Къща-рисунки с таванско помещение

Къща-рисунки с таванско помещение

Мансардът е добро решение за увеличаване жилищна площ на едноетажни частни къщи. Размер и последващи действия мансарден план на пода директно зависи от избраните тип и покривна конструкция. Тези, които изграждат къща със свои собствени ръце, е достатъчно да се избере подходящият вариант, материалът, да се изследват чертежите, които са в достатъчно количество и свободно достъпни в интернет сайтовете.

къща с рисунка

Рисуване и оформление на всички етажи на къщата с таван

Видове покриви за къщата с таван

Изграждането на покрив за тавански етаж на къщата се различава от проста покривна рисунка допълнително устройство за изолация, звукоизолация, необходимост от прозорци. Архитектурните проекти предлагат разнообразни проекти на симетрични и асиметрични тавани, разположени както по цялата къща, така и по някои от нейните части.

Най-често срещаните готови чертежи за изграждане на тавана със собствените си ръце се откриват за такива видове покриви:

В някои случаи използвайте също така чертежи на навес, цевски покриви, както и по-сложни разновидности на покрива с козирки, допълнителни рампи. Такива схеми са достъпни за свободно изтегляне, а самостоятелно изпълнение изисква експертиза и значителна практика в строителния бизнес.

Навеси покриви

Европейските дизайнери и строители отдавна са развили този вид покрив както за бюджетни фамилни къщи, така и за по-луксозни вили и сгради.

Еднократната версия на покрива се използва за нас главно за жилищни сгради или малки сезонни вили 4 до 6 и напълно напразно:

  1. Това е най - лесната версия на структурата и Подреждане на тавана на тавана със собствени ръце.
  2. Чертежът и изчисляването на системата за окачване е най-простият.

    рисунка на закрепване на греди

    Чертеж за закрепване на покривната система за покриви

  3. Минималният брой допълнителни елементи намалява разходите за материали и времето за строителство.
  4. И накрая, в снежните райони - това е най-подходящият вариант за снегопочистване, но за това трябва да се избере подходящ ъгъл на наклон.
  5. Друга област на приложение на къщи с еднопосочен покрив е откритите планински райони.

Основните елементи на покрива на седалката са покривала, обшивка, изолационни материали, покриви. Схемата изглежда така:
ограден мансарден
Проекти на модерни къщи с покрив за всеки вкус могат лесно да се намерят в интернет и да се изтеглят безплатно. Ето няколко примера.

проект на къща с таванско помещение

Проста сладка европейска къща за средно семейство

селска къща с мезонет

Летен вариант на икономиката

вила с таванско помещение

Оригинални проекти в духа на модерността

проект на голяма къща с таван

Възможност за богат разработчик

Гейбъл покриви - познат класик

Сгради с прост или счупен покрив на фронтон - най-често срещаната опция за строеж. Включете такива проекти с обичайния външен вид стандартен проект на частна къща, които могат да бъдат с различни размери. Забележително е, че е възможно уютното таванче да се оборудва със собствените ти ръце.

Един прост фронтов покрив е две наклонени равнини по дългата страна на къщата, които са затворени на върха от хребет. Схемата е достъпна и проста. Ъгълът на наклона на кънки на такъв покрив може да бъде различен, но най-практичен за изтичане на вода и сняг е ъгъл от 45 °.

двуетажна мансарда

Типична къща с мансарда под покрив с фронтон с оригинален екстериор



За просторното разполагане на тавански помещения височината и широчината на покрива на фронтон трябва да са доста големи. По-удобно в това отношение е покривът с наклонени наклони.

Стаята в тавана е значително увеличена. Изграждането на този тип покрив със собствените си ръце е по-трудно в сравнение с работата на обикновен фронтон или покрив на покриви. Потреблението на материали, изолация и изолация също се увеличава значително. Въпреки всички тези трудности, изборът на дизайнерски решения за външно и вътрешно обзавеждане на такива къщи е много по-широк.


