в къщата.

В първия случай се разглежда голямо семейство, където има възрастни хора. Те могат да бъдат разположени в стаята за гости на първия етаж. Това ще ви спести от постоянно ходене на стълбите до втория етаж. В крайна сметка, всички необходими удобства, както и кухня, разположена на първия етаж на къщата.

вила с гараж

Оформлението на всички етажи на частна къща с гараж

Във втория вариант разпределението на двуетажна къща с гараж осигурява семейство с малки деца. Проектиране на приземния етаж план на детската стая осигурява възможност за безопасното им движение около периметъра на първия етаж, където има всичко, от което се нуждаете.

В планирането има изход от къщата до гаража. В първия вариант - от общия коридор, във втория - от помещението за поддръжка. Такава конструкция дава възможност да се премине в гаража по всяко време без да се нарушава домът.

Подходящи материали

В момента се изпълняват проекти на двуетажни къщи с гараж, като се отчита използването на всякакви строителни материали. Някои фирми предпочитат дизайна на къщи с гараж от газобетон или пенобетон. Тези строителни материали имат много предимства.

Може би най-значимите са следните: стените на такива къщи не абсорбират вредните отработени газове на колата, те имат топлоизолационни свойства, преминаващи през пара.

Това на свой ред дава възможност да се спестят както отоплителните и дневните помещения, така и гаражното пространство.
Но сред многобройните дизайнерски фирми има и агенции, където те се застъпват за изграждането на къщи, включително къщи, изработени от греди. Защо това внимание се отделя на тези жилищни сгради?

Първо, този тип строителство включва проектирането и планиране на елитни вили от залепен или поцинкован дървен материал.

къща с гараж

План на двуетажна къща с гараж

Въпреки че има малко хора, които желаят да построят къщи от тези скъпи материали, те съществуват. Няколко проекта се изплащат.

На второ място, има много възможности за построяване на по-евтини къщи - от профилиран бар. На какво са добри?

Стените от профилирани греди имат такива важни предимства в случая на квартал с гаражна зала, като шумоизолация, високо ниво на противопожарна безопасност, екологосъобразност. Ето защо проектите и плановете за построяване на къща с гараж от дървен материал заслужават вниманието на собствениците частни парцели, които планират да построят собствени жилища.

Под един покрив или отделно

Планът на двуетажна къща може да осигури проектиране на вграден, прикачен гараж, както и на сутерена. Първите две възможности печелят, че пристигането в колата не е пречка нито през лятото, нито през зимата.


Двуетажен къща

Двуетажна къща с прилежащ гараж

Ако се намира гаражът в къща с подземен етаж, Трябва предварително да зададете гладкото спускане. В противен случай, колата в зимния леден лед просто няма да влезе в портата. Но гаражната стая в основата или вградената изглежда много по-естетична. Обикновено покривът покрива както жилищните помещения, така и гаража. Това ви позволява да спестите строителни материали при монтажа на покрива.

Прилежащият гараж е удобен, защото местоположението му може да се планира, след като вече има готов проект на двуетажна къща. Кварталът на жилищните помещения с гараж е толкова неблагоприятен, колкото разпространението на автомобилното гориво изпуска в жилищна зона.

В този случай няма нужда да се отдадете на допълнителна сложна принудителна вентилация. Гаражът може да бъде прикрепен отстрани на къщата, където няма спални, в близост до котелното и други помощни помещения. Заминаването от него може да се извърши от края или на друго удобно място.

Подреждане на сутерен

Варианти на къщи с гараж и мазе могат да бъдат различни. Подходящ е, ако мазето се нагрява. След това можете да организирате семинар или билярдна зала.

Планове за подобни къщи с мазе отчитане на полагането на комуникации, където е оборудвана мазето. След това не издърпайте водопровода и не удължете отоплителната система.
Има няколко нюанса:

  1. Изборът на надеждна основа.
  2. Оборудването на екстракт в мазето.

