Чертежи на вили

Чертежи на вили

че правят рисунки и дизайн на сгради, е необходимо да има известни познания. Обикновено за много градинари това е невъзможна задача. За изготвянето на селски къщи не се изисква само познаване на принципите на изработване, но и някои специфични умения.

вила

Проектиране и изчертаване на къща с таванско помещение

По принцип ваканционните къщи имат прост дизайн и изглежда, че е много лесно да се създаде чертеж на тази структура. Но това не е съвсем вярно. Създаването на такъв проект се счита за професионална задача, която изисква пълна документация по проекта.

Днес е много лесно да изтеглите такива рисунки в глобалната мрежа. И за всеки летен обитател има голям избор от различни дизайни на къщи, материали и съответния външен вид.

Направи си сам проект и оформление Това е много трудна задача. Най-добре е да го дадете на професионалисти. Те ще нарисуват чертеж и ще разработят цялата необходима документация.

Проектиране на вила

Естествено, изготвянето на къщата задължително се извършва въз основа на индивидуалните изисквания на собственика на крайградската зона.

За да получите добър резултат, планът на къщата трябва да бъде проектиран, като се вземат предвид най-малките подробности. В този случай е просто невъзможно да се направи без знанието за заговор.

къща план

Планиране на ваканционен дом с веранда и тамбар

За да се направи мащабът на конструкцията на къщата върху рисунката, най-добре е да използвате "милиметъра", който се продава във всеки канцеларски магазин. Избирайки определен мащаб, ще бъде възможно да се изработи бъдещ ваканционен дом.

Чертеж на чертеж

В началния етап всичко изграждане на къща с таван. За да се гарантира, че къщите нямат деформация, се определя формата и напречното сечение на гредите. За да изчислите правилно дебелината на гредите, трябва да знаете следните параметри:

  • Ъгъл на покрива;
  • Характеристики на климата.

Освен това материалът, от който е направен покривът, няма никакво значение. Тя може да бъде:

  • метални керемиди;
  • шисти;
  • мед;
  • велпапе.

Следващата стъпка е да се определи броят на гредите, които ще станат основата на рамката и конструкцията на покрива.

вила проект

Дизайнът на вила с таванско помещение и балкон

За ваканционните къщи трябва да изберете правилния план на покрива. Той е направен наклонен или плосък.
Когато покривната система за покриви има наклонен покрив, гредите са прикрепени към две подпорни стени. За по-голяма надеждност гредите на гредите се укрепват с допълнителни колони, понякога се поставят с междинна преграда.

В чертежите на селските къщи също така включва показване на покрив покрив. Тя може да има няколко типа:

  • твърдо вещество;
  • между тях.

При изчисляване на щайгата е необходимо да се вземат под внимание:

  • Наклон на покрива;
  • материал;
  • Крепежни елементи;
  • Допълнителните спира.

Като се има предвид всички горепосочени функции, можете да създадете проект за бъдеща къща и изпълнете рисуване и изграждане на камерна къща.

Планираме първия етаж

За компетентно създаване на домашен проект на вашия компютър, е необходимо да се определят всички нюанси на първия етаж. За това трябва да знаете:

  • Размери на къщата;
  • Какъв е материалът за строителството;
  • Разположение на прозорците;
  • Подреждане на врати;
  • Брой стаи на приземния етаж;
  • Подреждане и подреждане на стълбища;
  • Местоположението на входа на мазето.

Тогава размерите на бъдещите стаи се изчисляват в зависимост от дебелината на стените. Много е важно тези изчисления да се извършват с максимална точност. Първите етажи на селски къщи могат да бъдат приравнени към миниатюрен двустаен апартамент с няколко функции. Може би това красиво стълбище към втория етаж, но може би и камина, която отоплява цялата стая.

Когато е изградена камина, е необходимо да се направят тръбопроводите. Чертежите показват пътя на въздушните тръбопроводи. При завършване на оформлението и изчислението на първия етаж продължете да проектирате други етажи.

къща план 6х4

Проектиране и оформление на вила 6x4 с веранда



От горното можем да заключим, че първият етап от проектирането на ваканционен дом е първият етаж. Само след това те започват да създават основа. За него се прави кофраж, показващ материала и всички необходими размери. От това, което ще бъде основата, зависи колко дълго вилата ще функционира нормално.

Тавански и селски къщи

За да подготвите тавана, трябва да инсталирате монолитни подове, които поддържат първия и горния етаж. Те се инсталират главно там, където има наличност бани в къщата или някаква стая. Такова монолитно припокриване се излива под формата на монолитен пояс, разположен между етажите. Когато се проектира къща с рисунка, за основа се взема проектът на първия етаж, от който се премахват всички допълнителни детайли. Резултатът е скица на тавански етаж.

