Подходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръце

При изграждането на нова сграда или реконструкцията на стара сграда е препоръчително да се погрижи за изолацията. Този вид работа ще избегне ненужните разходи, свързани с отоплението на помещенията по време на отоплителния сезон, ще създаде оптимален микроклимат и ще направи помещенията уютни и удобни. Таванът не е изключение от правилата и точно като стената трябва да бъде изолирана.

Сортове тавански и начин на затопляне.

Как правилно да се извърши процедурата за топлоизолация на тавана? Този проблем се сблъсква абсолютно с всички собственици на къщи и стопански постройки от различен тип. Най-важното е да вземе решение за назначаването му.

Нестатистическо таванско пространство.

Изолационният слой на конвенционален таван е направен от рулонна и замърсена минерална изолация. Възможно е да се направи изолация на тавански подове с полиуретанова пяна, най-важното е да се направи правилно. На сайта ecotermix.ru можете да намерите по-подробна информация за изолацията на таваните с полиуретанова пяна.

Техниката на инсталиране е, както следва:



• Нанесете върху повърхността на пода слой от бариерен паркет.
• Отоплителният материал трябва да бъде предварително опакован във ветроустойчив филм, който свежда до минимум повредите, причинени от течения и предпазва от проникване на влага.
• Изолацията трябва да бъде поставена по такъв начин, че части от новия слой да се припокриват със ставите между компонентите на предишния слой. Също така е необходимо да направите инсталацията със сметката, че няма разлика между изолацията на тавана и стените.

Впоследствие, ако е необходимо, използвайте таванска като допълнителна необитаем (склад, магазин и др. Г.) помещения, могат да бъдат произведени дъски настилка с дебелина шперплат, OSB плоскости или дъски, който ще изпълнява функцията по пода и предпазва изолационен слой от механични повреди.

Жилищно таванско пространство.

Ако трябва да използвате таван като таван, технологията за полагане на топлоизолационния слой ще остане същата, с изключение на факта, че инсталацията не трябва да се извършва между гредите на тавана, а по покривите на покрива. В този случай е необходимо да се използват полистиренови плочи, тъй като не се препоръчва използването на минерални нагреватели в изолацията на жилищни помещения.

Общи препоръки.

Независимо как ще се използва таванът, е необходимо да се изчисли дебелината на изолацията въз основа на свойствата на използвания материал. Много експерти препоръчват провеждането на няколко слоя, което допълнително спомага за намаляване на загубите на топлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологииЗатопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологии
В дървената къща затопляме таванаВ дървената къща затопляме тавана
Модерни материали за изолация на тавански помещенияМодерни материали за изолация на тавански помещения
Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Затопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къщаЗатопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къща
» » Подходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com