Най-подходящо е оформлението, което предвижда, че мястото под мазето се разпределя под гаража. Толкова е лесно да се осигури подземна стая с топлинна и течаща вода. Някои клиенти искат да имат мазе под цялата двуетажна сграда, включително място под гаража. В този случай, препоръчително е да се инсталира монолитна стоманобетонна основа, да се подсилят стените на самата жилищна сграда. Това гарантира надеждността на надземната конструкция.

вилен план с гараж

Вариант на проекта и оформление на двата етажа на къщата с гараж

В някои случаи се предлага гаражът да се планира в мазето или част от него. Подземното разположение на гаража има своите предимства. Такъв проект е много подходящ в случай, че няма достатъчно земя.

Монтиране на таван над мазето или дори разрушаване на цветна градина пред входната врата, над мястото, където в къщата под земята е подреден гаражът, помага да се използва малък сайт с полза.

Как да комбинираме гараж и сауна

Планирането на къща на два етажа с гараж и сауна не е нещо необичайно. Ако се приближите към това с ума, получавате много интересни опции. На първо място, необходимо е да се реши какво представлява сауна в къщата. Всеки знае, че това е просторна или не много стая, където има топлина и много пара.

гараж планиране сауна

Разпределение на мазето с комбиниран гараж и сауна

При изграждането на сауна трябва да се спазват две основни изисквания за правилното функциониране на тази стая. Те включват:

  1. Добра качулка.
  2. Възможност за полагане на комуникации.
  3. Мерки за безопасност.

Ако се гарантира безопасността при изграждането на помещения за въздушни процедури, другите две условия са изпълнени на етапите на планиране и проектиране. Възможно е, разбира се, да не се подава отопление и течаща вода към сауната. Направете го отделно от стаята за пране. Но тази опция е изключително неудобна. Рационално решение е оформлението на сауната на първия етаж на двуетажна къща в близост до банята. Друга възможност е подреждането в мазето.
Ако планирате сауна под къщата в сутерена, най-добрият вариант е под гаража.

оформление на сауна и гараж

Оформлението на мазето е 10x13 метра със сауна и гараж

Много по-лесно е да направите тръбопроводите, отоплението, да осигурите надежден чертеж с добра сцепление. Важно условие за осъществяването на такова оформление е допустимото отклонение за дебелината на подовете. Те трябва да имат надеждна хидроизолация, когато комуникират с гаража и други части на приземния етаж на къщата.

Ако направите сауна в мазето, можете да го оборудвате според всички правила, т.е. да организирате място за парна баня, пералня, да направите просторна гардеробна с маса и столове. Толкова е приятно да се пие горещ билков чай ​​между почивките в парната баня. Разположението на двуетажна сграда с гараж е много важно. Тя ви позволява да вземете под внимание всички нюанси при изграждането на най-интегрираната сграда.

къща гараж план сауна

Оформлението на първия етаж на двуетажна къща с гараж и сауна

Освен това, помислете за варианти за по-интересно оформление с стаи от второстепенно значение - за отдих, развлечения, отдих и работа. Под покрива на двуетажна жилищна сграда с разумен подход, всичко това може да бъде настанено. И тогава средната частна сграда се превръща в истинска крепост с всички удобства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се направи проект и къща проектКак да се направи проект и къща проект
Опции за оформление на къща 10x12Опции за оформление на къща 10x12
Оформлението на голяма двуетажна частна къщаОформлението на голяма двуетажна частна къща
Оформлението на гаража с ванаОформлението на гаража с вана
Вътрешно оформление на къщатаВътрешно оформление на къщата
Къща с балдахин практическо решение за всяко семействоКъща с балдахин практическо решение за всяко семейство
Проекти и оформление на тухлена къщаПроекти и оформление на тухлена къща
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Проекти и планиране на къщи за няколко семействаПроекти и планиране на къщи за няколко семейства
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
» » Варианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
© 2021 BggeHat.com