Проектиране на къща според планове и планове в раздел

Проектиране на къща според планове и планове в раздел

Секцията на къщата се счита за завършен чертеж, който изобразява структурата и всички вътрешни особености, както и компоненти каменна конструкция. На този план можете да видите разположението на различните елементи на сградата: прозорци, врати или дори вътрешни предмети. Такова оформление ще помогне да се определи предварително какво е необходимо за подреждането на помещенията.

къща рисунка

Изготвяне на двуетажна къща за създаване на проект

Правила за създаване на чертеж с част от къщата

Основната характеристика на този чертеж е способността да се определят размерите на различните нюанси на структурата. За да бъде това планиране ефективно, трябва да се намери равнината на сечението по правилния начин.

Особеността на този тип документ е вертикалната равнина на секцията, която предава точната информация за размерите на този или на този елемент. Една от основните белези в този чертеж е разстоянието от тавана до пода:

  1. Обикновените жилищни сгради обикновено имат височина на тавана не повече от 3 метра.
  2. Разстоянието от пода до тавана на обществена или промишлена рамкова структура е малко по-високо - от 3.3 метра и повече. скелетна къща
  3. В допълнение към стените и отворите в тях, чертежите от напречното сечение също така показват наличието на перила и разположението на стълбите в къщата и тяхната височина.
  4. Ако има прозорци в стената, посочени на чертежа, може да се опише височината на перваза на прозореца. Например, за къща с мансарда разстоянието от пода до перваза на прозореца е 80 см, а от тавана до прозореца - не повече от 30 см.

Тази информация ще бъде полезна на самите работници, които ще получат всички необходими данни и план за работата, както и бъдещите наематели, които ще могат да планират разположението на сградата, като използват информацията, предоставена от чертежа в раздел.

Проектиране на къща според чертеж в секция

Изчертаването на чертеж в секцията е приоритет в модерното строителство. Това оформление се влияе главно от размера на бъдещите помещения, както и от броя на хората, които ще живеят в тази сграда. По този начин може да се получи малка къща, но с много малки стаи или няколко големи, които ще осигурят максимално пространство в стаята.

проект за дома

Създаване на проекта на къщата под чертежа в разрез

Освен това се избира минимално необходим размер за кухнята, бани в къщата или килер.

За да се създаде такова удобно оформление, е необходимо да се направи чертеж на къщата в секция, което значително ще опрости и ще намали разходите за по-нататъшна работа по инсталирането на стаята.

С чертеж в раздела за проекта на къщата си, ще можете да намерите точното местоположение на бъдещата структура на сайта.

Графичен чертеж за къщи в провинцията

Двуетажна къща, като правило, няма много място, но с добро оформление ще бъде достатъчно да се осъществи всичко, което е необходимо.

Когато рисувате чертеж в секция за рамкова сграда, трябва да обърнете внимание къде искате да поставите стая:

  • Спалните стаи са разположени най-добре, така че прозорците им да изглеждат в югоизточна или източна посока;
  • интериор и кухненски план, баня в къщата а коридора трябва да бъде на запад;
  • детска стая или стаи за гости трябва да се намират в югоизточната или южната част на къщата.
къща рисунка

Чертежи с размерите на всички етажи на къщата

Правилното подреждане на жилищните помещения ще позволи не само да се получи голямо количество светлина на правилното място, но и да се създаде правилен обмен на въздух между помещенията.

Изрязването в секцията ще бъде добре обмислено, но в същото време просто. Опростеността е гарант за качеството и удобството при използване на рисунката от строители или дизайнери.

Разположение на малка стая според чертежа в секцията

Ограниченият капацитет в строителството не винаги означава невъзможност за правилно оборудване на жилищното пространство. Дори ако местоположението ви е само на няколко квадратни метра и не можете да завършите допълнителни етажи или тавански етаж, все още можете да разпределите пространство компетентно.

За разлика от проектирането на жилищни сгради, Къщата се намира на частен парцел има свои собствени характеристики:
оформление на помещението съгласно чертежа

  1. Планиране подреждане на жилището, а внимателно е необходимо, тъй като конвенционалните топлина в къщата доста над жилищни сгради се дължи на факта, че всички външни стени в комуникацията с улицата, и няма достъп, както и други отопляем обща стая цел. Ето защо, местоположението на стаите в къщата трябва да се обърне специално внимание при разработването на чертежи.
  2. Чертежът в секцията трябва да вземе предвид необходимостта от вестибюл за повечето видове жилищни помещения, независимо от разположението. Така че в къщата ще има по-малко топлина разсейва през стени, врати и прозорци.
  3. В някои случаи устройството за връх ще трябва да бъде посочено в чертежа. Тя може да бъде от отворен тип или остъклена. Ако е планирано изграждане на веранда в къщата, тогава наличието на барабан не е задължително.

След като направи рисунката в секция за дома си, собственикът на къщата ще си осигури уют и уют.

Самоизобразяване на прореза у дома

Ако собственикът на сайта реши да направи рисунка самостоятелно, което ще покаже част от сградата, не е необходимо да има дълбоко познаване на бизнеса, тъй като подобно планиране е много просто.

За да създадете такъв чертеж, можете да следвате следния план:

  1. В началото трябва да посочите координатните оси на листа на бъдещия чертеж. Това ще помогне за повторното създаване оформление на жизнено пространство в програмата.
  2. За да направите чертежа възможно най-надежден, за да прехвърлите всички пропорции на стаята, трябва да използвате линията от 45 градуса, която трябва да бъде поставена от дясната страна на плана.
  3. Всички допълнителни елементи в избраните дървена къща от дървена къща могат просто да бъдат прехвърлени от други подобни чертежи на фасадата на конструкцията.

    част от къщата

    Изрязване на къща

  4. Сега можете да отидете на рисунката на стените в сградата. Ако компютърните програми се използват за създаване на разделителна рисунка, тогава можете да използвате функцията за паралелен трансфер, което значително ще опрости изчертаването на изображения на всички дялове в частна къща.

Тези съвети ще ви помогнат да улесните процедурата за самостоятелно изготвяне на чертеж на жилищна сграда в секция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основните програми за създаване на проект за мека мебелОсновните програми за създаване на проект за мека мебел
Чертежи на покриваЧертежи на покрива
Как да направите къща оформлениеКак да направите къща оформление
Програми за проектиране на дървени къщиПрограми за проектиране на дървени къщи
Програма за проектиране на стълбище до втория етажПрограма за проектиране на стълбище до втория етаж
Чертежи на вилиЧертежи на вили
Чертежи на стълбиЧертежи на стълби
Проектиране и оформление на къщата 4х6Проектиране и оформление на къщата 4х6
Как да се направи къща планКак да се направи къща план
План за състояние на парцелаПлан за състояние на парцела
» » Проектиране на къща според планове и планове в раздел
© 2021 BggeHat.com