Проекти на къщи с прозорец и таванско помещение

Проекти на къщи с прозорец и таванско помещение

Има огромна сума проекти на частни къщи: някои строги и кратки, други - помпозни и изкусни. И само къщата, оборудвана с прозореца на залива и таванското помещение, изглежда елегантно и резервирано. Става въпрос за проектите на такива къщи, които ще бъдат обсъдени в нашата статия.

къща с прозореца на залива и таванско помещение

Проектът на едноетажна вила с таванско помещение и прозорец на залива

Характеристики на прозореца на залива и тавана

Характеристиките на прозореца на залива и тавана, като много успешни архитектурни решения, са, че с тяхна помощ можете да използвате компактен едноетажна къща оригинални и просторни. Много често се прибягват до тях, когато площта на обекта е малка и поради това площта, разпределена за структурата, е много ограничена.

вила с тавански прозорец

Проектът на двуетажна модерна вила с прозорец и таван

Какви са предимствата на тавана и прозореца на залива? И какви са те?

Какво е таванското помещение и прозореца на залива?

Таванът е стая, разположена на мансарда. Ограничаващите повърхности на тавана са покривът. Тази стая е оборудвана по правило за цялата площ на приземния етаж на къщата. Все пак има вили проекти, където таванското помещение е планирано за площ, надхвърляща основата на сградата.

В този случай строителите използват допълнителни подпорни колони, колони, арки и т.н. Често като опорна конструкция за наклонената тава, използвайте прозореца на залива. Проектите на такива къщи се нуждаят от частно строителство поради тяхната оригиналност и стил.

Гумата е изпъкнала част на фасадата на сградата, като в същото време е изпъкнала част вътрешното оформление на къщата.

къща прозорец веранда гардероб

Вариантът на проекта на едноетажна къща с веранда, прозорец и таван

Erker ви позволява да увеличите ъгъла на гледане от стаята, което е особено ценно, ако къщата се намира в живописна обстановка. За сметка на прозореца на залива, общото ниво на осветеност се увеличава в стаята и площта на стаята се увеличава.

Тази архитектурна рецепция е декорирана не само от фасадата на вилите, но и от вътрешната им декорация. Оформлението и последващият дизайн на помещенията с прозореца на залива позволяват създаване на уникална, оригинална атмосфера в къщата.

Предимствата и недостатъците на тавана и прозореца на залива в тяхната комбинация

Вече разгледахме основните предимства и недостатъци на тавана и на прозореца на залива. И дали тези елементи се възползват от взаимно припокриване? Или, напротив, губите? Нека се опитаме да разберем това. Предимства на тавана в комбинация с прозореца на залива:

мансарда с прозореца на залива

Проектът на къща с таванско помещение в комбинация с прозореца на залива

  1. Основното предимство на този тандем е, че те ви позволяват да разширите вътрешното жилищно пространство на вилите, без да увеличавате основната площ на сградата. Таванът позволява, като се спаси на сградата, да се оборудват и да планира двуетажна къща, което прави възможно планирането на повече стаи в къщата. Екер също ще увеличи площта на една от стаите, в която ще бъде организирана, и ще даде възможност да се въведе в стаята план за ясно функционално зониране на стаята.
  2. И таванското помещение, и прозорецът на залива са украсата на всяка къща, а правилното им съчетание в една сграда ще създаде уникален вид на фасадата, което ще й даде въздух и романтизъм.
  3. Високите разходи за планиране и изграждане на прозореца на залива са повече от компенсирани от спестяванията монтаж и планиране на мансарден етаж. По този начин проекти с прозореца на залива няма да са скъпи, ако прозореца на залива се съчетае с тавана.

    дафинов план тавански

    Разпределение на таванското помещение и първия етаж с прозореца на залива

  4. Ако смятате, че загубите на топлина през вили залива и таванско помещение, тук също има частична компенсация на повишена загуба на топлина през прозорците залива на топлинно оборудване за пестене за сметка на тавана.

Това е предимството на таванското помещение в комбинация с прозореца на залива под един покрив. Има ли недостатъци? Има. И основната е, че проблемът с отстраняването на снега от покрива на тавана и прозореца на залива остава нерешен, което може да доведе до увреждане на покрива.

В допълнение, проекти като вилен комплекс в проектиране и изпълнение, както и защото не всяка строителна компания ще предприеме за тяхното изпълнение, както и този, който ще бъде взето, може да поиска много висока цена, позовавайки се на сложността на работата. За извършване на работата по готовия проект вилата е малко вероятно, т. За да. Тя изисква опит и професионализъм, и затова няма да се запишете на строителите.




