Опции за оформление на мансард

Опции за оформление на мансард

Таванското пространство на модерна къща рядко остава място за събиране на остарели отпадъци. Доброто оформление на тавана ви позволява да увеличите полезния район с една или няколко стаи, независимо от броя на долните етажи. Стил на интериорен дизайн в програмата, назначаването на помещения не играе роля.

мансарден план

Разпределение на всички етажи на къщата 9x9 с таванско помещение

Нюанси на мансарден етаж

Изчертаване на тавански етаж в къщата може да осигури два начина за планиране:

  1. Studio. Когато цялото таванско помещение - това е една просторна стая, изпълнявайки функциите на една спалня, учебно заведение, зона за отдих, детска стая.
  2. Cellular. Такава схемата разделя таванското пространство на зони, което прави възможно да се организират помещения с различни цели.

Структурните особености на мансардата, видът на покрива определят някои характеристики Вътрешна ситуация и реконструкция на тази стая в къщата се различава от подреждане в интериорния плановик на обикновен етаж на къщата или даване.

При ново строителство се използва готов чертеж, оформлението на таванското пространство се определя предварително, остава само да се избере стила на дизайнерското решение. Стандартните проекти предлагат къщи с таванско помещение за малки площи: с размери 6х6, 6х9, 8х8, 6X8, 8h9.

къща 6x6

Разпределение на къщата 6х6 с таванско помещение

Ако имате нужда от индивидуално оформление, архитектурните бюра ще изпълняват поръчки. Реконструкцията на старата къща изисква да се вземат под внимание дизайнерските характеристики, създадени по-рано.

Примери за тавански етаж за малки къщи

  1. Неразделно пространство. Този чертеж на къщата от 6х6 приема оформление на втория етаж на къщата тип студио. На дъното има малка зала, в която се води веранда. От залата можеш влезте в кухнята, трапезарията и хола, който заема половината от приземния етаж. Вторият етаж представлява едно студио, което може да бъде използвано за различни цели и проектирано във всеки стил. По-малкото от този проект е липсата на баня, следователно в оригиналната си форма къщата е предназначена за временно пребиваване в роля къщи за вили. Възможно е повторно развитие.

    таванско студио

    Оформлението на къщата 6х6 с таванско студио

  2. Малък, но удобен. Разположението на тази малка къща предполага наличието на баня. Кухнята и всекидневната са разделени от малки прегради. В таванският етаж се помещават две спални, гардеробна и малка зала. Удобното и компактно настаняване ви позволява да използвате къщата за малко семейство.
  3. Строга симетрия. Този план на 6x6 сграда предполага поставянето на две еднакви спални на тавана, разделени от малка складова база. Такава къща успешно ще замени тристаен градски апартамент за малко семейство.
  4. Таван за почивка. Тази схема за къща 6x6 включва студио дизайн на долната част, а таванът е разделен на отделни зони, различни в областта.

    таванско помещение за почивка

    Пример за план на тавански етаж за почивка в малка къща 6х6 метра

  5. С всички удобства. Къщи с малко по-голяма площ от тавански етаж: 6x8, 8x8 дават възможност за допълнително оборудване баня за таванския етаж. Размерите на приказната къща го правят идеална за използване на малък парцел. Отличителни черти: компактност и същевременно всички необходими удобства благодарение на приемливо разположение на тавана.
  6. Баня с изглед към природата. Таван на това къща с размери 8x8 или 8x9 с изключение на три стаи, два от които имат достъп до балкона, който се съдържа в себе си просторна баня с прозорец на природата.
  7. Много пространство. Площта на таванската къща 8x8 или 8x9 може да бъде разделена на по-малък брой отделни стаи, големи размери: възможност за любителите на космоса.

    мансарда 8x8

    Къща 8х8 с таванско помещение за 2 спални

  8. Разнообразие от форми. В правоъгълна зона направете удобно оформление, което ще отговаря на изискванията за удобство и естетиката винаги е по-трудна, отколкото на квадратна. Въпреки това нищо не е невъзможно. Този чертеж приема асиметричната форма на една от стаите в таванския етаж у дома 8х9. Тази опция може да се използва в случай на реконструкция на таванското пространство.
  9. И отново класика. Този 6x9 чертеж е предназначен за любителите на класическото планиране и удобства: таванското помещение е разделено на малки площи и включва спални, коридор и баня.

Правила за реконструкция

Изграждането на ново жилище от нулата изисква наличието на готов проект за цялата къща, включително таванското помещение. Необходимостта от оборудване или възстановяването на тавана в къща, която е построена на дълги разстояния, изисква спазването на определени правила.

  • Реконструкцията изисква сериозен подход, тъй като съществуват някои строителни кодекси и правила. Схемата, изготвена преди началото на работата, върху която ще бъдат отбелязани носещите конструкции и подовете, значително ще улесни задачата. Второто нещо, което да посочите на диаграмата е наличието на прозорци или мястото на тяхното възможно устройство. И третата важна задача, без която не можем да направим, е затоплянето и наличието на необходимите комуникации;
  • Тип покрив. Не всички разнообразието и конструкцията на покрива ви позволява да използвате оборудвана подпокривното пространство като жилищен етаж.
    таван на тавана на покрива

    Схемата на покривната конструкция на тавански етаж



    За подреждането, лофтите под покривите не са подходящи, чийто ъгъл на наклон е по-малък от 35 °. Счупената фронтонка с фронтон, бедрата или полукомасата за тази цел не може да бъде по-добре, ако хоризонталните лъчи не са поставени твърде ниско;

