Софтуер за домашно планиране

софтуер за домашно планиране


Изграждането на всяка къща започва с разработването на подробен проект. Планиране на къща икономична класа - Това е намален мащаб изображение на структурата на помещенията, проектирани в равнина, т.е. оформление на помещения с мебели и оборудване. Като правило, оформлението на частна къща у дома професионалистите са ангажирани.

къща оформление

Вариантът на изпичане на къщата, създаден в специалната програма

Ако се обърнете към професионални строители, тогава цялата работа ще бъде направена за вас от архитекти и дизайнери. Но ако планира да се извърши самостоятелно строителството, ще трябва да изградите самите рисунки. За потребители, които са свикнали да правят всичко на компютъра, програмата за създаване на оформление на къща дава реална възможност сами да направите това.

Подробните схеми и точните изчисления са последният етап от работата по документацията. В първата двойка искам да видя и да разбера как изглежда идеята. За да се изгради убедим 3D модел, се нуждаете от специална програма за оформлението на къщата. С помощта на прост компютърен софтуер можете да създадете много реалистичен образ, да разгледате всички предимства и недостатъци на замисления дизайн, да направите значителни корекции. И едва тогава да започнете да изграждате точни рисунки.

3d cad интерфейс

Чрез използването на програми, процесът на планиране е не само полезен, но и забавен. След кратко запознаване с тях, можете уверено да изготвите план за вашата къща и да поставите върху нея всичко, от което се нуждаете за комфортен престой. Има програми, например 3D Home Architect, които ако неправилно поставите обект, автоматично ви предупреждават за грешки.

Каква категория програми трябва да избера

Програмите за оформлението на къщата са разделени на две категории: платен и свободен софтуер. В първия случай пълната версия на програмата може да бъде изтеглена от сайта на програмиста след плащане на необходимата сума или да купите диск за инсталационен лиценз.

Във втория случай програмата за създаване на къща план може да бъде напълно безплатно. Като правило безплатните аналози имат всички големи и претендирани лицензирани програми.
начало план про
В допълнение към специалните програми, които трябва предварително да изтеглите и инсталирате на вашия компютър, можете да използвате специални услуги за домашно планиране.

Те се предоставят или от големи компании - разработчици на специализирани продукти, които използват безплатна on-line услуга, за да привлекат клиенти.

Или фирми, които се занимават с продажбата и производството на мебели, предоставят услуги за ремонт и изграждане на къщи, професионално ангажирани с довършителни работи. Огромният недостатък на повечето онлайн продукти е, че създаденият проект е много трудно да се поддържа или да се остави за по-нататъшно развитие. Но ако създаденият проект, който ви е необходим, не е за кратко познаване, винаги можете да изтеглите аналогов файл на интерактивната програма и да я инсталирате на компютъра си.
хол оформление

Програма за потребители или професионалисти

Програмата за жилищно планиране може да бъде от интерес както за начинаещ потребител, който иска да види модел на бъдещото му жилище, така и за професионални строители, които започват всеки от обектите си със създаването на план. Всеки потребител ще има свои собствени изисквания, искания за програмата, както и подходящото ниво на подготовка.

Има достатъчно прости, аматьорски програми, които са разбираеми за повечето потребители. Използвайки различни инструменти, библиотека от обекти, предлагани от програми, които променят общите размери, можете да създадете 2D или 3D плоски изображения на оформлението на къщата. С помощта на линии, овали, правоъгълници, прозорци, врати и арки, като се използват вложки за изображения и много повече, всеки потребител може да създаде оформление според вкуса си.

къща план в 3d

Ето как изглежда 3D планът на къщата

Блокиране на програми

За да може бързо да се създаде 3D модел на стаята, една проста блокова програма за създаване на къща е подходяща. Капацитетът му е достатъчен, за да удовлетвори начинаещия архитект. Основните предимства на този тип програми са:

  • Приятен, интуитивен интерфейс;
  • Разберете, че програмата може да бъде незабавно, без да изучавате инструкциите;
  • Комплектът инструменти е минимален и функционален;
  • В комплект с корпуса има богати библиотеки, съдържащи различни елементи за визуализиране на модела;
  • Създаването на проект не се извършва ръчно, като се изчертават всички елементи, но се блокира, като се избира от менюто и се заместват необходимите подробности.

За да работите в такава програма, не е нужно да имате специални знания и умения, да сте професионален архитект или да имате първите пет в изработването.


план на ръка

Къща план, изготвен ръчно изтеглени план

Достатъчно е да използвате компютъра уверено и да си представите каква къща искате да създадете.

Софтуер за рисуване

Програма за изготвяне на къща план се счита за по-сложен от дизайнера на блок. Тук са добавени функции, които позволяват да се създаде къща оформление от нулата, използвайки стандартни инструменти за рисуване.

За да работите комфортно и продуктивно в такива програми, трябва да имате специални умения, да познавате основите на рисуването, геометрията, правилата за изграждане на фигури в космоса. Най-често такъв софтуер се избира от професионални строители, архитекти и дизайнери.

И само в случаите, когато те са ангажирани в разработването на окончателната строителна документация и не правят ранни скици на модела, за да го представят на клиента.

Интерфейсът на такъв софтуер е доста сложен. Човек, който никога не е работил с подобни програми и техните аналози - графични редактори, ще бъде трудно да се разбере какво е това.

чертожна програма

Програма за изготвяне на проби

Ситуацията се изостря от липсата на версии на руски език и достъпно разбираемо ръководство. Съществуващите литературни и видео уроци са насочени към опитни потребители и поради това малко помагат на новак архитект.

