Проекти на частни къщи 6х9 с таван

Проекти на частни къщи 6х9 с таван

Оформлението на малка къща Обикновено е подходящ за постоянно пребиваване на малко семейство. Такива пропорции също са от значение планиране и подреждане на обекта със собствени ръце, където настаняване ще бъде изключително сезонно. Има няколко типа къщи проекти 6х9 м, които могат да бъдат реализирани. Всеки от тях има своите особености, като отсъствие бани в къщата или кухненско оборудване, и наличността втори етаж в къщата или таванско помещение.

къща проект 6x9

Готов дизайн на къщата 6x9 от бар с таван и веранда

Едноетажна ваканционна къща

Ако искате да имате селска къща за отдих на открито, то оформлението на едноетажна къща с размери 6х9 м е изборът за вас. Основната площ на тази сграда ще бъде заета от всекидневна, която може да бъде разпределена до 20 квадратни метра. Спалнята е оборудвана според нуждите и се намира в ъгъла на сградата. Други стаи, като например баня или тоалетна малка ъглова кухня, са разположени от двете страни на хола.

Такава скромна планиране за ваканционен дом размерът 6х9 м ви позволява да спестите пари за строителство и също така помага да се използва рационално малко жилищна площ. Разбира се, ако имате вашите идеи за по-необичайно оформление, те могат да бъдат използвани за такова помещение, но те ще доведат до допълнителни разходи.

къща план 6х9

Разпределение на всички етажи на къщата с таван 6х9

Струва си да се има предвид, че разходите изграждане на къща от един бар броят на дневниците, които са най-засегнати.
Основната задача при планирането на къща с размери 6х9 м е да се създаде максимален капацитет на стаята. В такава структура на дача, малко семейство до 5 души може да живее без да изпитва дискомфорт при липсата на свободно пространство.

С правилното планиране в тази сграда можете да организирате малка зала, от която посетителят влиза в основната стая на къщата - хол. Достъп до банята също е възможно от коридора. За да се издигне на втория етаж или на тавана се нуждаете от стълбище. Местоположението му ще бъде удобно, ако се инсталира веднага след влизането в къщата.

Пълна къща с мансарда в размер 6х9 м

За да построите къща и да получите сграда до ключ, ще ви е необходим следният материал:

  1. За една малка сграда най-добрият избор е колонна основа.
    къща фондация 6x9

    Готовата колонна основа под къщата е 6x9 м

    Тя има малка цена и ви позволява бързо да построите къща от бар размер 6х9 м.

  2. Стените в такава сграда са най-добре направени от профилна шина със стандартни размери (100х150 мм). Може да се закупи от всеки строителен магазин. За да запазите топлината, най-добре е да използвате нагревател за интервю.
  3. Преградите за първия етаж и тавански етаж трябва да бъдат изработени от различни материали. Най-ниското ниво е най-добре оборудвано с лъч, а таванското помещение - с рамков панел.
  4. Таванът на първия етаж също е направен от стандартен лъч, но трябва допълнително да се шие със суха облицовка. За да изолирате пода, можете да използвате URSA с размер 50 мм.
  5. На покрива на цялата сграда е необходимо да се обърне със специално внимание, тъй като тя ще зависи от условията на живот мансардна стая. Ето защо, като основен материал, най-добре е да изберете лента с размери 50 на 100 мм.
    покривен скелет

    Монтаж на покрива на тавана на къщата 6х9 м



    В допълнение към самия покрив е необходимо да се грижи за наличието на летвата, която е направена от немаркирана дъска, чиято широчина трябва да бъде 20 mm.

  6. Също така си струва да се грижите за наличието на строителни материали за подреждане на стълби към тавана, особено ако се планира да се правят парапети и парапети заедно с него.
  7. Прозорците на такава малка къща трябва да са пропорционални. Обикновено се монтират прозоречни блокове с размер 1x1,2 м. За да се запази топлината в сградата, струва си да се избере прозорец с двоен стъклопакет.
  8. За изолация на цялата стая е необходимо да се използва минерална вата, изолирана от пара и влага. Затоплянето е като етажа на първия етаж и таванското помещение. Ширината на вата трябва да бъде най-малко 50 мм.
  9. Подът за къщата е най-добре направен от дъски за обшивка с размери 20 мм. Ако се използва плоча за пакетиране, нейната ширина трябва да бъде 27 мм.

    монтаж на дървени подове

    Процесът на инсталиране на дървен под в къща 6х9

Предварително обмислени какви материали имате нужда за изграждането и какво искате да издигнете в къщата си, можете да изчислите стойността на целия проект.

Таван за къщата 6х9м

Когато планирате къща с таван, трябва да имате предвид колко стаи трябва да поставите на втория етаж. Ако в горната част на сградата ще се настанят две стаи, можете да направите малка зала с площ до 4 квадратни метра. м. За да изглежда по-привлекателен, но е доста просторен, той може да бъде украсен с облицовка с цветя.

Тъй като в такава стая няма естествен източник на светлина, струва си да се грижим за осветлението в залата и в други секции на тавански етаж.

За рационално използване на най-високото ниво в малка къща, помещенията, ако са планирани две, трябва да бъдат направени еднакви.

мансардна къща 6x9

Довършителни работи и интериор на таванското помещение 6х9

Разбира се, нищо не пречи на една от стаите да бъде използвана за други цели:

  • работен или творчески кабинет;
  • детска стая за игри;
  • фитнес зала;
  • оранжерия или малка зимна градина.

Общата площ на кея не трябва да бъде по-малка от 16 квадратни метра. м. Дизайнът на тази стая може да бъде напълно различен, тук собственикът на къщата е ограничен само в неговото въображение и финанси. Но си струва да си припомним, че постоянният престой на мансардата създава специални изисквания за изолацията на помещенията.

Ето защо, ако планирате да останете в такава къща не само през лятото, но и през студения сезон, струва си да използвате топлоизолационни материали или отопление на втория етаж.
Такъв проект за частен дом, по правило, е подходящ за тези, които планират да живеят в тях сезонно.


Максималният капацитет на тази сграда не може да надвишава 5 души, тъй като скромните размери позволяват поставянето на максимум две спални. Но в същото време такова жизнено пространство е достатъчно, за да побере всички необходими удобства за комфортен живот на човек. Такава къща ще бъде отлична възможност за добра почивка. Благодарение на създадената от нашите собствени ръце ситуации, както и на личния парцел, къщата с таванското помещение ще помогне да се разсее и да се отпуснете от суматохата на града.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти и оформление на градинската къщаПроекти и оформление на градинската къща
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Вътрешно оформление на къщатаВътрешно оформление на къщата
Снимка и разпределение на къщиСнимка и разпределение на къщи
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Проекти на къщи с прозорец и таванско помещениеПроекти на къщи с прозорец и таванско помещение
Оформлението на къщата 9x12Оформлението на къщата 9x12
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
» » Проекти на частни къщи 6х9 с таван
© 2021 BggeHat.com