Удобно разположение на къщата със сауна

Удобно разположение на къщата със сауна

Проектиране на оригиналната двуетажна къща със сауна и четири стаи на втория етаж. Проектът на частна къща с гараж.

Планирането и изграждането на къща със сауна е чудесно решение за много семейства. За да се изгради подобна структура, е необходимо да се вземат предвид строителните кодове и правила, само тогава сградата ще бъде напълно безопасна. Този проект е разработен, като се вземат предвид шесткратната смяна на въздуха в рамките на един час, отоплителната система, както и пожарната безопасност.

Проектът на двуетажна къща със сауна и гараж

Къщата е двуетажна. Първият етаж се състои от входно антре (5.93 кв. М.), Дневна-трапезария (32.2 кв. М.), И кухня (10.65 кв. М). Последните две стаи не са разделени от врата, а целият отвор е свободен да се премести от една зона в друга. Това е постигнато чрез разрушаване на една от вътрешните стени, както и чрез поставяне на две каменни колони в средата. Това е оригиналното оформление.

Всекидневната и кухнята-трапезарията са оборудвани с топъл под. Следователно, има спестяване на топлинна енергия, но разходите за използване на електрическа енергия се увеличават. В този момент беше решено да се инсталират такива подове поради наличието на вентилационна система.

план на къщата със сауна и гараж

План на първия етаж на къщата със сауна и гараж

Мнозина не избират възможността за подобна опция като топъл под. За това си струва да се обитаваме по-подробно по своите предимства:

  • достъпни разходи;
  • привлекателен външен вид;
  • допълнителен топлинен източник;
  • липса на проекти;
  • лесна инсталация;
  • не изисква специални грижи;
  • издръжлив.

Това са причините, които показват, че топъл подът е изход от ситуацията, ако е необходима сериозна вентилационна система.

Затопляне на пода в стаята

Затопляне на пода в стаята

От хола можете да отидете в техническата зала, която може да се използва като офис, площта й е 13,9 квадратни метра. м. Звукоизолация ще бъде постигната с използването на специални материали, например, гипсокартон. В допълнение към звукоизолационните свойства, той е в състояние да запази топлината вътре. Тъй като къщата ще бъде обърната на северозапад, офисът ще изисква допълнително осветление. Следобед два големи прозореца, разположени на различни стени, ще са достатъчни, за да се постигне максимална светлина в стаята.

От коридора можете да отидете до съблекалнята (1 кв. М.) И баня (3.2 кв. м). От другата страна на вестибюла (1.8 кв. М) има входно антре. Има душ и баня (3.76 кв.м.). И последният - сауна, чийто размер е 2,43 кв. м. м. Тази къща ще изглежда наистина страхотно. Не всеки може да си позволи сауна, но не зависи от разходите за построяването му, а от работите и изискванията, които са необходими за неговото инсталиране. Около 50 квадратни метра. м. в този план е запазен за полезни помещения.

Основни изисквания

Когато изграждате сауна в къщата, ще трябва да помислите за изискванията за сигурност. Това е необходимо, за да не се сблъскаме с нежелани трудности и проблеми в бъдеще.

  1. Стаята трябва да бъде оборудвана с минимални топлинни загуби. Всъщност, за това е необходимо да се затоплят околните стени. Когато се използват материали за довършване, е необходимо да се разбере, че те никога не трябва да отделят вредни вещества и токсини при високи температури. Дори басейнът трябва да бъде правилно подреден.
  2. Правилната инсталация на хидроизолационен филм е важна.
  3. Сериозна вентилационна система. Както вече споменахме, трябва внимателно да се обърнете към този въпрос.
  4. При инсталиране на нагревателя е необходимо да следвате ясно инструкциите, на колко разстояние трябва да бъдат разположени дървените повърхности.

Ако спазвате всички тези изисквания, можете да прекарате време не само приятно, но и безопасно.

2-ри етаж

използване на втория етаж могат да се стигнат стълби. Залата не е много просторна, а размерът й е 5,02 квадратни метра. Това място е идеално място за реализиране на всяка идея за дизайн. От него можете да влезете в някоя от петте стаи. От тях четири стаи са заспали. Размерът им е 14,68 квадратни метра. м. - 10,90 квадратни метра. м. - 14.04 квадратни метра. м. и 14.04 квадратни метра. m съответно.

план на втория етаж на къщата

Планът на втория етаж на къщата

С една от спалните можете да отидете в съблекалнята от 5.3 квадратни метра. м и инча самостоятелна баня площта на която е 4,92 квадратни метра. м. Също така залата води до обща баня (5,22 кв.м.). Целият втори етаж има добро осветление не само през деня, но и през нощта. За да се постигне това, не само основните осветителни елементи, но и допълнителните, бяха използвани като подсветка.

В тази сграда наистина можете да се отпуснете и да се отпуснете, а дори и от собствената си къща не е нужно да излизате. Не забравяйте обаче, че такава структура има определени изисквания, които трябва ясно да се спазват.

