Оригиналното оформление на малка двуетажна къща

Оригиналното оформление на малка двуетажна къща

План за оформление на двуетажна сграда с жилищна площ до 50 квадратни метра. м. с две спални на втория етаж.

В модерното строителство е много популярно планиране на малка двуетажна къща. Това са тези структури, които ще помогнат за създаването на най-оптималното зониране на цялата територия: на дъното ще има икономически стаи, кухня и трапезария. На горния етаж мястото ще бъде запазено изключително за частни апартаменти, например спални или детски стаи, предназначени за членове на семейството.

Често проектите на подобни къщи се считат за празнична опция, да живее в него само през топлия сезон.

План на приземния етаж

План на приземния етаж

Първият етаж ще бъде до 50 квадратни метра. м. Преди входа има малка веранда, а входът към вестибюла (2.8 кв.м.). Почти всяка качествена къща има тази малка стая под формата на вестибюл. Необходимо е да се гарантира, че топлината от къщата не излиза на улицата. Този буфер може да служи и за икономически цели, например там можете да поставите малка стойка за обувки или дори малък гардероб за горно облекло. Осветлението в вестибюла може да се използва като минимум, малка крушка.

Освен това вратата влиза в коридора с площ от 4.8 квадратни метра. м. Оттогава това място е първата стая, на която се определя стила, който цари в къщата. По тази причина трябва да се обърне внимание на планирането на това място.

Планът предвижда, че коридора в тази къща ще бъде оборудван с необичайно осветление, което ще привлече вниманието на всички. Подсветката е инсталирана по периметъра на тавана, а цветът на осветлението може да бъде избран независимо. През нощта не можете да го изключите, а просто да изключите светлината. По този начин, ако семейството има малки деца, те няма да се плашат през нощта. Особено внимание трябва да се обърне на входа кухня-трапезария в къщата.

Вид на къщата



Размерът на тази стая е 10, 1 квадрат. Това място ще бъде достатъчно за местоположението на двете зони. Този, в който се приготвя храната, ще бъде по-близо до изхода, друга зона на хранене - по-близо до прозореца. Прозорецът ще бъде разположен на предната страна на сградата, която е обърната на северозапад.


Необходимо е да се погрижите за добра вентилационна система. малцина оформление на къщи обърнете специално внимание на това, но в някои ситуации е необходимо просто добро проветряване. В това пространство има две прозорци, т.е. една във всяка зона. Прозорците ще бъдат стандартни по размер, така че не е нужно да прибягвате до изкуствено осветление през деня. Такава схема може да се използва за всяка стая.

Съюз на интериори: "за" или "против"

Разделен само от малка преграда, на първия етаж има още една стая - дневната. Размерът му е 18,5 квадратни метра. m., но можете да го увеличите или намалите в зависимост от това къде ще бъде разположена дяла. Между кухнята и хола няма врата, това се дължи на новата посока в дизайна и интериора. Този ход става много модерен и доста необичаен. Много от предимствата ще са налице, когато комбинирате кухнята с хола.

  1. Комбинацията от интериора ще бъде истински подарък за всяка млада майка. Всъщност е много удобно да готвите и едновременно да следите бебето. И пространството, разпределено за това, ще бъде голямо, така че детето ще може да остане в безопасна зона.
  2. На всеки празник вече няма да се чувствате изоставени от разговора. Всеки може да участва в процеса на приготвяне на ястия и обслужване на масата, без да прекъсва разговора. Работата с чинии и ястия вече няма да е необходимо, тъй като всеки гост може самостоятелно да се грижи за себе си.
  3. Значителни икономии на технология. Първо можете да си спомните телевизора, да купите отделен апарат в хола, а кухнята няма да е необходима. Можете да гледате добър филм по време на почистване или готвене.
  4. Осветлението ще се промени към по-добро. Ако пред басейна във всяка стая е на прозореца, максимум две, сега ще има поне три от тях. Сега ще имате на ваше разположение едно светло и голямо пространство.

) Следните неща могат да бъдат класифицирани като недостатъци.

  1. Основният недостатък е миризмата на храна, която във всеки случай ще се усеща. Разбира се, миризмата на кафе е едно нещо, но овкусеното зеле не привлича всички с аромата си.
  2. Почистването ще отнеме повече време. Това няма да се отрази негативно на къщата, но личното ви време ще бъде загубено.

Космическо планиране

също на партерния етаж на къщата има гараж (14,8 квадратни метра). Разполага с отделна входна врата. От коридора можете да отидете до обща баня, която покрива площ от 1,5 квадратни метра. м.

Планът на втория етаж

Планът на втория етаж

Използвайки проста на втория етаж могат да се стигнат стълби. Има баня (4,6 кв. М.) Обща употреба. Има и 2 спални, като първият има площ от 13,4 квадратни метра. м, а вторият - съответно 13,2 квадратни метра. м. Освен това има малка и уютна зала с площ от 4,9 квадратни метра. В една от стаите има изход към балкона (1.3 кв.м.).

Изготвянето на плана на малка двуетажна къща няма да ви отнеме много време, но това упражнение трябва да се извършва внимателно. Всичко вече е планирано внимателно, е необходимо само да се приложи напълно тази идея. В резултат на това ще получите красива вила с необичайно осветление и оригинално оформление.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на голяма двуетажна частна къщаОформлението на голяма двуетажна частна къща
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Опции за оформление на двуетажна къща от 100 кв. МОпции за оформление на двуетажна къща от 100 кв. М
Удобно разположение на къщата със саунаУдобно разположение на къщата със сауна
Вътрешно оформление на къщатаВътрешно оформление на къщата
Опции за оформление на къщата от 8 до 8Опции за оформление на къщата от 8 до 8
Стандартно разположение на къщата от 6 до 8Стандартно разположение на къщата от 6 до 8
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Разпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гаражРазпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гараж
Оформлението на селска къща 10х11Оформлението на селска къща 10х11
» » Оригиналното оформление на малка двуетажна къща
© 2021 BggeHat.com