Списък на програмите за създаване на план

  1. Сладък дом 3D.
    Програма за обикновени потребители, но с много широка функционалност. Дори професионалните строители го използват. Приветливият интерфейс и огромният набор от инструменти ви позволяват да създадете както много прости модели на стаите, така и подробни планове за вили на няколко етажа. Огромно предимство е създаването на план на къща едновременно на два работни екрана - лист за рисуване и 3D пространство.
  2. Pro100.
    Една от най-замислените и популярни програми в сградата. Огромно предимство на този софтуер може да се нарече интегриран подход към проектиране на рамка къща. Тук е възможно да се създаде цялата необходима документация за изграждането на сградата до подготовката на оценката. А промените в един от елементите на проекта автоматично ще засегнат другите компоненти.
  3. FloorPlan 3D.
    Малка, но пълна програма за създаване на къща. Разработчиците се фокусираха вътрешно оформление на сградата, обзавеждане и довършителни работи. Намирането на подходящия интериор е толкова лесно, колкото и да виждате 3D модел на бъдещ дом. По-голямата част от работата се извършва с мишката, принципът на програмата е блок дизайнер. Неопитните потребители могат да изготвят богата библиотека от готови решения за стандартни апартаменти и къщи.
  4. VisiCon.
    Безплатна проста програма за бързо създаване на 3D модел на бъдещ дом. Функцията за рисуване не е достъпна тук, работата се извършва, като се избират необходимите части от библиотеката и се редактират. Софтуерът може да бъде използван и от истински хуманисти, които нямат техническо образование.

    интерфейс програма VisiCon

  5. Къща 3D.
    Безплатна програма за създаване на къща план. Можете да работите както с външния вид на сградата, така и с вътрешното оформление. Един прост интерфейс поддържа руския език, което прави използването на тази програма доста удобно.
  6. CyberMotion 3D-дизайнер.
    Програмирайте с професионален набор от инструменти и функции, създадени за средния потребител. Работата в нея е удобна както за опитен строител, така и за начинаещ архитект. В допълнение към стандартните характеристики, присъщи на Софтуер за проектиране на дървени къщи, Тук има много голям набор от инструменти за работа с триизмерни планове. Голямо внимание се отделя на визуализацията на всички създадени рисунки.
  7. Envisioneer Express.
    Интерфейсът е прост, а наборът от функции и инструменти е достатъчен, за да се създаде план за бъдещето на къщата без допълнителни проблеми и въпроси и след това да се превърне в 3D модел.
  8. Xilinx Planahead.
    Мощна платформа за решаване на архитектурни и строителни задачи. Перфектен за професионалисти. Всичко е възможно тук, но само ако представяте всички детайли на красива 3D картина. В допълнение към модулния дизайн, програмата предоставя инструменти за рисуване и дълбоко редактиране на стандартни елементи.
  9. Общо 3D дизайн на дома Делукс.
    В програмата можете да създадете триизмерно изображение на бъдещата къща, да детайлизирате екстериора и интериора на всяка стая. Предлаганият инструментариум ще позволи не само да се създаде 3D модел, но и да се визуализира проектът за дизайн. Тук можете лесно да промените цветовете, да изберете необходимите текстури и да направите мебели.
  10. IKEA Начало Планиране.
    Софтуерен продукт от световно известния производител и продавач на мебели. С помощта на прост софтуер можете да визуализирате своя апартамент или къща и да го обзаведете с мебели. Интерфейсът е прост и ясен, работата е лесна. Единственият недостатък е, че повечето от елементите, предложени за обзавеждане и декориране на помещенията, са продуктите на IKEA.
  11. Google Sketchup.
    Има платена и безплатна версия на тази програма. За лична употреба и проектиране на вашата собствена къща ще има доста безплатна версия. Тук можете да създадете 3D модел на къщата, да изработите вътрешното оформление на помещенията, да подберете основните цветове за завършване на стаите, тапетите и да уредите мебели. Лесна и бърза програма с достатъчно функционалност за домашна употреба.

Огромното предимство на почти всички компютърни програми за проектиране на къща е, че тя автоматично запазва пропорциите и изчислява площта на помещенията, като взема предвид ширината на стените.

Професионалните пакети имат допълнителна функционалност и освен непосредствените функции могат да се направят някои технически изчисления, необходими за изграждането.

Подреждането на жилището зависи от състоянието на ума и здравето на хората, които живеят в него. Планиране на ваканционен дом по свое усмотрение ще го направи многофункционален, удобен и уютен за живеене.

домашен интериорен дизайн

Вътрешността на къщата, направена в програмата

Не е лесно за мисионер да направи това, компютърните програми значително улесняват задачата. С тяхна помощ всеки дилетант, който няма идея за проектиране и строителство, ще може самостоятелно да планира къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможно ли е да се проектира къща без специалисти?Възможно ли е да се проектира къща без специалисти?
Програмата за планиране на апартаментитеПрограмата за планиране на апартаментите
Как да направите къща оформлениеКак да направите къща оформление
Програми за проектиране на дървени къщиПрограми за проектиране на дървени къщи
Програми за планиране на апартамент в 3d на руски езикПрограми за планиране на апартамент в 3d на руски език
Софтуер за планиране на стаяСофтуер за планиране на стая
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
3D оформление на апартамент и частна къща3D оформление на апартамент и частна къща
Свободен софтуер за създаване на чертежиСвободен софтуер за създаване на чертежи
Програмата за създаване на спален дизайнПрограмата за създаване на спален дизайн
» » Софтуер за домашно планиране
© 2021 BggeHat.com