Например таванското помещение може да изглежда като малка стая. Тя може лесно да се превърне в съблекалня или спалня.

планиране на ваканционен дом 7x7

Проектиране и оформление на таванското помещение и първия етаж на къщата 7x7

Ако трябва да се монтира камина на тавана, е необходимо предварително да се предвиди изхода на камината. За естетичен външен вид можете да направите малък отворен балкон на тавански етаж. След изготвянето на останалите етажи и таванското помещение ще бъде готово, се прави дизайн на покрива, базиран на всички елементи на тавана.

Изпълненият чертеж показва връзката на всички инженерни комуникации, като мястото на електрическите контакти трябва да бъде маркирано.

Фасадата на къщата е перфектно изтеглена, външният вид на сградата е показан. Въз основа на този чертеж се избира ъгълът на наклона на покрива, се изчислява необходимия брой прозорци. На последния етап материалът се избира и се изчислява необходимата сума.

Готови проекти

Ако използвате вече направени проекти на ваканционни жилища, които са много лесни за изтегляне в интернет, можете значително да намалите разходите за изграждане на лятна резиденция.

къща план 4х6

Вариантът на проекта и оформлението на къщата за вила размер 4,2х6,6

Когато избирате готов проект, първо трябва да определите как трябва да изглеждате градинска къща, колко стаи ще има в него. От това ще зависи от подходящото разположение, размери и брой етажи.

Разбира се, за да започнете изграждането на вашия ваканционен дом, трябва да сте добре наясно как трябва да изглежда. Това изисква визуализация на къщата. Само по този начин ще бъде възможно да се обясни на строителите какво се изисква от тях.

За това шоу има много различни компютърни домашни програми за дизайн. Използвайки такива специализирани програми, не е нужно да потърсите помощта на архитект, дизайнер. Програмата за планиране лесно ще изчисли най-важното и ще направи подробен дизайн на ваканционния дом. Най-популярните програми от този тип са изброени по-долу.

VisiCon

Тази програма е в състояние да създаде точен проект, да определи дизайна на стаята. Тя ще помогне в дизайна:

  • баня с тоалетна;
  • хол;
  • спални;
  • кухня;
  • офис.

За работа програмата използва специални библиотеки, в които се поставят съответните реални форми и размери на стаята. Въз основа на тези данни ще бъде възможно проектиране на апартамент план, подредете мебелите в него, да видиш създаде интериорен дизайн на стаята. Хората, които нямат специално обучение, могат да работят с тази програма.

FloorPlan 3D

Много удобна програма, в която можете:

  • Направете реконструкция;
  • Дизайн на стаи;
  • Провеждане на реконструкция на съществуващи помещения.

Програмата включва професионални приложения. Без опит в дизайна всеки човек, който работи в тази програма, може много бързо да проектира модел на ваканционен дом.

Проектът на къщата в FloorPlan 3D

Пример за проект за вила, разработен в FloorPlan 3D

Едно от предимствата на тази програма е възможността за получаване на точен 3D модел на всяка стая.

За работа програмата беше снабдена със специални библиотеки. В резултат това ще помогне:

  • Подредете мебелите в стаята;
  • Изберете желаната текстура;
  • Получаване на електрическо битово оборудване;
  • Изберете ВиК;
  • Създайте сгъваема стълба;
  • Монтирайте осветлението.

Програмата ще ви каже кои тавани са най-подходящи за стаята. Освен това FloorPlan е в състояние да проектира прилежащата територия. Етажен план на FloorPlan 3D Той ще вземе предвид терена и ще покаже къде да постави:

  • ограда;
  • писта;
  • алея.

Разбира се, статията не показва всички такива програми. Използването на горепосочените програми обаче ще помогне за по-бърза работа по проектирането.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Софтуер за домашно планиранеСофтуер за домашно планиране
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Програми за проектиране на дървени къщиПрограми за проектиране на дървени къщи
Свободен софтуер за създаване на чертежиСвободен софтуер за създаване на чертежи
Създаване на чертеж и план на къща в програмата autocadСъздаване на чертеж и план на къща в програмата autocad
Архитектурен план на къщатаАрхитектурен план на къщата
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Програми за проектиране на модерни корпусни къщиПрограми за проектиране на модерни корпусни къщи
Проектиране, типография на сградиПроектиране, типография на сгради
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
» » Чертежи на вили
© 2021 BggeHat.com