Опции за оформление за едноетажна къща 10х10

Опции за оформление за едноетажна къща 10х10


Уикенд и ваканция, прекарани в частен дом на открито, ви позволяват да се отпуснете и енергизирате напълно през цялата седмица. Все повече и повече семейства през последните години се преместват в града за постоянно пребиваване. Предимствата на живеенето в природата са очевидни, а здравата селска къща днес е достойна алтернатива на градския апартамент.

Особено внимание трябва да се обърне на проект на къщата и нейното оформление, така че вътрешното пространство е удобно и максимално функционално.

Проектът на едноетажна къща 10 за 10

Предимства на едноетажна къща 10х10

Една от най-разпространените варианти на къщите е едноетажна сграда с площ от 10x10 метра. Популярността на този конкретен модел се обяснява с редица предимства.

  1. Вътрешното пространство на помещенията е достатъчно за комфортен престой от 3-5 души.
  2. Спестявания при полагане на основите, тъй като при едноетажна конструкция натоварването на основата е много по-ниско;
  3. Всички стаи и помещения на къщата са на едно и също ниво, което улеснява почистването и създава невероятни възможности за интериорен дизайн, които могат да се декорират в един стил по целия площад.
  4. Липса на стълби към втория етаж изключва аварии - това важи особено за семейства, в които има малки деца, възрастни хора и хора с увреждания.
  5. По-бързо отопление на къщата и дългосрочно запазване на топлината.
  6. Голям избор от решения за планиране на десния кв. Площ без вътрешни носещи стени.

По принцип една модерна едноетажна къща 10x10 е много удобна къща с просторна всекидневна, удобна за живеене и домакинство. Изграждането на такава вила на стандартен парцел от 6 хектара и компетентно оформление на стаите ще създаде отлични условия, в които ще бъде възможно да се работи продуктивно и напълно да почива.

мебели в хола

Начини за увеличаване на жилищната площ на къщата

Въпреки факта, че жилищната площ на едноетажна къща 10х10 сама по себе си е доста просторна, винаги има желание да спечелите допълнителни квадратни метри, за да създадете повече комфорт. Тази задача е особено важна, ако семейството е голямо или често идват гости. Препоръчва се да се обърне внимание на следните начини за увеличаване на жилищното пространство на къщата и да се вземат предвид при проектирането:

  • Подреждане на мазето на къщата за жилищни помещения, сауна, фитнес, библиотека;
  • Монтаж на тип мансард на покрива (изграждането на къща с жилищна тавана, като правило, струва същото или малко повече от едноетажна къща с традиционен покрив от дъб, но резултатът е две нива, еднакво подходящи за подреждане на спалня, баня или детска игра);
  • Монтаж на натрупано покрив: единствен тур покрив лежи върху стените на различни височини, което дава възможност за изграждане на малка платформа, монтирани на стълбове или рампа за по-висока платформа стена надморска височина може да се използва като работна площ или малка съблекалня, поставяйки стълба на тавана;
  • Плоският покрив е едноетажна къща е добро място за организиране на барбекю, палуба, партита на открито чай или детски игри (трябва да се настрои на надеждни бариери по периметъра на покрива) - а районът е подходящ за инсталиране на малка градинска люлка, разбивка цветна леха. Всъщност плосък покрив може да служи просторна тераса на къщата в топло време.

мансард у дома

Всички тези методи позволяват лекото увеличаване на използваемата площ на къщата за по-ефикасно и рационално използване на вътрешните помещения без много разходи. Въпреки това основната гаранция за правилната организация на пространството е компетентно разположение на сградата 10 за 10. Едната къща трябва да е възможно най-удобна и функционална.

Какво включва сградата на проекта?

  1. Архитектурно описание (чертеж на сградния план, размери на интериора с обозначение на врати и прозорци, оформление на холове и домакинства).
  2. Изчисляването на структурните елементи (фундамент, кутия на едноетажна къща, ребра, покриви са изобразени схематично на чертежи с подробни маркировки и изчисления).
  3. Електрическа част (подробно описание на връзката на къщата с електрическата мрежа с схематично изображение на окабеляването и окабеляване на изходите).
  4. Инженерингов компонент (планът за полагане на жизненоважни комуникации - вентилация, канализация, водоснабдяване, отопление).

Подробно и внимателно описание на всяка част ви позволява да получите подробна информация дизайн и дизайн на къщата, предоставяне на необходимата информация за изчисляване на строителни и довършителни материали, разкриване на опасни рискове и скрити възможности. С други думи, успешната ерекция и планиране на селска къща 10х11 са възможни само с цялостен подход към всички жилищни системи и параметри.

На това видео можете да видите често срещаните грешки, които могат да се случат при избора на проект у дома.


Помещения на едноетажна къща



Подробният план за едноетажна къща изисква схематично представяне на абсолютно всички вътрешни помещения, включително нежилищни (като котелно, сушилни, килер). В допълнение, планът на къщата трябва да се основава на географски местоположението на конструкцията по отношение на страните. Стандартно оформление на едноетажна къща, като правило, включва следните условия:

  • вестибюл или входно антре;
  • хол;
  • кухня;
  • котелно или котелно;
  • спалня;
  • детска стая или учебно заведение;
  • баня.

