Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение

Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение

Какво може да е по-радостно и приятно, отколкото да притежавате своето къща градина на фона на красива природа пейзаж. Когато го проектирате, ще можете да изпълнявате някой от най-смелите си планове и наистина да изградите своята мечтана къща собствени рисунки и дизайни на къщи. В тази къща винаги ще има щастлив, щастлив детски смях и гостите няма да искат да напуснат.

къща оформление

Планиране на всички етажи на вилата с тавански етаж

В тази статия ще ви разкажем подробно как най-добре да подготвите една прекрасна едноетажна къща с таванско помещение.

Какво ще бъде вашият прекрасен ъгъл на "рай"

Въз основа на това колко хора са в приятелското ви семейство, можете да мислите чрез подробен план и изготвят чертежи на къща с таван необходимия брой стаи в такава селска къща, така че възрастните домакинства и малките членове на семейството да имат свои собствени любими стаи.

Изградете огромен двуетажна къща доста скъпи и затова чудесен вариант може да бъде една чудесна къща с таван. Основното предимство на такава вила е, че под покрива има доста голямо свободно пространство - пентхаус, който може да бъде използван по свое усмотрение.

разпределение на къщата с таванско помещение

Разпределение на приземния етаж и мансарда на едноетажна къща

След като сте подготвили предварителните чертежи, ще бъде лесно да приготвите допълнителна спалня за гости или офис. В същото време "скосеният" таван ще създаде уникален чар и оригиналност на тази селска къща.

По ваше желание можете да разгледате план и леко различна форма на покрив, различна от обичайната в конструкцията му. Това значително ще увеличи пространството на жилищните квартали у дома. Пример за такава структура може да бъде така наречената счупен покрив на къщата. В този случай има уникална възможност за инсталиране на обикновени шкафове и няма нужда правят рисунки и оформления на мебели да поръчате под тавана "скосен".

Детайлно планиране на красива селска къща с таванско помещение

мансард план

Подробно планиране на тавана на голяма вила

Този аспект е пряко свързан с всякакви оригинални допълнения, правейки рисунки, от които можете по-късно да задоволите такива нововъведения с едноетажната ви къща с красив, оригинален таван.

Тя може да бъде включена в плана на къщата "стар" безопасно "винт" стълбище, което ще позволи да се оборудват в тавана отлична стая за игра за вашите деца.

Вашите деца и по-големи деца ще бъдат много щастливи да се изкачат на втория етаж на такава "магическа" стълба и играйте с часове, когато има лошо време на улицата. за Ситуацията на стая "игри" или детска спалня можете да поставите на тавана комфортно ястие, малка скринче за бебешките неща, играчка за играчки. детска стая за игри Прозорците на таванското помещение могат да бъдат както обикновено квадрат, и една малко по-различна форма, например, кръгла, способна да даде допълнителен чар на уютна "таванска", пригодена за жизнено пространство.

За допълнителна вечер осветление на тавана на тавана да виси сладко малко сянка или място в ъглите на стаята стилизирани "свещници" стари времена да направят тавана отличителен външен вид.

Можете да използвате тавански етаж като спалня за възрастни с просторна естествена дървена легло, декоративен екран, нощни шкафчета от слонова кост и лампа. В допълнение към спалнята и детската стая може да се постави домашна библиотека, оранжерия с цветя или дори малка зала със спортни тренажори. За кабинета на собственика на къщата е много важно да имате настолен компютър с лампа за маса и удобен мек стол, който ви позволява да се отпуснете вечер.

офис на тавана

Пример за интериор и подреждане на шкаф на тавана

Оформлението на първия етаж ще позволи да се оборудват уютна всекидневна с антична камина, удобен диван, два фотьойла и "домашно кино". Също така в плана на стаята ще бъде просторна светла трапезария, будоар или баня.

Основните технически характеристики на тази конструкция

Изчертаване на тавански етаж е необходимо да се проектира така, че да е достатъчно високо в човешкия растеж, така че например когато стаята на детето е оборудвана с него, възрастните също се чувстват комфортно.

Същото условие за изграждането на обекта е фактът, че всички бариери трябва да бъдат изградени с очакването, че те са в състояние да издържат на тежък товар на припокриването на теглото на хора и обзавеждане, осигуряване на гарантирана сигурност на обектите.

мансарден строеж

Подробен чертеж на тавански етаж

Стените на тавана могат да бъдат направени от обикновени дъски, защото не са носещи конструкции.