Как да победите тавана и прозореца на залива в сградата

Таванът в комбинация с прозореца на залива разширява полето за въображението на дизайнерите. Екерърът на вилите може да се планира само на нивото на приземния етаж, да се сграбчи пода и тавана, или да се докосне само до мансардата на сградата.

В последния случай фасадата на сградата придобива известно очарование и жар, което ще се хареса на хора, които не търпят монотонност и простота в архитектурните решения. Как да използваме функционално прозореца на залива? Нека поговорим за това по-подробно.

На приземния етаж

В случай, че прозореца на залива е вписан в плана само на първия етаж на къщата, той може да се използва в различни помещения на къщата:

къща план с прозореца на залива

Оформлението на едноетажна къща с два залива

  1. Просторна и светла всекидневна. Високите прозорци ще пропуснат много светлина, което ще направи стаята уютна и удобна за комуникация със семейството и приятелите ви. Заливният район идеално се вписва в хола.
  2. Удобна трапезария. В този случай прозорецът за залива е първоначално планиран в кухнята. Erker в кухнята ще увеличи общата площ на стаята, за да отделите трапезарията на кухнята, и също така да направи процеса на хранене не само полезен, но и по-приятно, особено ако красиви гледки се развиват зад прозорците.
  3. Тиха стая или ъгъл на творчество. В този случай в тази зона се поставят люлеещ се стол, работна маса и различни устройства, необходими за определен вид свободно време. Работете и създайте в този тих, светъл и вдъхновяващ ъгъл ще бъде много удобно.

    кабинет в прозореца на залива

    Пример за подреждането на кабинета в прозореца на залива

На партерния етаж и тавански етаж

Ако прозореца на прозореца проникне през първия етаж и таванското помещение, след това смели и трудни за изпълнение, но много ефективно решение - втората светлина.

Тя ще се превърне в украшение на всяка къща, което я прави величествен, помпоз и в същото време по-романтичен и уютен. Проектите на такива къщи обаче са доста скъпи.

Ако нямате средства, за да оборудвате или работите с втората светлина, можете да използвате такъв прозорец като a зимна градина в къщата, който ще обедини фасадата на приземния етаж и таванското помещение в едно стилистично решение.

Ърл на тавана

В случай, че частна къща план предлага подреждането на прозореца на залива само на тавана, той може да се комбинира със следните стаи:

  1. Уютни деца. Ако планирате инсталирането на прозореца в залата детска стая, тогава никога няма да съжалявате, защото децата ви винаги ще бъдат снабдени с достатъчно светлина в ъгъла си, което ще окаже положително влияние върху тяхното настроение, здравословно състояние и визия. Ако сте разполагали с такъв прозорец за залива в детската стая на първия етаж, тогава ще трябва да похарчите за подгряването на пода и инсталирането на системата "топъл под".

    мансарда с прозореца на залива

    Проектът на модерна къща с прозореца на залива на тавана

  2. Спалня. Еркер в спалнята на възрастни ще донесе романтизма й, докосвайки се. Това ще засили чувствата, ще насити вътрешния свят с положителни емоции. Но в този случай, не забравяйте за неприкосновеността на стаята си. Закачете големите прозорци с леки завеси, така че на тъмно да не можете да издържите личния си живот в двора на съседите. През деня тези завеси се раздвижват и оставят много светлина и въздух.
  3. В банята. Това е много смело решение, но си заслужава. И ще го оцените напълно, когато вземете пяна, докато се възхищавате на ярките цветове на залеза или зазоряване, насладете се на пеенето на птици и шума на листата извън прозорците.

    прозорец за баня

    Баня с джакузи в прозореца на залива

Както можете да видите, проектите на комбинация от таванското помещение и прозореца на залива са много успешно архитектурно решение, което ще ви помогне не само да украсите фасадата на къщата си, но и да подобрите нейното вътрешно пространство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Удобно и просто оформление на едноетажна къща с таванско помещениеУдобно и просто оформление на едноетажна къща с таванско помещение
Кухненски дизайн с прозореца на заливаКухненски дизайн с прозореца на залива
Опции за оформление на мансардОпции за оформление на мансард
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Проекти на къщи 6x8 с таванско помещениеПроекти на къщи 6x8 с таванско помещение
Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещениеВарианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Проекти на частни къщи 6х9 с таванПроекти на частни къщи 6х9 с таван
Кухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухниКухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухни
» » Проекти на къщи с прозорец и таванско помещение
© 2021 BggeHat.com