Представителен четири етажен мансарда

Покривите под формата на плик, без фронтони, са успех благодарение на богатия и представителен външен вид на къщата. Мансардите с четири кънки са успешно короновани като строго квадратни къщи (палатка) и правоъгълни (хип).

Въпреки подробните чертежи, поставени на различни места, изграждането на този тип покрив има известни трудности. Независимо от това, възможно е да изградим такава тавана със собствените си ръце, при условие че се спазват всички технологии и умения за изграждане.

Свободни схеми на таванни стени с различни опции са на разположение на всички, но цялостният процес на строителство е сложен и скъп. Независимо от това, таванското помещение, изпълнено по метода на тазобедрената става, е популярно, тъй като дава възможност за създаване на всеки един проект неподражаем и оригинален.

кофражна система

Покривна система за покривни покриви

Технологията за изграждане на кофражна система може да бъде от два вида:

  1. Hanging - се използва в най-простите случаи, лесно се монтира на ръка, но има малка безопасност.
  2. Наклонена е по-сложна система за инсталиране на линии, но в същото време най-често срещаните и силни. Удължава се експлоатационният живот и се увеличава използването на допълнителни товари.

Покривът на тазобедрената стена ви позволява да използвате тавански у дома рационално. Покривът на къщите им дава солидност и оригиналност.

широк покрив

Схемата на покрива на бедрата

Полу-вълна покрив мансарда

Дизайнът на покрива прилича на "две в едно": конвенционален фронтон покрив десет тона е разположен на част от трапецовидния мускул, или тясна страна gambrel покрива значително намаляване в сравнение с дългите страни на бедрото.

Готовото безплатно изчисление на такъв дизайн може да бъде намерено в Интернет или можете да го поръчате в специализиран офис за вашите индивидуални размери.

Покрив покрив

Схемата на устройството на покрив от полускъпоценни мансарди

Такива тавани са в търсенето на къщи, които са построени на открито, вентилирани места.

Таванското помещение под покрива с половин керемида има много възможности за настаняване. Ако добавим към тази висока защита и стабилност преди атмосферните явления, става ясно, че високата цена на изграждането на къщи се изплаща с дългия им експлоатационен живот.

Чертежи на сложни конструкции

Разнообразието от многокрилни и куполови покриви се отнася за сложни типове къщи с мансарди. Чертежите и изграждането на такива конструкции със собствени ръце е много трудно.

  1. Многобройните покриви са увенчани със сгради със сложни конструкции със странични тавани и надстройки. В процеса на нейното създаване много вътрешни ъгли се формират в ставите и външните ръбове. Вътрешните ъгли - endas - са много ненадежден елемент, тъй като те могат да натрупат сняг, боклук. И разходите за изграждане на такава къща е значително увеличен. Скъпотата и сложността на чертежите, конструкцията и грижата не плашат онези, които искат да имат необичайно, оригинално оформление на таванското пространство и външния облик на къщата.

    многокрилен покрив

    Монтиране на покрива с няколко закачалки

  2. Куполните покриви се използват, за да придадат на къщата вид на древността. Чертежи, изчисления и работа по изграждането на този тип покрив се отнасят и до доста сложни и скъпи видове. Кръгъл покрив може да бъде окачен над кръглата сграда и може да бъде само отделна част от сложен покрив с куполи и кули. куполна таванска стая Интериорът на тавана ще се отличава и с кръгли рафтове и други елементи.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на покриваЧертежи на покрива
Проекти на баня с таванПроекти на баня с таван
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещениеВарианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
Проекти на рамкови къщи 6x6Проекти на рамкови къщи 6x6
Чертежи на вилиЧертежи на вили
Проекти и оформление на тухлена къщаПроекти и оформление на тухлена къща
Проекти на къщи с прозорец и таванско помещениеПроекти на къщи с прозорец и таванско помещение
Разпределение на къщата 6х9Разпределение на къщата 6х9
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
» » Къща-рисунки с таванско помещение
© 2021 BggeHat.com