Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9

План и проект на едноетажна къща от 6 до 9

Със същата площ на апартамента и къщата, пространството в последната ще изглежда винаги по-малко. Това се дължи не само на психологията на възприемането на пространството, но и на обективните фактори. Например, оформлението на едноетажна къща от 6 до 9 може да бъде подобно на доста просторен двустаен апартамент или скромен тристаен апартамент.

къща оформление 6 до 9

Типично разположение на едноетажна къща 6x9 метра

Въпреки това, при едни и същи квадратни метра, в частна къща трябва да се пренасочат в предверието, някъде да се сложи котелно помещение и предоставяне на място на друго оборудване не е инсталиран в апартаментите.

Но дори и в този сценарий, едноетажна частна къща с площ от 54 квадратни метра. метър размер от 6x9 е доста подходящ за жилищно настаняване. при правилно оформление малка сграда може да се превърне в къща, която ще бъде удобна за използване за различни цели от различен брой хора.

Общи принципи на планиране

Едноетажна къща Това включва поставянето на всички налични помещения на едно ниво. Малка площ - това е предимство, което ще стане очевидно в организацията на отоплението, канализацията и местоположението на банята.

На петдесет квадратни метра ще бъде достатъчно да планирате само една баня или душ кабина.
Проектиране и оформление на едноетажна къща от 6 до 9
Схемата може да съдържа само един вход и изход за вода и отводняване на канализацията, като към нея може да се свързва не само баня, а кухня. Компактното устройство ви позволява да пестите на отоплителната система. За да поддържате оптималната температура, можете да използвате една фурна или камина с инсталирани радиатори или не много мощен бойлер.

Въпреки факта, че зоната 6х9 е малка, по-добре е да следвате общите препоръки в оформлението.

Разделете цялото пространство в жилищен и нежилищен район и ориентирайте ги до краищата на света. Разположението на дневната и спалнята в южната част на къщата ще им позволи да бъдат пълни с естествена светлина и слънчева светлина до максимум. В резултат на това икономиите на електроенергия, които се изразходват за осветление и отопление.

За да предотвратите навлизането на студен въздух в къщата от улицата, оборудвайте малък вестибюл на входа. Някои оформления дават тази функция на коридора, който е напълно изолиран от жилищните помещения чрез плътно затваряне на вратите.

Различни разпределения на едноетажна къща 6х9

6x9 - малко пространство, така че е глупаво да прекарате полезна площ за подреждането на ненужни зали и коридори. По-логично е да се изгради оформление по такъв начин, че да се избегне напълно неизползваното пространство. В този случай входът може да бъде хол или специално оформление на кухнята.

Спалня и всекидневна

За възрастна двойка или семейство без деца, това оформление е съвсем подходящо. В този случай, цялото пространство е разделено между две основни стаи - една спалня, която заема 10-15 квадратни метра и всекидневна.

Такава къща оформление прилича на класическата версия на двустаен студио апартамент. Според плана, дневната е отворено пространство, съчетано с кухня. Площта на основната стая е от 20 до 30 метра, в зависимост от нуждите на собствениците на къщата.
Проектиране и оформление на едноетажна къща от 6 до 9
Дневната е като хол, като има достъп до баня, спалня и входно антре. Ако е необходимо, тази стая може да се използва като стая за гости. Входното помещение е комбинирано с барабан.
Когато площта на стаите е намалена, къщата може да бъде оборудвана с тераса.

По-малкото от това планиране е липсата на котелно и бизнес стая. Това означава, че ще бъде водно отопление и помпено оборудване да бъде в банята и в кухнята, а отоплението е възможно с радиатори или по други начини, които изключват монтажа на котела.

Спалня и кухня

Такъв план е отлична възможност за градинска къща. Можете също да използвате това оформление за двойка без деца или един човек. Визуално къщата е разделена на две части. От едната страна на входа има просторна спалня, а от друга - кухня и котелно.

къща от 6 до 9

Едноетажна къща план със спалня и кухня

Фоайето, залата и банята споделят къщата на половина. Залата служи като входно антре, но е много трудно да се оборудва със складово помещение, тъй като четири врати веднага излизат на малка площ.
Спалнята и кухнята имат две прозорци, в котелното са предвидени естествено осветление. Тази стая е оборудвана и с отделен вход, който напълно отговаря на изискванията за безопасност. Банята няма естествено осветление. Въпреки това, с малка площ, можете поставете пълна баня, а не просто душ.

