Затопляне на тавански етажи

За да се осигури удобна температура в къщата, подовете и таваните са изолирани. Топлинните разходи в къщата обикновено се извършват най-вече през етажите и таваните. Ето защо, изолацията на таваните и таваните е жизненоважна функция (между другото, през лятото топлият въздух намалява през затоплена тавана).

Когато започнете да изолирате тавански помещения, е необходимо ясно да разберете за какви цели се изпълняват тези работи. Дървени прозорци, разположени на тавана, е по-добре да се заменят металните пластмасови прозорци. В този случай всички пукнатини трябва да бъдат фиксирани с монтажна пяна. Следващият етап е затопляне на стените и тавана. За изолация, подходяща за всички видове изолация (минерална вата, шлака, пяна).

При изолация на покрива на ненагряван таван е възможно да се използва обемна изолация, ако таваните са изработени от дърво, тогава материалът се излива в пространството между гредите.



Технологията на изолация на таваните е, както следва: Крафт хартията или пергаментът се полагат върху дървените подове, топлоизолационният материал се поставя на върха (дебелината на изолационния слой се определя в зависимост от площта на пребиваване). На дъното на нагревателя са поставени дъски.

Изборът на изолация е възможно почти всеки. Ролковите материали се избират по такъв начин, че преминават между гредите. Всички прорези и отвори са запечатани с монтажна пяна или специални тапи. Изходните точки на вентилационните тръби са запечатани с нагревател, те са запечатани с монтажна пяна. Най-добрата изолация за таванско помещение е минералната вата. Той не гори, не се страхува от влага, гризачите са безразлични към него и памучната вата не изгнива. Когато се използва минерална вата, първо поставете слой бариера за пара (за да сте сигурни, че в нагревателя не се натрупва влага). Съединенията на паропреградата са залепени със специална строителна лента. След това нагревателят се полага.

Голямата популярност е придобита от такъв нагревател като полистирен (полистирен). Парна бариера се полага върху повърхността, след което се полагат пяна, плочите се запечатват с монтажна пяна. На нанесената пяна е възможно да се постави циментова замазка, в този случай се получават плоските подове на тавана. С помощта на топлоизолация и вентилация на таванското пространство е възможно да се получи сухо състояние на строителните конструкции, което значително удължава експлоатационния живот.

Е, когато ви е необходима конструкцията на кулата - посетете сайта vseinstrumenti.ru. Само там ще намерите висококачествено строително оборудване на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на таванската изолация с полиуретанова пянаХарактеристики на таванската изолация с полиуретанова пяна
Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройствотоКакто и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството
В дървената къща затопляме таванаВ дървената къща затопляме тавана
Модерни материали за изолация на тавански помещенияМодерни материали за изолация на тавански помещения
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действиеЗатопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие
Изолация на тавана в частна къща - методиИзолация на тавана в частна къща - методи
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
» » Затопляне на тавански етажи
© 2021 BggeHat.com