Опции за оформление на къща 10x12

Опции за оформление на къща 10x12


Обърнете специално внимание на дизайна на къщата и нейното оформление, така че вътрешното пространство е удобно и максимално функционално. показват огромен брой успешни архитектурни решения за вътрешното оформление на 10x12 къщи. Възможностите, които дават района на такава къща, са огромни. Опитайте се да не ги пропускате, а да ги използвате напълно, за да създадете звуково генерично гнездо.

къща от 10 до 12

Един етаж или два етажа?

Оформлението на двуетажна къща от 10 до 12 със сигурност дава повече възможности. Основното предимство двуетажна къща от едноетажно се състои в по-голямо жилищно пространство. В този случай трябва да се отбележат разликите в начина на разделяне на вътрешното пространство: в двуетажни къщи - вертикални (ако стаите за работа и почивка се намират на второ ниво) и в Едноетажни къщи - хоризонтално (когато студиото и спалните се опитват да намерят в задната част на къщата, далеч от суматохата на коридора и кухнята).

планът на първия етаж на къщата 10 на 12

планът на първия етаж на къщата 10 на 12

Въпреки това, препоръчително ли е да построите двуетажна къща с ограничен бюджет за малко семейство? Разберете възможностите и предимствата на планирането на едноетажна къща от 10 до 12 и ги сравнете с двуетажен модел на къща със същия размер.

Предимства на едноетажна къща 10х12

  • Спестявания при полагане на основите, тъй като при едноетажна конструкция натоварването на основата е много по-ниско;
  • Намаляване на разходите за строителни и довършителни материали;
  • Всички стаи и помещения на къщата са на едно и също ниво, което улеснява почистването и създава невероятни възможности за интериорен дизайн, които могат да бъдат декорирани в един стил в целия район;
  • Липса на стълби към втория етаж изключва произшествията. Това важи особено за семейства, в които има малки деца, възрастни хора и хора с увреждания.
  • Намаляване на разходите за отопление, по-бързо отопление на къщата и дългосрочно топлоотдаване;
  • Повишаване на жилищната площ на къщата, която позволява пълна почивка в тишина и спокойствие на горния етаж;
  • Живописна гледка към квартала от прозорците и от балкона на втория етаж;
  • По-добра топлоизолация (стаите на втория етаж са по-сухи и по-топло от първия етаж или тавански етаж в едноетажна къща);
  • Естетична външна привлекателност и стабилност на къщата;
  • Възможност за организиране на повече легла (действително за семейства, които често се посещават от гостите или за собствениците на вили за ежедневно отдаване под наем).

Предимства на двуетажна къща 10х12

И двата варианта на частната къща имат свои значителни предимства. В случай на голямо семейство или използване на къща за търговски цели, е уместно да се издигнат и комфортно оборудват двата етажа. Но и едноетажният проект на къщата 10х12 има своите безспорни предимства, основният от които, разбира се, е икономиката в строителството и по-ниските разходи за поддръжка.

планът на втория етаж на къщата 10 на 12

планът на втория етаж на къщата 10 на 12

Независимо от избрания брой етажи, модерната и добре проектирана къща 10x12 е много удобна къща с просторно жилищно пространство, удобно за живеене и домакинство. Изграждането на такава къща на стандартен парцел земя и внимателен вътрешно оформление създават отлични условия, в които ще е възможно да работите продуктивно и напълно да се отпуснете.

Начини за увеличаване на жилищната площ на къщата

Независимо от факта, че жилищната площ на къща от 10 до 12 сама по себе си е доста просторна, винаги има желание да спечелите допълнителни квадратни метри, за да подобрите комфорта. Тази задача е особено важна, ако семейството е голямо или често идват гости. Препоръчва се да се обърне внимание на следните начини за увеличаване на жилищното пространство на къщата и да се вземат предвид при проектирането.