Спалня, хол и съблекалня



Един от най-балансираните проекти, който ви позволява да поставите в малка площ всички необходими помещения.


Централният вход разделя къщата на две части. Тамбурът служи като коридор. От една и съща стая можете да стигнете до специално котелно помещение.
оформление с гардероб и хол
Друга врата от коридора води до хола, който е съчетан с кухнята. Той органично съчетава трите основни области: кухнята, трапезарията и хола. Космосът е достатъчно, за да се настанят удобно няколко души наведнъж.

Във втората част на къщата има спалня, баня и отделна гардеробна. Спалнята, котелното и тоалетната са с един прозорец, т.е. с естествена светлина. Студионата стая, където цялото семейство и гостите прекарват времето си заедно и прекарват по-голямата част от времето, се осветява едновременно с два прозореца. Тоалетната и коридора нямат естествено осветление.

Единственият значителен недостатък на това оформление е достъпът до банята от спалнята. Това е много удобно за собствениците на къщата, но може да донесе някакъв дискомфорт, когато гостите идват.

къща студио 6x9

Оформлението на студиото е от 6 до 9 с комбинирана кухня и всекидневна

Две спални

Къща 6x9 може да се превърне в пълен тристаен апартамент. В този случай той ще има две спални, всекидневна, комбинирана с кухня и малка баня.

С този план входът към къщата е леко изместен от центъра до ръба.

Малък коридор, който едновременно служи като вестибюл и шкаф, е оборудван с малък вграден гардероб.

От него можете да отидете директно в хола. Това е малка многофункционална стая, съчетана с кухненското пространство. В допълнение към работната зона има трапезария, функцията на залата също пада върху тази стая.

От дневната можете да стигнете до банята, която се намира в ъгъла на къщата, до входа. От една и съща стая можете да стигнете до двете спални. Всяка стая в къщата, с изключение на коридора, има един прозорец. По-малко от чертежа - липсата на котелно помещение, както и малка част от банята, което премахва възможността за поставяне на баня.

Спалня и сауна

голям къща план или къщи за сезонна почивка. Това оформление може да се използва и за постоянно пребиваване за двойка без деца.

В този проект входът разделя къщата на две части. В едната има спалня и кухня, съчетана с хол, а от друга - парна баня, мивка - душ кабина и баня. Къщата разделя вестибюла, антрето и пещта на две части. Входът на котелното е направен от другата страна на къщата. Тоест, секцията от централния вход, барабан, зала, котелно помещение се получава чрез преминаване. Тамбурът е оборудван с допълнително помещение - малка, но отделна килерка.

От гледна точка на енергийната ефективност този проект е много добре обмислен. Къщата е ясно разделена на две зони - жилищни и нежилищни. Кутията има минимум прозорци - едната в спалнята, кухнята и душ.

Разпределение на къщата 6x9 с таванско помещение

Тавански - това е възможност да се увеличи полезната площ на къщата почти два пъти, като се харчат минимални средства. Голяма алтернатива на пълноправен втори етаж.

къща план с таванско помещение

Оформлението на къщата с таван 6х9

Вътрешно оформление на къщата с таван може да бъде дори по-богат и по-разнообразен. Има възможност да се използва методът на вертикално зониране, разбиването на къщата в дневни и нощни зони или на родителите и децата.

Въпреки това, в проекти с таванско помещение има едно минус - необходимостта да се осигури място за инсталиране на стълба. Колкото по-удобен е този елемент от интериора, толкова повече пространство ще му отнеме. Комфортно и изгодно оборудвано стълбищно пространство - това е специален талант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на къща 10x12Опции за оформление на къща 10x12
Опции за оформление за едноетажна къща 10х10Опции за оформление за едноетажна къща 10х10
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Разпределение на едноетажна къща с 2 спални и гаражРазпределение на едноетажна къща с 2 спални и гараж
Оформлението на къщата 9x12Оформлението на къщата 9x12
Оформлението на едноетажна къща 11x12 икономика и красотаОформлението на едноетажна къща 11x12 икономика и красота
Атипично разположение на едноетажна къща 12х12Атипично разположение на едноетажна къща 12х12
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Оформлението на едноетажна къща 9х13 на голям парцелОформлението на едноетажна къща 9х13 на голям парцел
Схеми за отопление на едноетажна къщаСхеми за отопление на едноетажна къща
» » Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
© 2021 BggeHat.com