Комплектът от помещения и тяхната функционална цел, разбира се, може да варира в зависимост от състава и нуждите на дадено семейство. Освен това, като се използват горните методи за увеличаване на пребиваването вътрешното оформление на къщата Възможно е да се организират допълнителни стаи или допълнителни помещения.

1-етажна къща план от 10 до 10

Пример за оформление на едноетажна къща 10х10

Характеристики на оформлението на спалните и детските стаи

Много стриктни и взискателни трябва да се подхождат към оформлението на помещенията, в които се планира да останат децата, както и на сън и почивка жители. Такива стаи трябва да бъдат възможно най-уютни и удобни за престой. За да се избегнат физически дискомфорт, репресивна държава, отнема енергия и чувство на постоянна умора трябва да положи всички усилия за създаване на благоприятни зони, идеално място за отдих и игри.

При планиране на помещенията е необходимо да се вземат предвид следните особености:

  • Прозорците на стаите за деца и спални трябва да преминават към най-осветената, слънчева страна (на юг или на изток);
  • Стаи, предназначени за почивка на наематели, е по-добре да има в задната част на къщата, което ще ви помогне да получите пълен сън далеч от шума и суетата кухня и зони за коридори;
  • Изчисляването на площта на стаите за деца и спални се извършва в съответствие с нормата на мин. 8 кв.м. за един човек (минималната удобна площ за семейна двойка е 12-20 кв.м, за две деца от един и същ пол 14-22 кв.м.);
  • Стаите не трябва да преминават;
  • Височината на помещенията е не по-малка от 2,5 м;
  • Оптималната форма на помещенията: квадратна, правоъгълна (дължината не трябва да надвишава ширината повече от два пъти), всякакви рационализирани форми, пространства за ниша са приемливи;
  • Разумно е вече в етапа на планиране да се помисли за местоположението на мебелите в стаите, като се имат предвид прозорците и вратите, посочени в чертежа.

дизайн на детска стая

Като се вземат предвид тези функции, които още при проектирането, ще бъде в състояние да се извлече най-доброто формулата на място за спане или стаята на детето и да осигури тях толкова комфортно, че усещането за комфорт и спокойствие винаги присъства в тяхната атмосфера!

Рационално организиране на пространството на едноетажна къща

Частен дом 10х13 Това включва ежедневно домакинство и домакинска работа. Въпреки съвременните възможности за автоматизиране на ръчния труд, работата е една и съща. При такива условия всеки квадратен сантиметър от района трябва да работи ефективно, улеснявайки и оптимизирайки живота на жителите.

При изготвянето на план е допустимо да се прецени и коригира площта на необходимите помещения, за да се промени тяхното разположение и подреждане.

Във всеки случай компетентното оформление трябва да изпълни основната задача: компактното разполагане на всички планирани помещения с най-рационално използване на вътрешното пространство на къщата.

Няколко практически съвета ще ви помогнат да реализирате ефективно оформление на едноетажна къща.

  1. Отказ на предверието или коридора ще спаси до 3 м от използваемата площ (в този случай, входната врата води директно в общата стая, осигуряват двойна врата на входа на който е възможно да се организира гардероб и obuvi- допълнителна изолация на помещения);
  2. Изборът в полза на интериор и оформление на кухнята, когато кухня, трапезария и хол на са едно общо помещение, без необходимостта от допълнително изграждане на стени, изяде част от пространството (интериора на кухнята и хола е позволено да се оцелее в същия стил, който ще даде хармония и цялост на място);
  3. Разпределение на комбинираната баня и тоалетна помогнете да организирате стая за водни процедури и тоалетна (използвайки ъглова санитарна техника и отказвайки традиционна баня в полза на душ ще освободи няколко допълнителни метра);
  4. Изграждане на спомагателни съоръжения (котелни, складови помещения, сушилни, бойлери) в мазето, или ако не, ни най-малко приоритет и удобни места в страната;
  5. Максималната ползотворното използване на вертикално пространство (ефективно организиране на различни теми и обекти е възможно без монтаж на обемисти скринове, шкафове и гардероби. При планиране съоръжения следва да предвиждат необходимостта да се настанят на вътрешния имота и посочи мястото, където ще бъде на подходящи малки рафтове, ниши, вдлъбнати в стената, конзола рафтове, стени шкафове).

Като отделяте дължимото внимание на оформлението, ще получите удобно и многофункционално жилище, което ще бъде радост за цялото семейство. Приоритет, даден в процеса оформление и пространство за зониране, в които се планира дългосрочна почивка, работа или детски игри, ще гарантира създаването на идеална и здравословна атмосфера в цялата къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на къща 10x12Опции за оформление на къща 10x12
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Разпределение на едноетажна къща с 2 спални и гаражРазпределение на едноетажна къща с 2 спални и гараж
Оформлението на едноетажна къща 11x12 икономика и красотаОформлението на едноетажна къща 11x12 икономика и красота
Проекти на частни къщи 6х9 с таванПроекти на частни къщи 6х9 с таван
Атипично разположение на едноетажна къща 12х12Атипично разположение на едноетажна къща 12х12
Оформлението на къщата е до 100 кв.м. Оригиналността и красотатаОформлението на къщата е до 100 кв.м. Оригиналността и красотата
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
» » Опции за оформление за едноетажна къща 10х10
© 2021 BggeHat.com