Оформлението на 2-етажна сграда с камина и сауна



Едно просто и изчерпателно разположение на двуетажна къща с камина и сауна е съчетано с външни фасадни решения. Всичко това заедно създава удобна и рационална структура и е достъпна и привлекателна за много хора. На това място семейство от четирима души може да живее целогодишно.


Двуетажна къща

Има два входа:

  1. Първият (основен) започва от терасата (10,3 кв. М.), След това проходът води до вестибюла, чиято площ е 3,2 кв. М. и в котелното помещение (5,6 кв. м.). От вестибюла можете да отидете в залата.
  2.  Вторият вход (резервен) се намира на гърба на къщата. Започва с тераса, чиято площ е 17,0 квадратни метра. м. и води директно към хола.

Размерът на залата е 7 квадратни метра. Това пространство е разпределително ядро ​​на цялата къща, тъй като може да бъде предавано във всяка стая. Стартът си заслужава кухненско оформление от 15,7 квадратни метра. m. За регистрацията му се използва "триъгълник". Това е специална схема, която включва: място за рязане, зона за готвене, място за съхранение на храна или място за ядене на готвена храна. Ето как се състои триъгълникът.

Това се счита за оптимално решение за много кухни, чиято площ е доста голяма, но не е огромна. Осветлението ще дойде през деня от два прозореца, а останалите от няколко лампи, разположени на тавана. Добре е, ако кухненският комплект е снабден с допълнително осветление.

Декорация на хола

Просторната всекидневна се намира на партерния етаж, площта му е 20 кв. М. Тази стая е необичайна, тъй като ще има камина. Има мнение, че този елемент на интериора е най-сложната конструкция, която не може да бъде построена и инсталирана самостоятелно.

Сега вече не е възможно да се каже точно къде се е появила тази грешка, защото камината, напротив, е опростена версия на известната пещ. Ето защо използването му не е толкова сложно и непрактично, колкото изглежда на пръв поглед.

Приземен етаж

Приземен етаж

Нашият проект включва поставянето на вградена камина в хола. Неговата наличност е свързана с множество предимства:

  • Той е в състояние да създаде уютна и романтична атмосфера в къщата;
  • Проучването на езиците на пламъка спомага за отпускането на хората след тежък ден;
  • Създава красива среда;
  • престижната;
  • Не може да има отрицателно въздействие върху членовете на семейството.

Въпреки това, наличието камина в къщата означава съответната среда на околното пространство. Предлаганият план включва каменна камина. Следователно, близо до него не трябва да се намират никакви запалими елементи, включително дървени изделия.


На първия етаж има и сауна, чиято площ е 4,7 квадратни метра. Той е част от комплекса за баня, разположен от лявата страна на сградата. В този комплекс, в допълнение към сауната, има баня, гардеробна и баня. Общата площ на комплекса е 12.1 квадратни метра. м.

В допълнение към всичко това, първият етаж включва местоположението на стаята за гости, чиято площ е 10,9 квадратни метра. Това е ъглова стая с прекрасен изглед към градината. Целият дизайн на това пространство зависи от вкусовете и предпочитанията на собствениците на къщата.

Планиране на втория етаж

На втория етаж има голяма зала, чиято площ е 9,5 квадратни метра. м. За подредбата на това място можете да използвате малък шкаф със стъклена повърхност. Тук можете да поставите награди за членове на семейството, писма или снимки. Оттук можете да отидете в някоя от трите спални. Размерът им е 15,5 квадратни метра. м., 15.7 квадратни метра. м., 20,2 квадратни метра. m съответно.

Също така на етажа има обща баня, чиято площ е 9,8 квадратни метра. м., килер (3.8 кв.м.) и балкон, с площ 7.8 кв.м. м.

Първи етаж на къщата

Първи етаж на къщата

Изненадващо е, че толкова много полезни помещения се намират на площ от по-малко от 200 квадратни метра. м. Този факт влияе върху практичността, функционалността и удобството на цялата къща. такъв двуетажен къща план ще бъде отлично решение за изграждане в града и извън него.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вътрешно оформление на къщатаВътрешно оформление на къщата
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Къща с балдахин практическо решение за всяко семействоКъща с балдахин практическо решение за всяко семейство
Оформлението на двуетажна къща с площ 9x9Оформлението на двуетажна къща с площ 9x9
Стандартно разположение на къщата от 6 до 8Стандартно разположение на къщата от 6 до 8
Планиране на елитна къщаПланиране на елитна къща
Двуетажна къща 7х9Двуетажна къща 7х9
Планът на двуетажна къща от 120 кв.м.Планът на двуетажна къща от 120 кв.м.
Разпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гаражРазпределение на къщата 150 кв.м С прилежащ гараж
Оформлението на селска къща 10х11Оформлението на селска къща 10х11
» » Удобно разположение на къщата със сауна
© 2021 BggeHat.com