  1. Разпределение и подреждане на приземния етаж за всекидневна, електрическа сауна, фитнес зала, библиотека.
  2. Монтаж на тип мансарден покрив. Изграждане на къща с жилищен таван, по правило, струва същото или малко повече от къща с традиционен покрив или покривен покрив. Но резултатът е допълнително ниво, подходящо за подреждане на спалня, обучение, баня или детска игра.
  3. Монтиране на едноетажен покрив. Открит покрив се опира на стени на различни височини, което прави възможно изграждането на малка платформа за окачване на подпорите или рампа на по-висока стена. Платформата за високи надморски височини може да се използва като работна зона или малка гардеробна, която поставя стълба към нея.
  4. Плосък покрив на къщата ще бъде подходящо място за организиране на място за барбекю, за слънчеви бани, пиене на чай на чист въздух или детски игри. Необходимо е да се инсталират надеждни бариери по целия периметър на покрива) - също така тази площ е подходяща за монтиране на малки градински люлки, оформление на цветна градина. Всъщност плосък покрив може да служи просторна тераса в къщата в топло време.

Всички тези методи позволяват лекото увеличаване на използваемата площ на къщата за по-ефикасно и рационално използване на вътрешните помещения без много разходи. Компетентното оформление на едноетажна къща 10x12 с таван дава възможност активно да се използва полезното пространство на къщата и създава усещане за пълноправен втори етаж.

Отделно, трябва да се отбележат предимствата къщи с подземен етаж:

  • Възможност за прехвърляне на приземния етаж на стопанските и битовите помещения;
  • По-сухи и топла стаи на приземния етаж на къщата;
  • Организиране на дългосрочно съхранение на култура и препарати, подреждане на изба;
  • Настаняване на билярдна зала, сауни, фитнес, зала за хоби;
  • Подреждане на подземен гараж в двуетажна къща (къщата с гаража е от значение за всяко семейство, живеещо извън града).

Помещения за частна къща 10х12

Подробният план за къща от 10 до 12 изисква схематично представяне на абсолютно всички вътрешни помещения, включително технически помещения (като котелно, сушилня, килер). Освен това, къща план трябва да се изготви, като се започне от географското разположение на къщата по отношение на страните на света. Стандартното оформление на едноетажна къща обикновено включва следните помещения:

  • вестибюл или входно антре;
  • хол;
  • кухня;
  • котелно или котелно;
  • спалня;
  • детска стая или учебно заведение;
  • баня.


Комплектът от помещения и тяхната функционална цел, разбира се, може да варира в зависимост от състава и нуждите на дадено семейство. Освен това, като се използват горните методи за увеличаване на жилищното пространство на едноетажна къща, е възможно да се организират допълнителни стаи или помощни зони.

Оформлението на двуетажната къща от 10 до 12 ви позволява да преместите спалните помещения на горния етаж, оставяйки първото ниво на помещенията за общо ползване. Възможно е да се оборудва по-просторна баня, която включва не само баня и тоалетна, но и парна баня, както и малък басейн.

Характеристики на оформлението на спалните и детските стаи

Много стриктни и взискателни трябва да се подхождат към оформлението на помещенията, в които се планира да останат децата, както и на сън и почивка жители. Дизайнът на къщата 10x12 може да съдържа няколко такива стаи, благодарение на просторната площ. Всекидневните, предназначени за спане, почивка или живеещи деца, трябва да бъдат възможно най-удобни и удобни за пребиваване. За да се избегнат физически дискомфорт, репресивна държава, отнема енергия и чувство на постоянна умора трябва да положи всички усилия за създаване на благоприятни зони, идеално място за отдих и игри.