Как да подготвим таванско помещение под тавана

Почти всяка къща има таван, който се използва за съхраняване на стари неща.
Ако е необходимо оформление и подреждане на тавана може най-преимуществено да се превърне в таван. Пълноправен втори етаж, който може да се използва по собствено усмотрение, което му придава красив, добре поддържан външен вид. Стартиране на реконструкция разумно ще бъде с подсилване на пода на тавана с дървени греди.

С една и съща цел първо можете да поставите напречни специални прегради, а върху тях вече да направите подова настилка на дървения "груб" под, който по-късно ще стане основа за красиво звуково покритие. тавански споразумение Основният етаж на тавана не изисква допълнителна изолация, тъй като топлината в помещението ще се поддържа от отопляемия първи етаж. Трябва да се отбележи, че на тавана често има централен лъч, който може да създаде неудобства при по-нататъшното преструктуриране, тъй като ще раздели таванското пространство на две части.

Ако няма начин да се премахне този дизайн, възможно е да се включи в плана неговата стилизация "под колоната" и по най-печелившия начин да се превърне такова "минус" в "плюс".

Особено внимание се обръща на изолацията на тавана, така че студената зима в нея да е толкова топла и уютна, колкото през лятото.

мансардна изолация

Процесът на изолация на мансардите за таванско оборудване

който и да е планиране на покрива на селска къща осигурява гарантирана защита срещу дъжд и сняг, но не може да бъде спасен от студа, така че ще трябва предварително да се погрижи за специална изолация. За тази цел обичайната средна дебелина на матката е най-добра.

Необходимо е да не забравяме и подходящата вентилационна система на тавана. Планиране на селска къща 6x6 с таван предвижда провеждането на електричество в къщата, обща отоплителна система и централно водоснабдяване. Всичко това е необходимо за пълен и удобен престой в къщата по всяко време на годината.

Осезателните предимства на тавана

В тази част на статията изброяваме важните предимства на тази конструкция:

  1. По-рационално използване на площта на вашия дом.
  2. Таванът осигурява първия етаж с по-голяма топлоизолация, отколкото ако подът е точно под тавана, но през зимните месеци таванската къща трябва да се отоплява. Как точно може да бъде уредено, ще трябва да се замислим напълно и след консултация с архитекта на къщата да изберем най-добрия вариант за вас.

    фурна на тавана

    Тухлена печка за отопление на тавана в къща, изработена от дървен материал

  3. Таванският етаж е висококачествен втори етаж, но в същото време натоварването на общата основа на къщата от подобно подреждане и тавански планове много по-малко от двуетажна къща, която на свой ред има много положителен ефект върху разходите за изграждането на такава къща като цяло. С оглед на това през последните години, проектите на такива едноетажни малки къщи стават много популярни и търсещи.
  4. При жилищата с мансарден етаж индикаторите TIC са доста високи, тъй като изграждането на покрива практически не оказва влияние върху цената на цялата конструкция, но използва много по-използваема площ на селска къща.
партерния план

Схематичен план на първия етаж

мансарден план на пода

Схематично оформление на втория тавански етаж

Съвременна идея за изгодно подреждане на таванската къща

В миналото хората смятаха, че таванското помещение е неподходящо за пълноценен живот, защото се намира под самия покрив и подобна стая не е в състояние да задържа топлината. И прозорците на таваните в миналото бяха доста неудобни, пропуснаха студа и дъждовете. Или, напротив, те са "глухи" и лишени от таванската стая на естествена вентилационна система.

Тези дни всички тези сериозни проблеми са решени. Прозорците на тавана имат много хубав външен вид. Те са надеждни, лесно се оборудват и в същото време са много удобни за използване.


Съвременните методи за изграждане на извънградски къщи, както и методи за екстериорно и интериорно декориране на селските имоти позволиха да се превърне мансардата в значително предимство. Проекти на едноетажни къщи с таванско помещение станаха много популярни в наши дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на ваканционен домПланиране на ваканционен дом
Как да се направи проект и къща проектКак да се направи проект и къща проект
Оформлението на къщата 8x10Оформлението на къщата 8x10
Проекти на къщи 6x8 с таванско помещениеПроекти на къщи 6x8 с таванско помещение
Опции за оформление на къщата 7x7Опции за оформление на къщата 7x7
Едноетажни селски къщиЕдноетажни селски къщи
Проекти на рамкови къщи 6x6Проекти на рамкови къщи 6x6
Проекти на къщи с прозорец и таванско помещениеПроекти на къщи с прозорец и таванско помещение
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Планиране на елитна къщаПланиране на елитна къща
» » Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
© 2021 BggeHat.com