  • Стегнати стени. Поради склона на покрива на мансарден етаж подовете са различни. На наклонената страна няма възможност за поставяне на стандартни мебели, но тази функция може да се превърне в достойнство, ако се възползвате от прости съвети:
  • Мебелите за ъглите могат да бъдат направени по поръчка по такъв начин, че задните им стени да повтарят завоите на ъгъла;
  • Затворете ъглите с вертикална стена с парапет, зад който можете да скриете място за съхранение, радиатори и други комуникации. Рационалното използване на ъглите е особено важно за малка вила, 6x6, 6x9 или 8x6, където е желателно да се увеличи полезната площ на помещенията.
    мансарда 8x6

    Разпределение на тавана и на първия етаж във вила 8х6

    Височината на парапета зависи пряко от вида на покрива и от наклона му;

  • Визуално увеличаване на площта и максимално използване на района ще помогне на рафтовете, инсталирани в ъглите;
  • Под ниската част на стената можеш организира мебели за спане и почивка или ниски шкафчета.
  • Кръстосаните греди са пречка или специален стил. Ако височината позволява, гредите на тавана могат да бъдат затворени и да направят тавана дори и познат. Но не е необходимо да бързате с това: гредите, които са успешно вписани в дизайна, могат да създадат специален цвят на таванското пространство. Създайте контраст или специален стил;
  • Характеристика на местоположението на прозорците:
  • Покривни прозорци имат специален дизайн на покрива със специална ротационна система за откриване, но ако една амбициозна реконструкция, може да бъде малко по-отреже част от покрива, който ще се инсталира по обичайния прозореца и да прикачите малка balkonchik-

    тавански прозорци

    Варианти на интериора и разположението на прозорците на мансардата

  • По-скъп, но и по-ефективен вариант на комбинация от прозорец за покрив с балконна врата;
  • Прозореца на таванското помещение, ако има такъв, може да бъде преместен в помещенията, създавайки покрита тераса или балкон. Използването на съвременни материали позволява завъртането на фронтон и част от покрива в луксозен панорамен прозорец;
  • Малките прозорци на тавана са визуално увеличени поради дългите светлинни завеси, а липсата на осветление се компенсира от светлия цвят на стените и мебелите.
  • Интериорът на тавана

    Интериорното преустройство може да доведе до създаването на едно просторно помещение в тавана и може да разделя голямо пространство на няколко функционални зони. Всичко зависи от размера и предпочитанията. Няма забрани за използването на таванско пространство, може да има всичко: от дневната до кухненски дизайн с газови колонки и баня с плувен басейн.

    За проектирането на бани, бани е достатъчно да си спомняте само едно нещо: банята на горното ниво трябва да бъде над помещенията за почистване на долната част, а не над спалните и хола.

    Важно е да се изчисли правилно височината на тавана и различните части на банята. Неправилното оформление не само ще причини неудобства, но и ще предотврати безопасна работа. Ако е трудно да се намери място за вградена вана, можете да използвате самостоятелна опция.

    Страхотно, ако е възможно да подготвите такъв мини-басейн под звездите.

    Подземен басейн

    Възможност за организиране на плувен басейн в таванския етаж

  • Спални - най-популярните дестинации на тавана. Почивката трябва да е над земната суета. За да се ограничи пространството до минимум, леглото в тавана е поставено на главата до по-малкия парапет или по ниската стена. Не винаги е възможно да поставите високи шкафове на такъв площад, ще трябва да ги замените с рафтове, ниски шкафове или да използвате вградени ниши;
  • Реконструкция на тавана в детска стая за момиче - Общото използване на този ъгъл на къщата. На първо място, лофтове винаги са любимо място за детски игри-второ място, малък детски растеж ви позволява да организирате детски площадки и място за детски играчки в областта skosa- трето, в случай на сложна конфигурация на покрива всички формира ниша може да бъде превърната в място за съхранение на деца неща, поставете там висящи легла -
    тавански окачени легла

    Пример за монтиране на висящи легла в тавана

    За разлика от местата за възрастни, по-добре е децата на децата да се поставят на нисък парапет не с табла, а настрани - бюро на прозореца;

  • Оформлението на кухненските мебели в специална програма на таванския етаж е възможно в три варианта:
  • Ако има възможност да се постави работна площ по фронтон или висока стена - това ще бъде почти обичайно възможност за зониране на кухненски интериор с някои отклонения;
  • Може би ъглово разположение, когато високите части са разположени по протежение на фронтона, а повърхността на рязане и рафтове - по ниския парапет;
  • Ако оформлението на таванското помещение не ви позволява да обзаведете кухнята с обикновени мебели, можете да направите специални мебели по поръчка, а работната повърхност да направите островен тип.
тавански кухня

Разположение на малка кухня в таванския етаж

Умереното преустройство на тавана на малка селска къща ще спомогне за създаването на уютно място за семейна комуникация и срещи с приятели.

Той може да бъде подреден с вкус пред спалните или дори с домашно кино или билярд. Тавански етаж - удобно място за кабинет, библиотека, бизнес срещи в спокойна атмосфера.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на къща 10x12Опции за оформление на къща 10x12
Опции за оформление за едноетажна къща 10х10Опции за оформление за едноетажна къща 10х10
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Разпределение и подреждане на таванаРазпределение и подреждане на тавана
Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещениеВарианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
Чертежи на вилиЧертежи на вили
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Проекти на къщи с прозорец и таванско помещениеПроекти на къщи с прозорец и таванско помещение
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
» » Опции за оформление на мансард
© 2021 BggeHat.com