пример за дизайн на спалнята

Пример за дизайн на спалнята

При планиране на помещенията е необходимо да се вземат предвид следните особености:

  • Прозорците на стаите за деца и спални трябва да преминават към най-осветената, слънчева страна (на юг или на изток);
  • Стаите, предназначени за почивка наематели, това е по-добре поставени в задната част на селска къща, или на горния етаж на двуетажна дом, който ще ви помогне да получите спокоен сън, далеч от шума и суетата на зоните за кухнята и коридора;
  • Изчисляването на площта на стаите за деца и спални се извършва в съответствие с нормата на мин. 8 кв. М за един човек (минималната удобна площ за семейна двойка е 12-20 квадратни метра, за две деца от един и същи пол 14-22 квадратни метра);
  • Стаите не трябва да преминават;
  • Височината на помещенията е не по-малка от 2,5 м;
  • Оптималната форма на помещенията: квадратна, правоъгълна (дължината не трябва да надвишава ширината повече от два пъти), всякакви рационализирани форми, пространства за ниша са приемливи.

Разумно е вече в етапа на планиране да се помисли за местоположението на мебелите в стаите, като се имат предвид прозорците и вратите, посочени в чертежа.

Като се вземат предвид тези функции, които още при проектирането, ще бъде в състояние да се извлече най-доброто формулата на място за спане или стаята на детето и да осигури тях толкова комфортно, че усещането за комфорт и спокойствие винаги присъства в тяхната атмосфера!

Рационално организиране на къща пространство 10x12

Частната къща приема ежедневно домакинство и домакинска работа. При такива условия всеки квадратен сантиметър от района трябва да работи ефективно, улеснявайки и оптимизирайки живота на жителите.

мебели в къщата

Наличието на къща с голяма площ не трябва да отпуска наемателите. Напротив: трябва да се положат усилия, за да се направи оформлението на къщата 10 на 12 логически, рационален и идеално подходящ ритъм за живота на семейството.

Пример за зониране с зониране 10x12

  1.  Икономическата част (гараж, работилница, изба, сушилня, котелно, котелно).
  2. Дневна зона (кухня, тераса, зала за хранене, дневна-трапезария, билярдна зала).
  3. Частен район (спални, кабинет, баня).

Очевидно е, че случайно, неоправдано подреждане на помещения ще се намали удобството на достъпа до тях и ефективността на тяхната работа. Също така си заслужава да разделяме пространството на зони на етапа на изготвяне на плана на къщата 10 за 12 и след това да планираме разпределението на конкретни помещения в границите на разпределените зони.

Съвети за поддържане на хармония и стил в интериора

  • Интериорни довършителни работи в същия стил (с голяма площ на къщата от 10 до 12 не изключват използването на тъмни или светли нюанси, които обикновено леко тесен пространство се намали този нежелан ефект, чрез добавяне на блясък повърхности: саморазливна етаж, лъскава окачен таван, и огледало полирани мебели повърхност) ;
  • Архитектурни елементи, планирани на етапа на проектиране, ще добавят избрания стил (изграждане на колони за дневната в стил ампир, аранжимент камина, корнизи, мултилевъл тавани);
  • Мебелите от една колекция (единичен мебелен ансамбъл ще подчертае единството на пространството и ще укрепи хармонията);
  • Комплексното многостепенно осветление ще даде оригиналните бележки на вечерните стаи, наситени с уютна светлина.
добро оформление

Добро планиране - гаранция за комфорт

Като обръщате дължимото внимание на оформлението на къщата от 10 до 12, ще получите удобно и многофункционално жилище, престой, в което ще бъдем щастливи за цялото семейство. Приоритет, даден в процеса на планиране на жилищни помещения, в който са планирани дългосрочна почивка, работа или детски игри, ще гарантира създаването на идеална и здравословна атмосфера в цялата къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на къщи от икономична класаПланиране на къщи от икономична класа
Оформлението на голяма двуетажна частна къщаОформлението на голяма двуетажна частна къща
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Вътрешно оформление на къщатаВътрешно оформление на къщата
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Изготвяне на къща с четири спалниИзготвяне на къща с четири спални
Опции за оформление на къщата от 8 до 8Опции за оформление на къщата от 8 до 8
Стандартно разположение на къщата от 6 до 8Стандартно разположение на къщата от 6 до 8
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Двуетажна къща 7х9Двуетажна къща 7х9
» » Опции за оформление на къща 10x12
© 2021 BggeHat.com